OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 12.08.2020, 06:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční A500
PříspěvekNapsal: 04.06.2020, 19:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 14:56
Příspěvky: 1416
Has thanked: 184 times
Been thanked: 302 times
danhard píše:
68HC000 se dá dobře přetaktovat.
Velmi lákavé, koukám, že existují i externí karty, jako třeba https://amitopia.com/the-new-hc508cr-68 ... 0-is-here/

Ale prozatím to asi nechám být, mám příliš rozdělaných věcí najednou a nejspíš bych to nedovedl využít.

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční A500
PříspěvekNapsal: 04.06.2020, 19:49 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2968
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 163 times
Na dvojnásobek 14MHz chodí každá a to se hodí :)
A pamětí jsou tam ty 4 megovky.
A navíc je tam myslím IDE rozhraní.

Mám to tady jako stavebnici na postavení, ale ješťě jsem na to za 2 roky nesáhl :oops:

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční A500
PříspěvekNapsal: 04.06.2020, 19:59 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2968
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 163 times
16M procesor přetaktovanej na 50M :lol:
Po tom netoužím, ale i těch 28MHz chodí s 12M CPU spolehlivě.

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční A500
PříspěvekNapsal: 05.06.2020, 06:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1775
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 202 times
Ramky 4x256k do Amigy testuji v Amize v podobnem starem trapdoor rozsireni, kde jsou 4 v paticich. Ja ani nepamatuji, kdy jsem videl nejakou mrtvou, ale je pravda, ze ten Cinanum nelze moc verit. Jestli si je chces testnout, tak ti to rozsireni muzu pujcit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz