OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 25 zář 2018, 06:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 07:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1636
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 9 times
Been thanked: 115 times
Nemá náhodou někdo tento stroj? Commodore PC-10 III ? Potřebuji nějaké info o BIOSu z této mašiny.
Někdo ze Slovenska jej sice nabízí na eBay, ale jeho hodnocení a záporné komentáře kupujících ve srovnání s požadovanou cenou se mi jeví býti poněkud protichůdné a odrazující.

https://www.ebay.co.uk/itm/Commodore-PC10-III-/162727309171

Takže jen pro zjištění několika informací z BIOSu se mi to kupovat nechce.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 08:20 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1557
Has thanked: 61 times
Been thanked: 266 times
Samotná ROMka by nestačila? http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php

_________________
"When I designed Voyager, I did it on an Apple II with 48K of memory, and I wrote my own Basic program." - Burt Rutan
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 08:42 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 346
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 102 times
Určitě mám PC-20, ale podle mně to má stejnou desku jen navíc HDD.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 09:34 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2468
Has thanked: 124 times
Been thanked: 168 times
Mam par kousku PC-10, co potrebujes? A kterou verzi BIOSu, bylo jich vic.
EDIT: 300 dolaru je uplne mimo, daji se koupit kolem padesati, a utekl mi krasnej s diskem za asi tricet, neb jsem zaspal konec aukce :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 20:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1636
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 9 times
Been thanked: 115 times
faraon píše:
Samotná ROMka by nestačila? http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php


Stačila by, ta tabulka je pěkná, má jen tu vadu, že ke stažení romu je nutno username a password, které nemám a nenašel jsem ani na hlavní straně webu žádnou zmínku o možnosti registrace.

:arrow: Kubik, to já právě nevím, kterou verzi BIOsu. dle té tabulky co dal odkaz faraon, tam jsou ty BIOSy pěkně seřazené. Slíbil jsem známému opravit jeho prehistorický Commodore PC-10 III a zdá se, že jediný problém bude v tom, že někdo (prý předchozí servismen) mu z něj ukradl právě ROMku s BIOSem. Když počítač prý před lety svěřovat technikovi k opravěš, tak ještě trochu fungoval. Když mu technik poočítač vrátil, nešel počítač už vůbec.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 20:59 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2468
Has thanked: 124 times
Been thanked: 168 times
Na FTP Oldcompu jsou nejake (/pc/bios/commodore pc), zbytek muzu poskytnout, nekde bych je mel mit. Je celkem jedno, jakou verzi tam das. Starsi maji snad nejakou diagnostiku, novejsi maji misto toho setup. Ale z hlavy to nevim, ctyri mesice jsem na to nesahnul.
A mam pocit, ze ta faraonova stranka je odnekud obslehnuta, protoze jsem to stahoval odnekud bez hesla, co si vzpominam.

EDIT: a pokud s tim znamy ma nejake plany, tak treba muze vyhodit z BIOSu tu WD Oprom pro XT IDE a dat tam treba BIOS pro CF kartu, na jednom PC-10 to tak mam :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 13 zář 2018, 21:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1557
Has thanked: 61 times
Been thanked: 266 times
Sorry, s tím heslem mě dostali. Stahovat jsem to nezkoušel :(

_________________
"When I designed Voyager, I did it on an Apple II with 48K of memory, and I wrote my own Basic program." - Burt Rutan
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 14:29 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 369
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Kubik píše:
A mam pocit, ze ta faraonova stranka je odnekud obslehnuta, protoze jsem to stahoval odnekud bez hesla, co si vzpominam.

Před časem jsem tuhle nebo snad podobnou stránku také našel a potřeboval jsem přístup. Napsal jsem autorovi a heslo pro přístup poslal. Ale kde to mám hledat, nevím. Je to asi dva roky. Potřeboval jsem právě ROMky pro Commodore PC-III. Stroj už nemám, krátce poté jsem jej prodal.
Bylo to tady:
viewtopic.php?f=54&t=2975&start=0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 14:42 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1893
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
To máš jedno, na Email bránu CA jsem poslal dotaz a žádná odpověď nepřišla.
Takovej sráč si nemá na co stěžovat :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 18:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1636
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 9 times
Been thanked: 115 times
danhard píše:
To máš jedno, na Email bránu CA jsem poslal dotaz a žádná odpověď nepřišla.
Takovej sráč si nemá na co stěžovat :)


Máš napsat dotaz sem. Nevím co je "CA brána", ale přes formulář na webu nic nešlo (anonymy a zpolovičatě vyplněné formuláře server odmítne) a do majlu od sráče danharda též nic nepřišlo. Asi to bude tím, že sráč danhard neumí napsat majl ani vyplnit formulář :D

Dostal jsem se přes odkazy až sem:

https://code.google.com/archive/p/xtideuniversalbios/downloads

a z jiného vlákna na OC týkajícího se Commodore PC, jsem z "uložto" stahnul BIOS, který tam kdosi z místních snad zanechal v roce 2015. Tak uvidíme. Čím se liší ty univerzální XT Biosy?

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PC-10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 19:06 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2468
Has thanked: 124 times
Been thanked: 168 times
Univerzalni XT BIOS je upravenej noname BIOS pro XT, jsou tam odstraneny nejaky chyby a dodelana podpora Nec V20/V30 a takove veci. Nevim, jestli ti to v PC10 pojede, asi to nebude umet nakonfigurovat chipset.
Ten odkaz na google code je ovsem na XT IDE BIOS, coz je pridavna ROM pro podporu vselijakych IDE pro pocitace, ktere podporu IDE v BIOSu nemaji. Umi to treba i CF karty pres beznou IO kartu, nebo vselijake VLBUS karty, a pochopitelne se pouziva i v XT-CF-Lite, coz je osmibitova ISA karta, ktera umoznuje bootovat z CF na jakemkoliv PC pocinaje XT.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz