OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 dub 2018, 06:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 11:54 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 423
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 103 times
Been thanked: 34 times
Zdar lidi, nemá někdo náhodou tuto kartu, resp. nemá na ní někdo ovladače, co fungují pod W95? Z netu jsem postahoval, co šlo, ale nenašel jsem nic, co by šlapalo. :hang: Karta je postavená na chipsetu Ark 1000vl. Zkoušel jsem i ovladače pro karty se stejným chipsetem (Ark 1000vl, WD Paradise Bali32) a nic. :bang:

Dík! ;)

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 12:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6894
Bydliště: Praha
Has thanked: 823 times
Been thanked: 810 times
Nefunguje to jak? Jakože obraz vůbec nenaběhne nebo je rozsypanej? Nebo máš v obraze artefakty? Když po DOSem použiješ např UniVBE test, tak všechna rozlišení a barevné hloubky proběhnou OK? (jen chci vyřadit nejdřív případnou vadu na kartě)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Octek VL-VGA-1000
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 12:55 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 423
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 103 times
Been thanked: 34 times
V Dosu chodí perfektně, UniVBE testy šlapou také dobře. Všechny ovladače pod W95 po instalaci skončí se žlutým vykřičníkem a nemůžu se hnout z 16 barev. V nabídce sice mám různá rozlišení a barevné hloubky, ale po nastavení čehokoliv a následném restartu jsem opět v 640x480x16 s hláškou, že nastavení obrazovky není v pořádku. :-(

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz