OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 09:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 08 črc 2014, 21:36 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2013, 12:37
Příspěvky: 65
Bydliště: Česká Třebová
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
krupkaj píše:
no jo, ale mas anglicky ST? Co je mi znamo, tak vetsina ST pocitacu u nas pochazi z nemecka, tzn. maji nemecky TOS. A abych se priznal tak radeji cesky TOS nez nemecky. Problem anglickeho TOSu v nemeckem stroji je v klavesnici, cesky layout v prelozenem TOSu vychazi z nemeckeho.

Jo mam eng ST :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 02:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
Tak to mas dobry. Ja se k takovymu nedostal.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 02:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
Jack_Free píše:
Otevru to o podivam se jestli to je na 100% v paticich, da se nekdy najit ukazka toho ceskeho tosu ?
ANG. TOS by nebyl ? Tak moc by me nevadilo ze je prehozene Y a Z.


Vsecky mozny TOSy jsou v archivu u Dimy (linka je u seznamu emulatoru na atariportalu). Muzes si je vyzkouset v emulatoru.

Jo a nejde jenom o Y a Z, to je to nejmensi, ty klavesnice se lisi spousty jinymi znaky, jako treba "@() atd.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 04:09 
krupkaj píše:
Jack_Free píše:
Otevru to o podivam se jestli to je na 100% v paticich, da se nekdy najit ukazka toho ceskeho tosu ?
ANG. TOS by nebyl ? Tak moc by me nevadilo ze je prehozene Y a Z.


Vsecky mozny TOSy jsou v archivu u Dimy (linka je u seznamu emulatoru na atariportalu). Muzes si je vyzkouset v emulatoru.

Jo a nejde jenom o Y a Z, to je to nejmensi, ty klavesnice se lisi spousty jinymi znaky, jako treba "@() atd.


Existuje nejake pcb pre tos 1.2/2.6 TOS s prepinacom?
Dal by som vyrobit viac ks... Totiz mam ST 520 a chcem mat aj povodny TOS...
Mne nemecky nevadi kedze mam de klavesnicu.Kazdopadne cz by potesil...


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 09:00 
Online
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 141
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
Matej: pre dvojROMove ataraky existuje jednoduchy spuosob ako spravit 4TOSy prepinatelne... http://atari4ever.free.fr/hardware/zip/4tos_swc.zip

pred nejakou dlhsou dobou som to robil, takze nielen ze to nema duovod nebyt funkcne, ono to aj funguje :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 09:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
:) presne na to jsem si ted koupil ROMky do mojeho STE.
U ST/F/M prepinani 1.2/2.6 taky neni problem, vetsinou se to resi jednim signalem na GALu, kterej zajistuje preadresovani.

pro ST/F/M jeste muze byt zajimave tohle http://www.spiny.org/atari/popsel/index.html

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 09:39 
Diky. Mrknem aku verziu ST vlastne mam... Potom dam vediet aku... Ak budem robit plosaky mozete napisatt SZ...


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 09:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
no blby je, ze na te sajte jsou akorat obrazky predloh. Skoda, ze tam nejsou eagle soubory, tak by se to dalo primo poslat do SeeedStudia. Leda zkusit napsat Spinymu.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 13:15 
@krupkaj - ja mu napisem behom tyzdna, vies mi kupit/napalit/osadit?Alebo odporucit niekoho?


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2014, 17:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
Ja mu napisu. Uvidime co a jak. Nevim kdo by byl vhodny osazovac. Treba se nekdo tady ozve nebo zkus konferu @phoenix.

Odesláno z mého C1605 pomocí Tapatalk

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz