OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 18:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 11:54 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
Zdar lidi, nemá někdo náhodou tuto kartu, resp. nemá na ní někdo ovladače, co fungují pod W95? Z netu jsem postahoval, co šlo, ale nenašel jsem nic, co by šlapalo. :hang: Karta je postavená na chipsetu Ark 1000vl. Zkoušel jsem i ovladače pro karty se stejným chipsetem (Ark 1000vl, WD Paradise Bali32) a nic. :bang:

Dík! ;)

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 12:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7593
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Nefunguje to jak? Jakože obraz vůbec nenaběhne nebo je rozsypanej? Nebo máš v obraze artefakty? Když po DOSem použiješ např UniVBE test, tak všechna rozlišení a barevné hloubky proběhnou OK? (jen chci vyřadit nejdřív případnou vadu na kartě)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 12:55 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
V Dosu chodí perfektně, UniVBE testy šlapou také dobře. Všechny ovladače pod W95 po instalaci skončí se žlutým vykřičníkem a nemůžu se hnout z 16 barev. V nabídce sice mám různá rozlišení a barevné hloubky, ale po nastavení čehokoliv a následném restartu jsem opět v 640x480x16 s hláškou, že nastavení obrazovky není v pořádku. :-(

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 30 čer 2018, 08:40 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
Tak jsem zase trochu pokročil. Sehnal jsem ovladače na W3.1 a zkusil to. Grafika šlape bezvadně. Výsledek tedy je, že karta vadná fakt není, jen jsem prostě nenašel ovladač, který by chodil pod W95, což je tedy velice divné.

Následně jsem sehnal Trident TGUI9440, ovladač pod W95 funguje v pohodě, jen mě zarazilo, že karta se 2MB umí jen 640 truecolor, 800 hicolor a 1024 256 barev. Očekával jsem 1024 v hicoloru. Stejně se choval pod W3.1 i ten 2MB Octek. V minulosti jsem se sběrnici VLB vyhýbal, tak nevím, jak mají ty grafiky běhat. Má s tím někdo zkušenosti?

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 30 čer 2018, 09:08 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 21:32
Příspěvky: 305
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 67 times
Been thanked: 69 times
Podle specifikace TGUI9440 to umět má. Tady radí použít raději ovladač pro Trident 9680, že by to měl umět.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz