OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 říj 2018, 12:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 01 čer 2013, 23:27 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
Nerobil niekto upgrade na Ultravideo XL? Mam problem s komponentnym vystupom. Chvilu som studoval a zistil som ze na XL nie je zapojena Chroma. Takze som podla vzoru Supervideo 2.1a pripojil Chromu k rezistoru R66. No ked to pripojim k LG TV na komponentny vstup, tak mi to vypisuje - Nespravny format. U kompozitneho to logicky zobrazuje len ciernobiele. Cez den sa s tym este skusim pohrat.

http://www.wolfpup.net/atarimods/supervid2.html
http://www.atari8.co.uk/downloads/UltraVideo XL 1.0.pdf

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 02 čer 2013, 01:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1690
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 503 times
Been thanked: 369 times
mozna blba otazka, ale umi to LG na componentim vstupu S-video? Aby to nebyl jenom YUV vstup.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 21 čer 2013, 08:01 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
Tak asi to bude skutocne problem v TV. U rodicov mi to na starsom CRT Panasonicu funguje krasne aj s farbou. Takze uz len zohnat nejaky dobry konvertor s-videa.

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 21 čer 2013, 11:31 
Online
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 990
Has thanked: 178 times
Been thanked: 117 times
Já jsem koupil na eBay převodník video to VGA a chodí slušně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 01 črc 2013, 21:30 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
Tak nakoniec to vyriesim inak. Objednal som VBXE, takze by sa mal dat pouzit RGB vystup.

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 22 bře 2014, 16:08 
Offline
Stydlín

Registrován: 22 bře 2014, 16:05
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Trafo píše:
Já jsem koupil na eBay převodník video to VGA a chodí slušně.


Ahoj,

muzes napsat jaky typ?? Ja jsem taky udelal pokus o koupi a obraz je nejaky "potrhany"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 22 bře 2017, 14:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1110
Has thanked: 237 times
Been thanked: 227 times
Otvírám opět toto téma, protože je to pro mě teď aktuální.
Našel jsem toto: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... qTfLrqjnsQ
Ale nevím, odkud přesně vyvést chromu/lumu na konektor.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 11:38 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 07 lis 2017, 21:15
Příspěvky: 18
Bydliště: Karviná
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Kluci pochopil jsem správně, že stačí upravit, (vyměnit jen tři rezistory) a budu moci Atari mít výsput na Svideo?
to znamená, že kabel DIN5 Scart mohu vyměnit na DIN5 a Svideo?
zapojení jednotlivých kontaktů je stejné nebo se změní?
díky za info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 11:53 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2532
Has thanked: 128 times
Been thanked: 173 times
Ono je toho vic, neco se tam vymenuje, neco se odpojuje a je dobre vyhodit modulator.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 11:57 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 07 lis 2017, 21:15
Příspěvky: 18
Bydliště: Karviná
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
aha, protože nevím vůbec co je modulátor, tak se asi do toho pouštět ani nebudu :-(

moment. ten RF modulátor je vlastně popsaný na té fotce.
to jsem si všiml až ted, to tam jsou ty dvě nožičky odpájené?


Naposledy upravil elektrikar dne 30 lis 2017, 11:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 11:57 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1383
Bydliště: Praha
Has thanked: 182 times
Been thanked: 254 times
Atari XE má s-video a záleží pouze jaký si vyrobíš/koupíš kablík. Vyhodit modulátor, jak píše Kubik
má možná smysl, ale nepůjde pak composite.
XL má s-video až od verze s osazeným obvodem Freddie. Na úpravu starších XL
stačí jeden odpor a kablík na připojení k DIN5.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 12:02 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 07 lis 2017, 21:15
Příspěvky: 18
Bydliště: Karviná
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Takže , když detailně vyfotím základní desku, tak by jsi mi rEverzi mohl tedy říct, jestli tam ten obvod Freddie je nebo není?

ten pdf soubor, nahoře, co je s tím postupem... asi v češtině není, že?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 12:11 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1383
Bydliště: Praha
Has thanked: 182 times
Been thanked: 254 times
Takto vypadá deska s Freddie:
http://atariage.com/forums/uploads/mont ... 844223.jpg
Deska bez něj má o jednoho 40-ti nohového brouka méně.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 12:13 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 07 lis 2017, 21:15
Příspěvky: 18
Bydliště: Karviná
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
tak takhle určitě moje deska nevypadá. :-) máš email.
zatím ahoj


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultravideo XL
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017, 17:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1690
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 503 times
Been thanked: 369 times
Ono tam to S-Video je i na klasickem XL bez FREDDIE.
Tady to mas popsane, je to jednoduche
http://biosrhythm.com/?p=1002

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz