OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 17 pro 2018, 02:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 07:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 08:01
Příspěvky: 161
Bydliště: Praha
Has thanked: 354 times
Been thanked: 24 times
Ahoj lidi, měl bych takový dotaz: Jak nejlépe nastavit ve VirtualBoxu v DOSu síť? Stačilo by připojení hostitel-host.

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 09:18 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2678
Has thanked: 139 times
Been thanked: 185 times
Rekl bych, ze staci zapnout podporu site, vybrat si vhodnej emulovanej adapter (v Advanced Settings) a potom v DOSu uz jen nainstalovat sitovou podporu podle vlastniho uvazeni (packet driver, Netboot disk, MS client)...
Co presne potrebujes uskutecnit?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 09:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 08:01
Příspěvky: 161
Bydliště: Praha
Has thanked: 354 times
Been thanked: 24 times
Uvažoval jsem, že v Commanderu (ve virtualu) v jednom okně otevřu např. C:(virtual) a vedle disk z PC abych mohl z DOSu kopírovat soubory.

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 11:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
Rozchodit sdileni po siti v dosu, to neni jen tak. Proc nepouzijes dosbox? To je jen pro dos jednodussi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2018, 22:40 
Offline
Kecka

Registrován: 13 říj 2013, 22:55
Příspěvky: 57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times
Zkousel jsi toto?

https://www.brutman.com/mTCP/mTCP.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtuaBox+DOS+net
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2018, 09:46 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 08:01
Příspěvky: 161
Bydliště: Praha
Has thanked: 354 times
Been thanked: 24 times
Mr.Holub píše:

To je velmi zajímavé, díky za info.
:speccy:

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz