OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 29.03.2024, 01:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01.01.2017, 20:37 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10111
Bydliště: Praha
Has thanked: 1953 times
Been thanked: 1517 times
O nových hrách pro tuto platformu tu moc nepíšeme. ALE! Tahle za zmínku opravdu stojí!
Obrázek

Na kalendáři jsi právě zjistil, že se už píše rok 1862. "Ten čas ale letí...", pomyslel sis a dál pozoroval sušící se seno na římse, aby sis konečně mohl dojít na velkou a měl se čím utřít. V tom ti někdo dvakrát zabušil na dveře a podstrčil pod nimi dopis. Bylo to psaní od tvého odvěkého kamaráda Raynarda, s kterým si čas od času píšeš a udržuješ si tak povědomí o tom, co se děje v tvé rodné vesnici poté, co jsi odešel do velkoměsta za lepším životem a zábavou. Raynard mezitím převzal kovářské řemeslo po svém otci v Raven Woodu, vydělal si docela obstojné jmění a už se začal poohlížet po nějaké té nevěstě. Předpokládal jsi tedy, že ti píše o nějakých těch úspěších, kterých dosáhl během námluv. Ale ouha.
Raynard tě zpravil o tom, jak nedávno převzal panství nad městem po svém zesnulém otci jakýsi Lord Elgan Wood, divnej týpek, jedno voko šilhavý, noha krátká, ruka šmátravá. Kromě rychlého průjezdu městem ho nikdo venku pořádně neviděl. A jen se usadil, začaly se v okolí dít divné věci.
Nejdřív se ztratilo několik dětí a následně i kněz z místního kostela, který se vydal na panství požádat lorda o pomoc. Naopak se zničeho nic začala objevovat podivná zvířata, která do té doby nikdo neviděl a nad městem se už nějakou dobu také drží zvláštní sněhová bouře, která velmi komplikuje jakoukoliv dopravu nebo pohyb místních.
Závěrem tě Raynard požádal, abys přijel a pomohl mu tyto obtíže vyřešit. Než dorazíš, tak si zatím půjde promluvit s lordem z očí do očí, protože je přesvědčen, že on je za tím vším zlem.

Po slabém měsíci a kousek si dorazil na místo. Bylo přesně takové, jaké ti utkvělo ve vzpomínkách - díra největší. Ale přecijen na ní bylo něco jiného. V půli července všude sníh a za okny potemnělých domů se krčili promrzlí a vyhladovělí občané. Ustájil si koně a vydal se na svou misi: "Co se to tu sakra děje? A kde je Raynard?".

Obrázek

The Darkness of Raven Wood je klasickou textovkou, v které jsou lokace doprovázeny nádhernými obrázky. Ty skvěle dokreslují ponurou atmosféru prokletého kraje. Svou postavičku ovládáte standardními příkazy, samozřejmě v angličtině. Třeba jako SWIN AXE, GET KEY, KILL BARMAN (dobře, KILL tam není :-) ). Všechny příkazy můžete zadávat zkrácené na 4 znaky. INV otevře seznam věcí, které u sebe máte, SAVE hru uloží (je pouze jedna pozice). No protřelý textovkář se neztratí.

Stahujte zde: http://johnblythe5.wixsite.com/rucksackgames/ravenwood
(je tam i mapa celého kraje)

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz