OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 28.03.2024, 16:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22.01.2016, 21:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1554
Has thanked: 485 times
Been thanked: 634 times
POZN: Tato appka je nadále vyvíjena v jiném vlákně.

Toto téma jsem tu zatím nenašel, resp. postrádal coby didaktikář s disketovkou.
Krátce a stručně: Dal jsem dohromady win aplikaci na správu imagů - zatím pouze MDOSu, ačkoliv toto vlákno předem hlásá i TRDOSu (ten přijde na paškál během února).
Proč? Důvodů mám "jeden a půl". Ten první je, že takovou aplikaci potřebuju - abych mohl snadněji spravovat image, o kterých si myslím, že jsou ne úplně košér (zpřeházené nebo chybějící soubory, "divně korektní" formát atp.). Ten druhý částečný důvod je méně přízemní a to přispění svou trochou do mlýna (neskromně po boku Fuse a Real Spectra... :-) ). Možná, když Fuse teď začíná podporovat image MDOSu, že v Rusku vyvinou hru pro ten jejich (upachtěný) TRDOS a releasnou i port pro ten náš (méně upachtěný) MDOS, takže si to budu moct zahrát i na Kompaktu, ne jen v emulátoru.
Tu je tedy první beta, která demonstruje základní činnost s imagi MDOSu ve formátech DSK (revize 5) a D80/D40 (obě přípony jsou možné). Zárověň budu rád, pokud to někdo prubne i na Win8 a Win10 a dá vědět, jestli to funguje jak má. Případné chyby hlašte sem. Během následujících týdnů dodělám zbytek MDOSu (neaktivní položky v menu, otevření image přetažením z Explorera, podpora ikon GK's File Manageru apod.) a pak se vrhnu na ten TRDOS (sorry Trelixi, vím, že to trvá...)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24.01.2016, 10:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1554
Has thanked: 485 times
Been thanked: 634 times
Zdravím, jsem rád, že si vedle demoscény také někdo všiml tohoto vlákna ;-)
misticjoe píše:
Bude mít filemanager dvě okénka? :-)
Pokud máš na mysli jako Total Commander, tak to bohužel neplánuju (nicméně soubory jde přetahovat mezi jednotlivými instancemi aplikace). Ale pokud se někdy k tomu dostanu, tak bych rád přidělal okénko s adresářovou strukturou jako má Explorer (třeba pro floppy image MSDOSu, resp. HDD s nějakou FATkou) - pro MDOS ani TRDOS tuto fíčuru zatím netřeba.
misticjoe píše:
Na Win7 64bit mi to nijak neprotestovalo, Avast se svým "deepscreenem" si ani spouštění nevšiml.
Díky za info.
misticjoe píše:
Vím, že na zápis imagů na diskety jsou jiné aplikace, ale zapracuješ ho tam, aby to měl člověk takříkajíc při jednom?
Nad tím jsem už také přemyšlel a rád bych se o to v některé z dalších verzí pokusil.
Starej_Mraf píše:
W8 64bit chodi. Sice pri prvnim spusteni rve, ze je vydavatel neznamy, ale po odkliknuti jede.
Ok, také díky za info.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24.01.2016, 16:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1011
Has thanked: 231 times
Been thanked: 221 times
Možná k zápisu imagí na reálnou disketu přidat i čtení reálné diskety do image. A to i MDOS1, pokud to je vůbec možné. Ukládání do MDOS1 formátu je asi zbytečné, ale čtení by se hodilo.
Pro zpřístupnění low level funkcí FDD by mohl pomoct FDInstall.exe, jež je součástí programu CPCDiskXP pro zápis a čtení diskových imagí DSK pro Amstrad CPC, ale jak to funguje nevím.

http://www.cpcmania.com/cpcdiskxp/cpcdiskxp.htm

A podpora MDOS3 by taky nebyla k zahození, tedy možnost vybrat hotové image disket a uložit je jako hdd image pro DivIDE s MDOS3 (ale vím jen o dvou lidech, kteří aktivně používají MDOS3 na DivIDE. Myslím tím něco jako náhradu nedokončeného MDOS3 Tool).

_________________
Have you played ATARI today?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24.01.2016, 22:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1554
Has thanked: 485 times
Been thanked: 634 times
Factor6 píše:
W10 x64 v pohode.
Díky za info.
Starej_Mraf píše:
Ještě by to sneslo práci s TAPkou. Občas z tapky potřebuju něco přesypat na D80...
Dobrý nápad - přidal jsem to do TODO listu (a do menu MDOSu pro další verzi - zatím zašedlé).
Factor6 píše:
Možná k zápisu imagí na reálnou disketu přidat i čtení reálné diskety do image.
To je zrovna ta blbější část i/o komunikace ;-)
Factor6 píše:
A to i MDOS1, pokud to je vůbec možné. Ukládání do MDOS1 formátu je asi zbytečné, ale čtení by se hodilo.
To nevím, jestli je dobře realizovatelné, resp. neznám floppy mechaniku domrtě. Z toho, co jsem o ní ale pochopil tvorbou formátovací rutiny pro MDOS, tak by vše mělo záviset na řadiči. Ten od index pulzu "parsuje" podle nějakých pravidel bajty, co zrovna běží pod hlavičkou ("nějaká pravidla" = norma IBM). Problém je v délce úvodní mezery, která je na většinu PC řadičů příliš krátká, takže jim uteče první sektor na vpodstatě každé stopě. Bohužel netuším, jestli se parametry řadiče dají nějak do hloubky ovlivnit - s utilitami, které běžně používám bohužel ne, a dokonce ani total-low-level CPDRead si s tím na PC neporadilo :-(
Btw, taková malá zajímavost, na kterou jsem přišel během tvorby té zmíněné formátovací rutiny: Desátý sektor se na běžnou disketu nevejde doslova jen o několik málo bajtů (tj. přetéká "za" stopu). Mezery mezi jednotlivými sektory na stopě se zkrátit nedají, takže jediné, co zbývá, je obětovat několik bajtů z úvodní mezery (třeba pět - až takhle těsně to je). Vývojáři v Didaktiku ale zaúderničili a obětovali rovných čtyřicet bajtů (pokud se správně pamatuju) a tím vznikla ta nečitelnost (nepočítaje blbé číslování stran - ale s tím už by si CPDRead poradilo).
Factor6 píše:
Pro zpřístupnění low level funkcí FDD by mohl pomoct FDInstall.exe, jež je součástí programu CPCDiskXP pro zápis a čtení diskových imagí DSK pro Amstrad CPC, ale jak to funguje nevím.
Ty dva zmíněné programy znám. FDInstall.exe (aka, Simon Owen's fdrawcmd.sys) jsem zatím použil jen jako koncový uživatel a o API dokumentaci jsem se moc nezajímal. CPCDiskXP jsem kdysi taky zkusil na diskety MDOSu a nepomohlo to (a údajně to má být NT-verze CPDRead, jak jsem se dozvěděl v jiném vlákně od RomBora, takže by to zřejmě taky nepomohlo).

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 11:42 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2394
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 426 times
Been thanked: 446 times
No, je vidět, že máš ohledně MDOSu přehled. Pokud už bys tam dával zapisování a čtení image, tak to udělej spíš co nejjednodušeji, aby to chodilo i na USB mechanikách, byť to bude mít jistá omezení. Na načítání imagů z MDOS1 disket si zatím dost lidí vylámalo zuby, ikdyž se mi nechce věřit, že by to bylo nemožné. Problém s tím indexem je totiž takový, že by bylo ptřeba aby po index pulsu program načet 2-9 sektor a ten první až jako desátý. Nebo pokud pamatuješ FORM1968 http://www.pcorner.com/list/UTILITY/144TO196.ZIP/INFO/ a http://www.os2museum.com/wp/floppy-capacity-math/ tak ten zase načítal celou stopu a dekódoval ji až v paměti. Bezpečně přečíst lze MDOS1 zatím jen na kryolfluxu. Se zápisem problém není, MDOS1 image stačí zapsat na disketu na PC a D80 s ní normálně pracuje. A nebo udělej pro zápis jen GUI, které využije Owenův SamDisk.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 13:11 
Offline
Óm Nejvyšší

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3642
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 371 times
Been thanked: 788 times
Starej_Mraf píše:
Na načítání imagů z MDOS1 disket si zatím dost lidí vylámalo zuby
Vylamalo, pretoze standartny intelacky FDC radic sam o sebe fyzicky nie je schopny nacitat sektor, ak medzi nim a indexpulzom nie je predpisana medzera. Pritom je jedno, ci sa ma citat sektor hned ako prvy, alebo az ako desiaty (po celej otacke diskety). Jediny mozny sposob, ako nacitat takyto sektor, je (ako robia tie spomenute utilitky) nacitat celu stopu pomocu "raw" citania do pameti a az tam rozdekodovat data prveho sektora. A nie som si isty, ci toto raw citanie USB mechaniky vobec podporuju.

Len pre pripomenutie, cely ten problem s citanim MDOS1 vznikol preto lebo v case ked vznikla prva D40, pouzivali sa vyhradne WesternDigital radice, ktore s nestandartnou medzerou medzi indexom a sektorom nemaju ziadny problem. Autor MDOSu 1 (resp. SIN-dosu z ktoreho je MDOS odvodeny) nedodrzal normu ale kedze na WD mu to fungovalo, nechal to uz tak.

Inak, nie je pravda, ze na celu stopu sa nevojde 10 sektorov. Normalne bezne pouzivane mechaniky DS DD 360kB a 720kB v pohode vtesnaju na stopu 10 sektorov a este zostane na konci stopy kopec miesta. Na MB02 formatujem disketu DS HD 1.44 MB bezne na 11 kilobajtovych sektorov, co teoreticky zodpoveda 11-tim polkilovym sektorom na DS DD. A este mi na konci stopy zostane cca pol kila miesta (pri medzisektorovych pauzach presne podla normy!), takze ak by som HD formatoval na polkilove sektory, teoreticky by som ich tam mohol natlacit az 23 (teoreticky preto lebo aj medzisektorove pauzy zaberaju urcite miesto, nezavisle od velkosti sektorov). Pokial sa ti na stopu nepodarilo dostat ani 10 sektorov (posledny bol predcasne ukonceny indexom), potom mas mechaniku, ktora sa bud prilis rychlo otaca, alebo clock pre FDC radic je prilis pomaly. Alebo si pouzil HD 5.25 mechaniku v HD rezime, vtedy sa totiz namiesto 300 ot/min otaca rychlosotu 360 ot/min a to sa z pohladu FDC radica (pracujuceho na normalnej frekvencii) javi ako keby stopa bola o 20% kratsia (preto PC na HD 5.25 diskety formatuje iba 15 sektorov na stopu co da tych 1.2 MB).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 14:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1554
Has thanked: 485 times
Been thanked: 634 times
Starej_Mraf píše:
No, je vidět, že máš ohledně MDOSu přehled.
No, párkrát už jsem k tomu usednul, ale jsou tu lepší kádři :-)
Starej_Mraf píše:
A nebo udělej pro zápis jen GUI, které využije Owenův SamDisk.
Přesně tak to bylo samozřejmě myšleno :-)
Starej_Mraf píše:
Na načítání imagů z MDOS1 disket si zatím dost lidí vylámalo zuby, ikdyž se mi nechce věřit, že by to bylo nemožné. Problém s tím indexem je totiž takový, že by bylo ptřeba aby po index pulsu program načet 2-9 sektor a ten první až jako desátý.
To nevím, jestli je cesta, protože podle mě ten index pulz slouží jako spouštěč parsování stopy a nejde ho na jednu otáčku vyšachovat.
Starej_Mraf píše:
Nebo pokud pamatuješ FORM1968 tak ten zase načítal celou stopu a dekódoval ji až v paměti.
Aha, tak to vůbec neznám. Ale s počítám, že s minimálním požadavkem "DOS 3.2" je to použitelné jenom na echt MS-DOSech, podobně jako CPDRead (a volat to z toho mého programu by tedy nešlo).
Busy píše:
Inak, nie je pravda, ze na celu stopu sa nevojde 10 sektorov.
To nevím, sdílel jsem pouze to, co se přihodilo :-) S výsledkem 80x10 podle normy si neporadila mechanika v PC ani mechanika v Kompaktu, která disketu formátovala, a musel jsem zkrátit úvodní mezeru (obě mechaniky cca z půlky 90.let - v Kompaktu byla po pár letech vyměněna Kompakt servisem).

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 15:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2487
Has thanked: 115 times
Been thanked: 424 times
tomascz píše:
Během následujících týdnů dodělám zbytek MDOSu (neaktivní položky v menu, otevření image přetažením z Explorera, podpora ikon GK's File Manageru apod.) a pak se vrhnu na ten TRDOS (sorry Trelixi, vím, že to trvá...)

Já bych se taky přimlouval za ten TR-DOS, zejména za zápis image na reálnou disketu - to bych velmi užil... Zkoušel jsem nedávno hned několik ruských programů a neuspěl jsem ani s jedním - buď nešel vůbec spustit, nebo byl pro jiná Windows, nebo nefungoval z jiného důvodu, ale zkrátka - ani ťuk... :(

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 15:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2394
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 426 times
Been thanked: 446 times
tomascz píše:
To nevím, jestli je cesta, protože podle mě ten index pulz slouží jako spouštěč parsování stopy a nejde ho na jednu otáčku vyšachovat.

Právě tohle kdysi dělal Disk2FDI, který uměl načítat amiga diskety. Nicméně k tomu bylo potřeba mít zapojené 2 mechaniky. Ve druhé byla naformátovaná disketa, a její index se nějak podvrhl té druhé.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 16:42 
Offline
Pan Generální

Registrován: 19.07.2013, 15:54
Příspěvky: 2723
Has thanked: 144 times
Been thanked: 422 times
Kdyz se bavime o formatu disket tak chci rici, ze bezna disketa 720 KB ma rychlost zapisu 250 kbps a toci se rychlosti 300 otacek za minutu plus minus dve procenta. Takze na jednu stopu se vejde 250 000/5/8 = 6250 bajtu. 6250 * 160 je prave tech 1 000 000 bajtu neformatovane kapacity. Nesmi se zapomenout, ze mechanika se muze tocit jinou rychlosti nez ta co zapisovala data. Ta tolerance dela to, ze kdyz se mechanika toci pomaleji ale jeste v norme tak se da zapsat 6375 bajtu surovych dat (formatovani) a naopak pri rychlejsimu toceni je to jen 6125 bajtu. Z toho vyplyva ze jestli nekdo udela format, ktery potrebuje 6125 bajtu a vice tak se snazi udelat neco co muze blbnout.

Jednoduchou matematikou se da vypocitat ze pro disketu 9 x 512 sektoru zustava 6125-4608=1517 bajtu pro znacky a mezery. Kdyz jsem si pred 20 lety zkousel realne floppy, tak jsem zjistil ze mechanika cca od roku 1988 nemela problem s velmi malym gapem mezi sektory. Starsi fungovala jen s originalnimi velkym gapem. Takze kdo potrebuje ulozit vetsi mnozstvi dat tak muze rapidne zmensit gap mezi sektory a vlozit tak vice dat na jednu stopu a tim padem i na disketu.


Jinak jsem si ted hral i s USB Floppy pripojene k PC a jedine co to umi je 1,44 MB, 720 KB a v rezimu MODE3 1,2 MB.

Kdyz ctu ze je problem ze u PC se neda precist prvni sektor, protoze je moc blizko Indexu tak osobne bych to zkusil vyresit tak ze bych originalni signal Idnex dal do 74ls123 a posunul bych ho v case treba o 100 ms a pak druhym 74ls123 bych vygeneroval novy index. Takto by se index vyskytnul v case jinde a tak by prvni sektor sel precist. Samozrejme by nesel precist jiny. Kdyz by se to posunulo presne za posledni sektor tak by mozna slo precist vse.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 16:55 
Offline
Óm Nejvyšší

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3642
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 371 times
Been thanked: 788 times
suksoft píše:
Takze kdo potrebuje ulozit vetsi mnozstvi dat tak muze rapidne zmensit gap mezi sektory a vlozit tak vice dat na jednu stopu a tim padem i na disketu.
Len potom zase hodne riskuje ze sa mu to citanie mnohonasobne (9x) spomali pretoze pokym sa FDC radic a software po precitani jedneho sektora stihnu pripravit na dalsi sektor, tento dalsi sektor "utecie" a bude nan treba cakat dalsiu otacku diskety. Urcitym riesenim je sektory formatovat na preskacku (interleave napr. 1,6,2,7,3,8,4,9) lenze potom aj pri dostatocne rychlom hw/sw bude rychlost prenosu dat iba polovicna.
suksoft píše:
Jinak jsem si ted hral i s USB Floppy pripojene k PC a jedine co to umi je 1,44 MB, 720 KB a v rezimu MODE3 1,2 MB.
Toho som sa obaval. Takze bez zmeny firmware to asi nepojde. Alebo dufat ze namiesto standartneho intelackeho FDC je tam nejaky proprietarny ktoreho psychicky nerozhodi kratka medzera medzi indexom a prvym sektorom.
suksoft píše:
Kdyz ctu ze je problem ze u PC se neda precist prvni sektor, protoze je moc blizko Indexu tak osobne bych to zkusil vyresit tak ze bych originalni signal Idnex dal do 74ls123 a posunul bych ho v case treba o 100 ms a pak druhym 74ls123 bych vygeneroval novy index. Takto by se index vyskytnul v case jinde a tak by prvni sektor sel precist. Samozrejme by nesel precist jiny. Kdyz by se to posunulo presne za posledni sektor tak by mozna slo precist vse.
Podobna uprava je v D80 a Didaktiku Kompakt, aby vedeli aj s intelackymi radicmi citat diskety formatovane MDOSom 1.0


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 18:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2014, 16:23
Příspěvky: 92
Bydliště: Opava
Has thanked: 57 times
Been thanked: 25 times
suksoft píše:
Busy kdyz nejaky autor formatu zkrati gapy a vytvori nove reseni, tak se ocekava ze to i odzkousi ze to jde na prislusnem pocitaci precist a pripadne sam zvoli vhodny interleave pri formatovani.

Bezny radic z PC neumi 'read track' a tak se moc nehodi na pokrocile pokusy. Muj nazor je ze idelani reseni a kam se svet bude ubirat je jednodeskovy pocitac prave jen na cteni a zapis disket. Lepsi reseni by bylo kdyz by nekdo hodil na desku Z80 cpu, ram, flash a WD2797 a cele to pripojil pres USB k PC. Napr. Martin8bity si hraje s USB a tak mozna udela i nejake API na pouziti USB a pak toto nekdo udela.



http://www.kryoflux.com/?page=home

_________________
Speccy, Amiga, PDP 11/05


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.01.2016, 19:04 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2014, 16:23
Příspěvky: 92
Bydliště: Opava
Has thanked: 57 times
Been thanked: 25 times
suksoft píše:
Duchacek píše:
http://www.kryoflux.com/?page=home


Ale ja chci otevrene reseni. Ne to co mi nekdo jen neco povoli. Otazka je zda se to bude moci koupit jeste za 10 let.


Jj, linkem neresim jestli je to OpenSource nebo komercni. Jen prispivam k myslence kam se bude svet ubirat.

_________________
Speccy, Amiga, PDP 11/05


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.01.2016, 08:44 
Offline
Óm Nejvyšší

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3642
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 371 times
Been thanked: 788 times
suksoft píše:
Busy kdyz nejaky autor formatu zkrati gapy a vytvori nove reseni, tak se ocekava ze to i odzkousi ze to jde na prislusnem pocitaci precist a pripadne sam zvoli vhodny interleave pri formatovani.
No ved autor SIN/MDOS-u to vyskusal, vtedy sa pouzivali iba WD radice a na nich to fungovalo bez problemov, tak nemal najmensi dovod si mysliet ze raz to budeme potrebovat citat aj na Intel radici. A ze niekto bude chciet strkat D40 disketu do PeCedla, to ho asi nenapadlo...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.01.2016, 19:35 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1554
Has thanked: 485 times
Been thanked: 634 times
Tak se přiznejte komu to ani jednou nespadlo když si s tím programem hrál :-)
Betu 2 jsem proto rozšířil o testování runtime chyb, které v předchozí verzi nebylo, a prubnul to na chybných imagích (vady ve FAT, adresáři, datech), takže teď už by "aplikace neměla provádět neplatnou operaci". Celkově jsem tedy:
- přidal testování chyb při přístupu k imagi,
- přidal drag a drop podporu pro tažení image z Exploreru
- dodělal mod G (udg symboly)
- trim image zakomponoval do dialogu odformátování,
- a tu a tam upravil/opravil nějakou tu maličkost.
Busy píše:
suksoft píše:
Busy kdyz nejaky autor formatu zkrati gapy a vytvori nove reseni, tak se ocekava ze to i odzkousi ze to jde na prislusnem pocitaci precist a pripadne sam zvoli vhodny interleave pri formatovani.
No ved autor SIN/MDOS-u to vyskusal, vtedy sa pouzivali iba WD radice a na nich to fungovalo bez problemov, tak nemal najmensi dovod si mysliet ze raz to budeme potrebovat citat aj na Intel radici. A ze niekto bude chciet strkat D40 disketu do PeCedla, to ho asi nenapadlo...
Vpodstatě souhlasím s Busym.
Jak nudná by spolupráce s didaktikem byla, kdyby to tenkrát udělali jak měli...! :-)

EDIT: Reupnul jsem soubor, protože v původním zůstala jedna otravná debugovací zpráva.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz