OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 13.04.2024, 13:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 179 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 01:04 
Offline
Radil

Registrován: 08.10.2013, 18:00
Příspěvky: 296
Has thanked: 12 times
Been thanked: 228 times
Tak tu máme další verzi firmwaru, respektive 2 verze, bootloader a aplikaci, od teď se verze nahrává přímo z SD karty :-)
Víc opět u mě na stránce. Doplnil jsem i chybějící popis přepínačů a LEDek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 01:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 09.10.2013, 19:04
Příspěvky: 1403
Has thanked: 130 times
Been thanked: 71 times
Len pre moju informáciu, existuje niečo ako prevodník videosignálu z MZ-800 na LCD monitor?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 02:02 
Offline
Pan Generální

Registrován: 19.07.2013, 15:54
Příspěvky: 2727
Has thanked: 144 times
Been thanked: 422 times
Milsa podivej se na https://www.nobomi.cz/8bit/ na projekt MZVGA, zda toto neni to co chces.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 07:59 
Offline
Kecálek

Registrován: 21.12.2013, 13:09
Příspěvky: 96
Has thanked: 3 times
Been thanked: 40 times
Jupí - díky. Super Bohouši, teď už jen zapnout USB Mass storage a máme to s kompletním komfortem (ale nevím, jestli to půjde kvůli přetaktování)... No a pak ještě, aby se mi to podařilo pod tím GCC :-( - s tím zatím nemám úspěch.
Pavel


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 11:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 09.10.2013, 19:04
Příspěvky: 1403
Has thanked: 130 times
Been thanked: 71 times
Myslím, že je to ono, dokonca o tom viem, ale sa mi tie projekty nejako v hlave pomiešali, takže som si to pomýlil s niečím iným a myslel som, že toto neexistuje. Ďakujem.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.01.2014, 14:28 
Offline
Radil

Registrován: 08.10.2013, 18:00
Příspěvky: 296
Has thanked: 12 times
Been thanked: 228 times
No může to trochu mást, moje verze převodníku RGBI na VGA pro Sharpa je v naprosto stejné krabičce jako celý emulátor. Taky si je doma musím chvíli prohlížet než je rozeznám, když leží vedle sebe :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 14:30 
Offline
Radil

Registrován: 08.10.2013, 18:00
Příspěvky: 296
Has thanked: 12 times
Been thanked: 228 times
Tak je tu nový, takový experimentalní, firmware verze 7, ke stažení zde. Kdo už si nahrál bootloader, tak stačí soubor rozbalit a hodit do rootu SD karty. Ve verzi je přidaná emulace contended memory pro ZX 48k a 128k, takže by měla správně zpožďovat emulaci při přístupu do video paměti a na port ULA. Mno snad jsem při rozkladu několika set instrukcí na jednotlivé přístupy do paměti a na porty nenadělal moc chyb. Každopádně aspoň v AQUAPLANE je hladina v borderu už tam, kde má být, viz příloha :-)


Přílohy:
ZX_00013.png
ZX_00013.png [ 3.68 KiB | Zobrazeno 14054 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 16:18 
Offline
Radil

Registrován: 14.10.2013, 23:12
Příspěvky: 342
Has thanked: 261 times
Been thanked: 25 times
ty jsi tak rychly, ze nestacim updatovat :-)

--- edited ---
jen mala poznamka: dost me vylekalo, kdyz jsem videl flash utilitu pri praci,
protoze na me nejdrive kricela neco o "flash error", "mount ok" a "dir error".
po chvili cekani se ale spustil samotny update a po chvili nabehl cp/m.
jen se chci ujistit, ze to presne takhle ma fungovat (update byl z v5 na v7).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 18:34 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 326
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times
JohnBlbec píše:
ty jsi tak rychly, ze nestacim updatovat :-)

--- edited ---
jen mala poznamka: dost me vylekalo, kdyz jsem videl flash utilitu pri praci,
protoze na me nejdrive kricela neco o "flash error", "mount ok" a "dir error".
po chvili cekani se ale spustil samotny update a po chvili nabehl cp/m.
jen se chci ujistit, ze to presne takhle ma fungovat (update byl z v5 na v7).

Nemělo to být až z 6 na 7? https://nobomi.cz/8bit/stmz800/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 19:07 
Offline
Radil

Registrován: 14.10.2013, 23:12
Příspěvky: 342
Has thanked: 261 times
Been thanked: 25 times
JOeAim píše:
JohnBlbec píše:
ty jsi tak rychly, ze nestacim updatovat :-)

--- edited ---
jen mala poznamka: dost me vylekalo, kdyz jsem videl flash utilitu pri praci,
protoze na me nejdrive kricela neco o "flash error", "mount ok" a "dir error".
po chvili cekani se ale spustil samotny update a po chvili nabehl cp/m.
jen se chci ujistit, ze to presne takhle ma fungovat (update byl z v5 na v7).

Nemělo to být až z 6 na 7? https://nobomi.cz/8bit/stmz800/


to by melo byt jedno, kdyz jsem tam nahral ten novy bootloader nebo se mylim?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 20:39 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 326
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times
Jo aha. Já to pochopil, že tam máš verzi 5 bez bootloaderu. Jinak to samý to udělalo mně. Takže předpokládám, že pohoda. Je to skvělý počin. Kdo má tu krabičku furt rozdělávat při tom rychlým vývoji :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.01.2014, 21:28 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1487
Bydliště: Kurim
Has thanked: 829 times
Been thanked: 578 times
V tom radku Flash se pise error, jen kdyz tam neni zadna predchozi verze. Tj. kdyz poprve date bootloader a app. Tato verze uz mi tam spravne pri update psala predchozi verzi a vse se zaktualizovalo perfektne a hladce. Sharp take uz pise spravne procenta rychlosti.

Bohousi diky!

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.02.2014, 16:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 21.12.2013, 13:09
Příspěvky: 96
Has thanked: 3 times
Been thanked: 40 times
Zajímavý článek na téma přetaktování STM32F4 (ten procesor, který je v Bohoušově konstrukci - také přetaktovaný) vyšel zde:
http://sigalrm.blogspot.cz/2014/01/overclocking-stm32f4.html...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.02.2014, 09:28 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 1198
Has thanked: 363 times
Been thanked: 304 times
Ahoj,
tak ja jsem zatim jen nadsen. Super pocin.
Mohl bych se zeptat, jak zprovoznit soubor MegaModulu pro PMD-85? Nejak mi to porad nejede a pritom pises, ze to jde.
A pak bych jeste rad vedel, jak nastavit cas v STMZ800. Myslim tim RTC (kdyz je tam baterka).
Dik moc.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.02.2014, 10:21 
Offline
Radil

Registrován: 14.10.2013, 23:12
Příspěvky: 342
Has thanked: 261 times
Been thanked: 25 times
Mikes21 píše:
Ahoj,
A pak bych jeste rad vedel, jak nastavit cas v STMZ800. Myslim tim RTC (kdyz je tam baterka).


http://www.8bity.cz/2012/uniutil-com-utility-pro-sharp-ramdisk-rrd-a-unikartu/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 179 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz