OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 23 bře 2019, 11:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 24 srp 2018, 09:59 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 srp 2018, 14:10
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Zdravím,

nevíte jestli lze ještě dneska sehnat Interface M/P ? Někde jsem četl, že měl v sobě ROM s podporou BT100, mám doma SP210T a rád bych to zkusil zprovoznit.

Vlada


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 24 srp 2018, 10:35 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 961
Has thanked: 171 times
Been thanked: 187 times
Na Aukru nebo po on-line bazarech :-)

Ale pozor - Interface M/P funguje pouze s Didaktikem M. Kompakt už ho má zabudovanej v sobě a připojením dalšího Interfacu M/P nebude fungovat ani ten vestavěný ani ten externí :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 24 srp 2018, 10:53 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 2136
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 129 times
Nebo postavit.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Didaktik_M
https://sindik.at/?p=930168


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 25 srp 2018, 13:38 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 02 srp 2015, 14:23
Příspěvky: 119
Bydliště: Skalica
Has thanked: 5 times
Been thanked: 41 times
Ahoj, a aky mas pocitac?
ZX Spectrum, alebo DIDAKTIK?

M/P Interface je len pre Mko.

Ovladac je napr. aj na diskete k D40/D80 aj na Uvodnej diskete ku Kompaktu, takze netreba M/P.
Ak mas Mko alebo niektore Spectrum mozes si kupit Jiiirove UPI. Skus ho kontaktovat tu na fore.
Ale ak chces vyuzit tlaciaren na 100% tak pouzi DESKTOP od proximy, ten ma tiez ovladac na BT100.

_________________
ZX Spectrum, ZX Spectrum +, DIDAKTIK GAMA '87 '88 '89, DIDAKTIK M '90 '91, DIDAKTIK KOMPAKT '92 '93, D40, D80, Interface M/P, MELODIK, UR-4, BEST, KP 311, BT100, SP210T, GAMACENTRUM 01 (cerná), ROBOTRON K6304, 2x divIDE, 2x K-Mouse, PMD 85-2, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 26 srp 2018, 22:04 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 srp 2018, 14:10
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Mam Didaktik M.
Diky za odkazy na schemata. Zajimalo me, jestli je v melodiku reproduktor, a je :-)
Ale stavet se mi to nechce. Jednak nemam dump te romky, a dvak je to moc prace na to, abych vyitisknul dva spinave papiry pres kopirak ;-)

Jeste mam v planu poridit divide, treba pak ta romka ani nebude potreba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 29 srp 2018, 12:29 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 961
Has thanked: 171 times
Been thanked: 187 times
vlada píše:
Ale stavet se mi to nechce. Jednak nemam dump te romky, a dvak je to moc prace na to, abych vyitisknul dva spinave papiry pres kopirak ;-)
(Všechny) ROMky Didaktiku - pro všechny případy, že by ses do stavby přeci jen pustil :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 22 říj 2018, 20:06 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 srp 2018, 14:10
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Díky za ty romky, ted se uz opravdu nemam na co vymlouvat ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 22 říj 2018, 23:44 
Online
Radil

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 341
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 3 times
Been thanked: 52 times
Len varovanie: tlač plnej A4 na BT-100 trvá asi pol hodinu, a zvukovo to robí rachot ako rezanie kovu karbobrúskou v spomalenom filme. :mrgreen:
Mal som, používal som, a prešiel som na 9-ihličkovú Teslu NL..., ktorú som naučil 24-ihličkovú hustotu (vedela posun papieru o 1/3 pixelu).

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 23 říj 2018, 11:42 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 961
Has thanked: 171 times
Been thanked: 187 times
Jeden M/P Interface i s manuálem je právě na Aukru :-) Ale vzhledem k počtu sledujících ho máme v hledáčku asi všichni didaktikáři z OC. (Nebudu přihazovat, protože už ho mám) :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 18 pro 2018, 00:32 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 srp 2018, 14:10
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Taky jsem na něj koukal, bylo to i včetně kabelů k BT-100. Aukce končila v pátek, ale připletla se mi do toho práce a já zapoměl přihodit. Už hodně dlouho jsem si takhle nenadával ... když jsem to vyprávěl ženě, vůbec jí to nevadilo. Asi mi nerozumí :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Interface M/P
PříspěvekNapsal: 18 pro 2018, 15:25 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 úno 2018, 10:31
Příspěvky: 95
Bydliště: Praha
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times
to vlada: To chápu. Mám to podobně. :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz