OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 25 zář 2018, 06:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Hlašte, prosím, neaktivní témata. Po uskutečnění transakce napište krátké hodnocení k uživateli. Jeden uživatel = jedno hodnotící téma.



Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 11:07 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
Koupím 3" floppy mechaniku, potřebuju ji do Amstrada CPC 6128, takže pouze funkční a pokud možno v dobrém stavu, protože se bude používat ;)

Kdyžtak pište SZ, díky...

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 11:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1221
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 230 times
Been thanked: 420 times
Kdyby se nikdo neozval, tak lze koupit tady, je jistota, že bude funkční:
http://www.dataserve-retro.co.uk/conten ... k/d18.html

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 11:40 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
To je podľa mňa len servis/opravy. Myslím si, že mechaniky nemajú.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 11:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1221
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 230 times
Been thanked: 420 times
Aha, předtím je nabízel i samostatně, omlouvám se, že jsem se přehlédl.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 17:04 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7381
Bydliště: Praha
Has thanked: 910 times
Been thanked: 853 times
Jak je to s výměnou interní mechaniky u CPC+? Dá se tam jednoduše dát 3,5", jako v klasickém CPC? Pokud ano, pak bych mohl poskytnout bílou 3".

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 08 zář 2018, 01:48 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
misticjoe píše:
Jak je to s výměnou interní mechaniky u CPC+? Dá se tam jednoduše dát 3,5", jako v klasickém CPC? Pokud ano, pak bych mohl poskytnout bílou 3".

Reálnou 3.5" nevím, jen na eBay někdo nabízí čelo pro Gotek:

https://www.ebay.co.uk/itm/Amstrad-6128-PLUS-Gotek-Floppy-Disk-Drive-Emulator-BRACKET-MOUNT-for-6128-only/192616686360

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018, 10:31 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
Můj zájem stále trvá - nemáte někdo jednu mechaniku volnou?

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018, 12:14 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
No, niekde by som mal mať jednu rozobratú, stuhlo mazivo v mechanických častiach a nefungovala, tak som ju vyčistil, ale už som ju neposkladal, lebo som vtedy zohnal inú. Je otázne, či sa mi ju podarí rozbehať. Ak áno, je tvoja. Skúsim na to cez víkend pozrieť.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018, 19:24 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
To by bylo fajn, díky - přinejmenším za ochotu... :thumbup: Když mi v tom Amstradu bude chodit, můžu Ti dát (aspoň na díly) tu nefunkční, co tam je teď... ale asi s ní bude opravdu problém, protože se ji snažil oživit Martin Osmibitový a neuspěl... :shrug: (já jsem se ani nepokoušel).

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 17:45 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 462
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 60 times
Been thanked: 46 times
3,5" se tam dá v pohodě. Stačí 2 konektory a pro lepší práci jeden přepínač, jako sideswich. http://zonadepruebas.org/deepfb/ordenad ... 3,5eng.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 18:59 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 706
Has thanked: 131 times
Been thanked: 21 times
Factor6 mal navod na blogu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 19:20 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
@Jiiira: mechaniku som našiel. Pôjde aj zložiť, len ešte neviem nájsť presence pin, a nemám už náhradný remienok. Presence pin asi tuším kde je, a remienok si na odskúšanie požičiam z mojej +3, ale budeš si ho musieť dokúpiť. Pozriem sa na to v nedeľu, zajtra som celý deň na SinDiKATe.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 15 zář 2018, 20:57 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
Tak presesence pin som našiel, dokonca aj nový remienok. Ani som netušil, že mám ešte jeden v zásobe. Poskladal som ju a vykúšal vo svojej +3 - originálkami Impossamole a New Zealand Story. Sformátoval som 3 diskety, niečo som na ne nahral a skúsil som to aj prečítať. Fungovalo bezchybne. Posielam ti zároveň SZ s podrobnosťami.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 16 zář 2018, 13:04 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
Výborně, též posílám SZ... :thumbup:

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K: 3" floppy mechaniku do Amstrada
PříspěvekNapsal: 16 zář 2018, 19:32 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2161
Has thanked: 80 times
Been thanked: 305 times
(Dohodnuto, vlákno možno uzavřít, díky...)

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jack_Free a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz