OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 24 zář 2018, 13:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 14 bře 2017, 20:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
tak pomalinky sa dostavam k rozbalovaniu krabic s nalepkami "TODO" a uputalo ma QL-ko.. ale nech pozeram ako pozeram nejako neviem dohladat k nemu zdroj...

Nestretol sa niekto so zdrojom na zdroje? alebo to poriesim nejakou 9V "nabijackou" a malym 15-16 V trafacikom? konektor samotny som si vsimol "vedla" :)

Tak nejako tajne dufam ze bude funkcny a v poriadku tak mi vyvstava dalsia otazka - nejake to rozsirenie pamae, popripade aj s nejakou QubIDE alternativou - nestaval niekto? nejake skusenosti?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 14 bře 2017, 21:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Nevim jestli je ke QubIde zverejnena dokumentace aby to slo postavit. Ja ho koupil od autora doslova za par ecek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 14 bře 2017, 21:23 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
co som nasiel praveze napriklad na SellMyRetro tak to bolo okolo 60GBP a boli/su to vyrobene podla http://hardware.speccy.org/temp/qubide-i.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 14 bře 2017, 21:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Asi k tomu dokumentace je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:24 
Online
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
Chlapi, aj citate tie stranky? Priamo dole v odkazoch je sch aj brd pre Eagle a aj obsahy GALov.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
ale ved hej, ved preto som poslal link aj hned v prvom prispevku... a ze ci s tym niekto nema skusenost... ale kedze tie na SMR su podla toho tak asi puojdem do toho.. uz len aby to moje QLko bolo natolko zive aby to bolo "pre koho" stavat :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 10:13 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2465
Has thanked: 124 times
Been thanked: 168 times
Jestli budes delat desky, jednu bych si vzal :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 09:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
taaak... som sa konecne aspon k objednaniu dostal - a dosky dorazili, mal by niekto zaujem? nemam ich ale testnute, nemam ani "suciastky", cize neviem overit funkcnost, ak ale by niekto chcel komplet tak aspon objednam aspon suciastok poviacero... a dam vediet ze to je aj postavitelne a funkcne-postavitelne

a dokopem sa k postaveniu zdroja ku QL-ku... konecne... :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 09:37 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1057
Bydliště: Kurim
Has thanked: 341 times
Been thanked: 280 times
Super, ja bych si 2-3 (Uunek?) desticky vzal.

Zdroj bych taky jeden potreboval. Jak hodlas resit ten konektor?

Btw. delal jsem vlastní desitcky na nahradu ROM, ale taky je jeste nemam testnute, koupil jsem blbe velke TSOP32 flash, jsem nejak netusil, ze jsou dve velikosti :-(

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 09:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Napajeci konektor tady nekdo 3D tisknul, myslim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 10:53 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2465
Has thanked: 124 times
Been thanked: 168 times
Jeste jednou se hlasim k jedne desce, pripadne dvema, kdyby zbyly (mam dve a pul QLka).
Konektory tady mozna nekdo tisknul, ale odmlcel se a prestal odpovidat na SZ. Zacinam uvazovat o vlastni tiskarne, je toho hafo, co potrebuju vytisknout.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 11:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Kubik píše:
Zacinam uvazovat o vlastni tiskarne, je toho hafo, co potrebuju vytisknout.


Tiskarna neni problem, ale ty modely ano. Ja je moc delat neumim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 16:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1057
Bydliště: Kurim
Has thanked: 341 times
Been thanked: 280 times
Tak ja bych to moje opravil na 2 desky pro mne + 2 desky pro Uunka, jestli je to mozne. Dekuji.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: QL zdroj
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 02:04 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
ja by som sa sa tiez prihlasil o jeden plosak ak este ostal


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz