OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 13 pro 2018, 23:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014, 12:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Neviete pouziva nejaka rutina interne timre v CIA? Rad by som ich pouzil v jednom projekte ale nemozem najst ci ich nieco nahodou nepouziva (RS232/serial/.....)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014, 13:07 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Časovače CIA se nejčastěji používaj pro přehrávání samplů:
http://codebase64.org/doku.php?id=base:nmi_sample_player

a nějaký další příklady (např. pro stabilizaci rasteru) jsou na Codebase:
http://codebase64.org/doku.php?id=base:cia

Ale neni to zrovna procházka růžovou zahradou:
http://ordinace.nova.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014, 21:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
LHS píše:
Časovače CIA se nejčastěji používaj pro přehrávání samplů:
http://codebase64.org/doku.php?id=base:nmi_sample_player

a nějaký další příklady (např. pro stabilizaci rasteru) jsou na Codebase:
http://codebase64.org/doku.php?id=base:cia

Ale neni to zrovna procházka růžovou zahradou:
http://ordinace.nova.cz


To co potrtebujem ja je vcelku jednoduche. mne len ide oto aby som nerozosral basic.

Potrebujem totiz spravit rutinu ktora na zaklade casovacou vude riadit serva na gameporte.

Jeden casovac bude robit prerusenie kazdych 20mS druhy variabilne od 1 az 2 ms.

ide mi len oto neodrezat si klavesnicu.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014, 22:11 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
No právě tato na pohled jednoduchá aplikace může být problematická. Já dva časovače na C64 nezkoušel. Jde nějak udělat, že běží dva (a generují signály pro přerušení), ale mohou používat jen jeden pointer pro přerušení (= oba časovače vyvolají stejnou rutinu). Co se děje v případě kolize nevim. Ale když budeš mít jeden časovač a přepínat mu dva různý časy, vyjde to minimálně nastejno. Právě proto neni velká čás problematiky CIA na C64 moc zdokumentovaná, protože je to dost nepoužitelný (kdysi jsem se ptal Sociho, jestli ví něco o těch seriových linkách CIA vyvedených na user port a nevěděl, protože je to něco, co nemá sebemenší využití).

Tohle je nejjednodušší kód, který pustí časovač, který vyvolává NMI. Snad jde nějak zapnout i druhý, ale ten by taky vyvolával NMI. Akorát jde společně s NMI provozovat IRQ

sei

lda #<nmi01
ldx #>nmi01
sta $318
stx $319

lda #$4c
ldx #$0
sta $dd05
stx $dd04

lda #%10000001
sta $dd0d
lda #%00000001
sta $dd0e

cli
-
jmp -

nmi01
lda $dd0d
inc $d020
rti


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014, 22:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Ještě koukam, že jde snad nějak na adrese $DD0D na bitech 0 a 1 číst, jestli časovač doběhl. Když by byla rutina (bez NMI přerušení), co by dokola četla tyto bity, asi by se tim nějaký řízení časem dalo udělat. Ale bohužel více nemohu sloužit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 12 úno 2014, 12:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
LHS píše:
No právě tato na pohled jednoduchá aplikace může být problematická. Já dva časovače na C64 nezkoušel. Jde nějak udělat, že běží dva (a generují signály pro přerušení), ale mohou používat jen jeden pointer pro přerušení (= oba časovače vyvolají stejnou rutinu). Co se děje v případě kolize nevim.


To problem nieje ;-) Nesmies byt rozmaznany ;-) To ze viacere zdroje vygeneruju prerusenie je v pohode. V takych pripadoch kontrolujes status register.

pomocou ICR nastavys co vsetko ma generovat prerusenia.
- pretecenie Timeru A
- Pretecenie Timeru B
- Serial port full/empty
- Flag pin

A ked ho precitas tak zistis ci dane CIA vygenerovalo IRQ alebo niekto iny.

Nie je to tak pekne ako prerusenia 8080/z80/AVR ale nie je to ziadna hroza

Jak som vravel problem mam len v tom ze som nenasiel ci ich basic/kernal na nieco pouziva a ak ano ktore.
naprogramovat prerusovaciu rutinu nie je problem. (Ci pojde na prvy krat netusim ale inak to problem nie je)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 12 úno 2014, 15:56 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Tak si nakóduj i rutinu pro obsluhu klávesnice a budeš za vodou. :jump:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 12 úno 2014, 19:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
LHS píše:
Tak si nakóduj i rutinu pro obsluhu klávesnice a budeš za vodou. :jump:


hahaha.

To nepotrebujem ak budem vediet ktore casovace su volne tak tam to dam a spravim si rutinu ktora vybavy moej veci a ak to nebude pre mna poslem to povodnej rutine (rtobil som to uz za cias MSDOSu.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 12 úno 2014, 20:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Tak nakoniec som upratal na stole a nastartoval C64 a uz viem.

TimerA v prvej cia je pouivay rutinou na obsluhu klavesnice. (a blikania kurzoru)
Timer je nastaveny vo Freerun mode a vola presusenie.
TimerA zastavym tak koniec. pomoze len reset.
Timer sa po kazdom preteceny znova loaduje takze zmenou hodnoty na Hi byte casovaca sa zmeni reakcia klavesnice.
Poke 56325,16 zvysi freq blikania a reakcie klavesnice na nepouzitelnu uroven.
Poke 56325,255 zas znizi na skoro nepouzitelnu.

Takze vyzera to ze TimerB v prvej CIA a oba timre v druhej CIA sa nepouzivaju.

Dakujem vsetkym za "pomoc".

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 09:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Když bys do mého příkladu místo JMP - napsal RTS, vrátíš se do Basicu. Ale klávesnice stejně blbne (EDIT: fakticky možná blbne jen vypisování na obrazovku, ne čtení klávesnice). A když pustím oba časovače, C64 se zasekne. Problém způsobuje JMP $EA31, na který skáče IRQ, který používá Basic.

Pokud IRQ nekončí JMP $EA31, nemůžeš do Basicu (neuvažuju variantu, že by sis napsal svojí rutinu, která Basic obsouloží). Tato rutina používá časovače CIA. Jak? Nevim. Jen vim, že dochází ke konfliktu.

Problém je, že v této rutině je i obsluha klávesnice. Když budeš psát svůj program, který se nevrací do Basicu, ale na konci IRQ voláš $EA31, časovače stejně blbnou. Možná by mohlo fungovat, že bys zapnul jen časovač A na CIA2 (ten co se startuje adresou $DD0E), v IRQ končil $EA31 a klávesnici četl na adrese $CB. Ale úspěch nezaručuju. Když nebudeš volat $EA31, adresa $CB není naplňována.

Přikládám příklad, kdy oba časovače CIA 2 vyvolávají NMI, každý v jiném času, běží IRQ a i hlavní program.

Kód:
   jsr $e5a0
   jsr $e544
      
   sei
   
   lda #$1
   sta $d01a
   sta $dc0d
   
   lda #<irq01
   ldx #>irq01
   sta $314
   stx $315

   lda #$1b
   sta $d011
   lda #$98
   sta $d012
         
   lda #<nmi01
   ldx #>nmi01
   sta $318
   stx $319
   
   lda #$ff
   ldx #$ff
   sta $dd05
   stx $dd04

   lda #$00
   ldx #$ff
   sta $dd07
   stx $dd06
   
   lda #%10000011
   sta $dd0d
   lda #%00000001
   sta $dd0e
   sta $dd0f
   
   cli
   
-
   inc $0500
   jmp -

nmi01   
   lda $dd0d
   pha
   and #%00000001
   beq +
   inc $0402
+
   pla
   and #%00000010
   beq +
   inc $0404
+
   rti
   
irq01
   inc $d021
   ldx #$10
-
   dex
   bne -
   dec $d021
   
   inc $d019
;    jmp $ea31
   
   pla
   tay
   pla
   tax
   pla
   rti


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 11:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Pozrel som to zbezne a myslim ze tam mas dva problemy.

Na prvy si prisiel sam. Nemozes pouzit RTI ale mas skakat.
A ten druhy: Pred JMP as obnovyt registre. Kedze kernal rutina ich zas uklada a obnovuje.

Podla toho co som nakoniec dohladal to funguje takto.

IRQ -> Spravy sa nejaka predpriprava -> Skoci sa na IRQ vektor definovany v RAM.

Takze rutina ma byt spravena takto:

Zazalohujem registre -> spravim co chcem -> obnovym registre -> Skocim na povodny vektor.

--------------------
Celkovo som nad tym rozmyslal a prisiel som k zaveru ze bude lepsie to robit na CIA-2

1.) neobmedzim tym tolko basic. NMI pouziva basic len pre RS232 a restore tlacitko.
2.) oba citace budu na tom istom CIA (kedze Citac A na CIA 1 je pouzivany Basicom)


-------------------

p.s. NMI je osetrene v Kernaly takto: (IRQ ani nechci vydiet tam vysi klavesnica, blikanie kurzoru, serial a aj casete)

Kód:
; NMI entry

FE43   78         SEI
FE44   6C 18 03   JMP ($0V nich budu informacie pre basic/kernal funkciu prerusenia.318)   ; normally FE47

; standard NMI routine

FE47   48         PHA
FE48   8A         TXA
FE49   48         PHA
FE4A   98         TYA
FE4B   48         PHA
FE4C   A9 7F      LDA #$7F
FE4E   8D 0D DD   STA $DD0D
FE51   AC 0D DD   LDY $DD0D
FE54   30 1C      BMI $FE72
FE56   20 02 FD   JSR $FD02
FE59   D0 03      BNE $FE5E
FE5B   6C 02 80   JMP ($8002)   ; cartridge warm start

FE5E   20 BC F6   JSR $F6BC
FE61   20 E1 FF   JSR $FFE1
FE64   D0 0C      BNE $FE72


; BRK routine

FE66   20 15 FD   JSR $FD15
FE69   20 A3 FD   JSR $FDA3
FE6C   20 18 E5   JSR $E518
FE6F   6C 02 A0   JMP ($A002)


; internal NMI

FE72   98         TYA
FE73   2D A1 02   AND $02A1
FE76   AA         TAX
FE77   29 01      AND #$01
FE79   F0 28      BEQ $FEA3
FE7B   AD 00 DD   LDA $DD00
FE7E   29 FB      AND #$FB
FE80   05 B5      ORA $B5
FE82   8D 00 DD   STA $DD00
FE85   AD A1 02   LDA $02A1
FE88   8D 0D DD   STA $DD0D
FE8B   8A         TXA
FE8C   29 12      AND #$12
FE8E   F0 0D      BEQ $FE9D
FE90   29 02      AND #$02
FE92   F0 06      BEQ $FE9A
FE94   20 D6 FE   JSR $FED6
FE97   4C 9D FE   JMP $FE9D

FE9A   20 07 FF   JSR $FF07

FE9D   20 BB EE   JSR $EEBB

FEA0   4C B6 FE   JMP $FEB6

FEA3   8A         TXA
FEA4   29 02      AND #$02
FEA6   F0 06      BEQ $FEAE
FEA8   20 D6 FE   JSR $FED6
FEAB   4C B6 FE   JMP $FEB6

FEAE   8A         TXA
FEAF   29 10      AND #$10
FEB1   F0 03      BEQ $FEB6
FEB3   20 07 FF   JSR $FF07

FEB6   AD A1 02   LDA $02A1

FEB9   8D 0D DD   STA $DD0D

FEBC   68         PLA; standard NMI routine

FE47   48         PHA
FE48   8A         TXA
FE49   48         PHA
FE4A   98         TYA
FE4B   48         PHA
FE4C   A9 7F      LDA #$7F
FE4E   8D 0D DD   STA $DD0D
FE51   AC 0D DD   LDY $DD0D
FE54   30 1C      BMI $FE72
FE56   20 02 FD   JSR $FD02
FE59   D0 03      BNE $FE5E
FE5B   6C 02 80   JMP ($8002)   ; cartridge warm start

FE5E   20 BC F6   JSR $F6BC
FE61   20 E1 FF   JSR $FFE1
FE64   D0 0C      BNE $FE72


; BRK routine

FE66   20 15 FD   JSR $FD15
FE69   20 A3 FD   JSR $FDA3
FE6C   20 18 E5   JSR $E518
FE6F   6C 02 A0   JMP ($A002)


; internal NMI

FE72   98         TYA
FE73   2D A1 02   AND $02A1
FE76   AA         TAX
FE77   29 01      AND #$01
FE79   F0 28      BEQ $FEA3
FE7B   AD 00 DD   LDA $DD00
FE7E   29 FB      AND #$FB
FE80   05 B5      ORA $B5
FE82   8D 00 DD   STA $DD00
FE85   AD A1 02   LDA $02A1
FE88   8D 0D DD   STA $DD0D
FE8B   8A         TXA
FE8C   29 12      AND #$12
FE8E   F0 0D      BEQ $FE9D
FE90   29 02      AND #$02
FE92   F0 06      BEQ $FE9A
FE94   20 D6 FE   JSR $FED6
FE97   4C 9D FE   JMP $FE9D

FE9A   20 07 FF   JSR $FF07

FE9D   20 BB EE   JSR $EEBB

FEA0   4C B6 FE   JMP $FEB6

FEA3   8A         TXA
FEA4   29 02      AND #$02
FEA6   F0 06      BEQ $FEAE
FEA8   20 D6 FE   JSR $FED6
FEAB   4C B6 FE   JMP $FEB6

FEAE   8A         TXA
FEAF   29 10      AND #$10
FEB1   F0 03      BEQ $FEB6
FEB3   20 07 FF   JSR $FF07

FEB6   AD A1 02   LDA $02A1

FEB9   8D 0D DD   STA $DD0D

FEBC   68         PLA

FEBD   A8         TAY
FEBE   68         PLA
FEBF   AA         TAX
FEC0   68         PLA
FEC1   40         RTI

FEBD   A8         TAY
FEBE   68         PLA
FEBF   AA         TAX
FEC0   68         PLA
FEC1   40         RTI

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 12:08 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Když jsem to zkoušel, tak oba rozběhnuté časovače CIA2 v kombinaci s IRQ zakončeným jmp $ea31 padaj. Ale může to být závislé na typu cartridge zastrčeném v expansion portu (možná - registry po resetu AR vypadaj jinak než bez něj).

RTI je jediný způsob ukončení přerušení. Někdy se IRQ ukončuje jmp $ea81 a když se podiváš do ROMky, je tam
Kód:
   pla
   tay
   pla
   tax
   pla
   rti


Pokud není vypnutý kernal, pointer na IRQ není na FFFE, ale na 0314. A pokud je IRQ voláno přes 0314, registry se uloží "samy" na stack. A vyzvednout se musí výše uvedeným způsobem. Já si je radši vyzvednu sám, pokud z nějakého důvodu potřebuju vypnout kernal, nemusim měnit ukončení IRQ (a taky je to rychlejší např. při časování VICu).

EDIT: sorry, jsem se překouk. V tom NMI se registry obnovovat musí, pokud je ve svých rutinách měníš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 12:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Když nerozhodim regA v NMI, což moje rutina dělala, tak lze psát v Basicu a přitom běží oba CIA 2 timery i vlastní IRQ :beer:

Problém bych viděl akorát v tom, že ta kernal rutina NMI přepisuje adresu $DD0D a tím moje časovače stopne.

Kód:
   jsr $e5a0
   jsr $e544
      
   sei
   
   lda #$1
   sta $d01a
   sta $dc0d
   
   lda #<irq01
   ldx #>irq01
   sta $314
   stx $315

   lda #$1b
   sta $d011
   lda #$98
   sta $d012
         
   lda #<nmi01
   ldx #>nmi01
   sta $318
   stx $319
   
   lda #$ff
   ldx #$ff
   sta $dd05
   stx $dd04

   lda #$00
   ldx #$ff
   sta $dd07
   stx $dd06
   
   lda #%10000011
   sta $dd0d
   lda #%00000001
   sta $dd0e
   sta $dd0f
   
   cli
   
   rts
   


nmi01   
   sta regA+1
   
   lda $dd0d
   pha
   and #%00000001
   beq +
   inc $0402
+
   pla
   and #%00000010
   beq +
   inc $0404
+
regA
   lda #$0
   rti
   
irq01
   inc $d021
   ldx #$10
-
   dex
   bne -
   dec $d021
   
   inc $d019
   jmp $ea31


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 13:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
A další věc, co z toho vyplývá. Když to, co dělam s adresama $DDxx udělam s adresame $DCxx (za předpokladu, že prdim na Basic), tak se IRQ volá stejně jako NMI. Takže běží 4 časovače, CIA1 vyvolává IRQ a CIA2 NMI. Akorát už IRQ nemůže být závislé na raster paprsku. Aby fungovala adresa D01A, musí se časovač CIA1-A vypnout. :candle:
Ale i pak běží IRQ závislé na rasteru a i na časovači CIA1-B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a timre v CIA
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 13:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
LHS píše:
Když nerozhodim regA v NMI, což moje rutina dělala, tak lze psát v Basicu a přitom běží oba CIA 2 timery i vlastní IRQ :beer:

Ja mam racej istotu
LHS píše:
Problém bych viděl akorát v tom, že ta kernal rutina NMI přepisuje adresu $DD0D a tím moje časovače stopne.



nestopne. DD0D je interupt a status register. zapisom 7F povie ze chce vediet ci niekdo z CIA2 vyvolal prerusenie. ak nie tak skoci na rutinu ktora riesi restore klavesu. Ak ano tak zacne riesit Seriovy port.

Takze mne bi malo stacit skocit po skonceny mojej casti prace na FE56. (tym baypassnem rutinu ktora sa stara o CIA2)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz