OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 26 kvě 2019, 05:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 28 zář 2018, 11:06 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 480
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Obnovuji také jednu starší nabídku, nalezeno několik kusů v originálním stavu. Viz:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=globalyst&start=15
Pokud by měl někdo zájem, jedná se o 486-ku v mini desktopu. Po doplnění napěťového regulátoru lze osadit až 486 DX4-100 nebo Am486 DX4-120


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 28 zář 2018, 11:22 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3092
Has thanked: 151 times
Been thanked: 239 times
Pekne, pekne, safra... kam bych to ale dal?
Kolik bys za to chtel?

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 28 zář 2018, 16:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 244
Has thanked: 19 times
Been thanked: 37 times
Možná bych jeden takový malý, docela maličký zájem měl. Jaká by přibližně byla cena? :)

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 28 zář 2018, 20:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7981
Bydliště: Praha
Has thanked: 1077 times
Been thanked: 951 times
Já bych prosím také jedem prosil!!!!

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 01 říj 2018, 13:34 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 14:18
Příspěvky: 489
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 65 times
Been thanked: 47 times
Hmm, to by se mi na poličku vlezlo... Předběžně bych taky jeden.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 01 říj 2018, 16:40 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 480
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
PvvS píše:
Hmm, to by se mi na poličku vlezlo... Předběžně bych taky jeden.

Zdravím a GL 510 mám, cenu si navrhneš sám. Musím něco za ně dát kolegovi, kterému patří. Já se starám jenom o oživení a prodej, protože je mi líto, když pěkné věci skončí v recyklaci. Budeš k němu chtít procesor 486DX2/66 nebo 486DX4/100? V originále jsou asi 486SX/33. Jestli mám doma DX4, sice nevím, ale v tom případě bych musel přidat napěťový regulátor, který se nasazuje do desky.
Jaromír.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 03 říj 2018, 11:31 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 116 times
Je ještě nějaký kus volný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018, 12:07 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 480
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Fery píše:
Je ještě nějaký kus volný?

Poslal jsem Ti obratem SZ.
Ještě několik GL 510 tady mám na kompletaci. Pokud zde další zájemce nebude, nabídnu je na Aukro a ev. Allegro.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018, 12:46 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3092
Has thanked: 151 times
Been thanked: 239 times
Jinak ho mam doma a je to krasavec :) Jeste jsem ho nezkousel, ale vypada to moc pekne a je takovej prirucni.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 15 říj 2018, 11:28 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:34
Příspěvky: 391
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 209 times
Been thanked: 73 times
Kdyz jsem ho videl na Bytefestu u mistika, tak vypada skvele. Pokud je to mozne, jeden 486 DX4-100 bych take vzal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 15 říj 2018, 14:16 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 480
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Už jsem schopen kompletovat jen GL 510 s procesorem DX2/66. Pro Dx4 je téměř nutná cache, ty nemám. Bez ní je to líná krabice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 08 lis 2018, 15:24 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 244
Has thanked: 19 times
Been thanked: 37 times
Nemá někdo kus s osazenou cache? Zajímalo by mě, co je to za moduly a zda se dají sehnat :)
Co jsem googlil, tak těch cache-on-a-stick modulů je spousta, a i když některé z běžnějších do dané patice sedí, nefungují.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 08 lis 2018, 18:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7981
Bydliště: Praha
Has thanked: 1077 times
Been thanked: 951 times
Mě spíš fascinuje v BIOSu ten turbo mód. Včera jsem si s tím hrál a na totálku rozhodil všechny ty benchmarkové programy. Ze 486/100 jsem najednou měl 486/457Mhz :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 08 lis 2018, 19:33 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 244
Has thanked: 19 times
Been thanked: 37 times
To budeš mít možná jinej BIOS, já tam nic takového nevidím :) Těch BIOSů je víc, dohledal jsem tři, základní, co mám já, je dost omezenej. Zdalipak to půjde flashnout? Musím zjistit :) Máš tam nějaké nastavení ohledně WL/WB L1 cache? Mám tu 486DX2/66MHz, co umí write-back, ale není jak to nastavit. Chipset to ale umí.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 00:48 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7981
Bydliště: Praha
Has thanked: 1077 times
Been thanked: 951 times
Jé, tak to chceš teďka mo mě moc. Jako volby na cache jsou tam určitě, ale jakou mám verzi biosu budu vědět, až se zase dostanu na chatu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz