OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 11 pro 2017, 03:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 18:58 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
co to je zac a preco to nejde nainstalovat..?

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 19:29 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 402
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
je to freeware DOS kompatibilný OS. Info hned na index stranke: http://www.freedos.org/
preco ti to nejde naistalovat na zaklade tvojej otazky tazko povedat, skus byt konkretnejsi v popise problemu...
Instalacia je vacsinou uplne bezproblemova.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 20:04 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
spustim setup.bat - chyba freecon..

spustim freecon
a instalacia sa zasekne na setup\batch\menu1.bat.....furt otvara ten subor dokola..
tam to konci

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 20:09 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 402
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
z akeho prostredia to pustas?
predpokladam, ze si si vytvoril freedos bootovatelne CD alebo disketu (z niektoreho z tychto obrazov http://www.freedos.org/download/) a bootujes z neho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 20:34 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 681
Has thanked: 84 times
Been thanked: 27 times
Vedel by mi niekto povedať ako rozbehať Sambu vo FreeDOSe? Niektoré veci nefungujú ideálne v DOSBoxe a cez VirtualBox je pre zmenu problém voľný prístup k disku. Prípadne existuje nejaký nájstroj, čo by dokázal pracovať s virtuálnym HDD vo VirtualBoxe? A to som už trochu odskočil od témy. Proste v každom prípade, chcel by som mať DOS vo VirtualBoxe, len neviem ako potom presúvať súbory.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 20:55 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
nie.......
vytvorenie diskety nie je mozne..

non system disk, replace.. atd

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 21:02 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 402
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
tak teraz nerozumiem...

nie je mozne vytvorenie diskety alebo bootovanie z nej?
neda sa ti teda nahrat ani ten img na disketu? alebo si obraz nahral OK a vypisuje ti chybu pri bootovani z tej diskety?
nemas prip. moznost nabootovat z CD?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 21:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
naco mam nahravat img na disketu?........

NON-SYSTEM DISK KED VYTVORIM BOOT DISKETU FREEDOSU.........
nedokazem to uz napisat jednoduchsie........
cd musim kupit zajtra a napalit..

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 21:47 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 402
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
a ty ako vytvaras tu boot disketu freedosu? Myslim, ze asi nejako nespravne, ked ti pise tu chybu.

Ved prave ten img mas na disketu nahravat na to, aby si ziskal boot disketu Freedosu...
T.j. nahraj obraz tej diskety (subor fdboot.img) pomocou vhodneho softu (napr. rawrite) na disketu. A voila. Ziskas fungujucu boot disketu Freedosu...
Alebo si zajtra nahraj to Freedos ISO na CD a nabootuj z toho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 22:01 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
ano, robim to cez rawrite..

NON SYSTEM DISK..


3 krat........to pisem:)

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 22:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1051
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 172 times
Been thanked: 362 times
Stáhnu fdboot.img, nahraji pomocí rawwritewin-0.7.zip na disketu, bootnu a funguje. Buď máš vadnou disketu nebo je problém mezi klávesnicí a židlí :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2014, 22:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6362
Bydliště: Praha
Has thanked: 761 times
Been thanked: 752 times
To nemusí být jen disketou. Že jsou některé floppy mechaniky "mezi sebou nekompatibilní", to má ještě v živé paměti kde kdo. Řešením je pakárna - vytáhnout mechaniku z 486ky, připojit do WINdla, zapsat image a zase mechaniku vrátit. Jen tak budeš mít 100% jistotu, že ti to naběhne.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 06:32 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 267
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 94 times
Been thanked: 32 times
Nebo si stahni UNetbootin a udelej si bootovaci USB. Je tam na vyber i FreeDOS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 07:56 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 402
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
tak tak, moze to byt aj tou disketovkou - niektora nacita len to, co sama zapise, aj ked sa to tykalo skor len niektorych prastarych flopin, alebo aj vadnou disketou.
Inak ta disketovka ti vobec funguje? Skusal si ju uz? A ozaj, si si isty, ze bootujes z flopiny? ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 08:47 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
ako moze byt zla disketovka, ked bootovacie diskety dosu, win95 a win98 vytvorim v pohode?
neuveritelne

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz