OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 16 říj 2019, 09:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 16 led 2014, 21:03 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
Chtěl bych na svů 40 GB IDE disk nainstalovat os 3.9 a to co nejlépe a zároveň co nejrychleji. Zaprvé bych asi měl připravit se SFS file systémem, což plánuju udělat pomocí Misticova návodu http://www.amiga.cz/?p=1553. No a pak by měla být na řadě samotná instalace, ale teď už si tak úplně nevím rady. Jednoduchý (snad) mi přijde způsob z Amiga portálu http://www.amigaportal.cz/clanky/emulace20/1887-instalace-amigaos-39-pro-skuteaenou-amigu-pomocs-winuae?showall=&start=2. Ale ocenil bych vaše rady a připomínky, aby to všechno klaplo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 16 led 2014, 23:07 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8204
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
Pokud máš nerozšířenou Amigu, resp. jen s turbínou, tak to můžeš klidně nainstalovat ve WinUAE. Ale BoingBagy bych už asi dělal na reálném železe.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 00:08 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
OK. Jen tak mimochodem, co by pak byla rozšířená Amiga?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 10:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8204
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
Moje A4000 z podpisu... :-D Né, tak jakákoliv, co má v sobě už třeba GK, zvukovku, USB nebo net (ať už na Z2/3, PCI nebo clockportu). Taky nejspíš PPC stroj (ten WinUAE neemuluje a co si pamatuju, tak OS3.9 už pro PPC něco kopíruje, když ho najde - jen nevím, zda už v prvotní instalaci a nebo až v instalaci BB).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 10:54 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
Aha, takže až budu instalovat os i pro A1200 s bppc a bvisionem, je lepší to dělat přímo na Amize? To se pak dělá jak? Přeinstalovává se wb3.1? Jde mi o ovladače pro ide cdrom na 4xEIDE...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 11:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8204
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
Přesně tak. WB3.1 můžeš přeinstalovat WB3.9. Já jsem si na A4000 udělal základní install 3.1 s ovladači pro CD-ROM a pak už instaloval WB3.9. Následně grafiku, pak všechny 4 BB a potom ovladače pro zbývající periferie. U tebe tedy bude asi postup - install 3.1 s CD a 4xEIDE - WB3.9 - BVision - BB - zbytek.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 11:12 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
Počkat, oni jsou už 4 BB? Na té stránce Haage-partner.de je naposled zmínka o BB2 :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 11:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1416
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 309 times
Been thanked: 528 times
Ty další BB jsou neoficiální. Oficiální jsou jen BB1 a BB2.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 11:53 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:34
Příspěvky: 405
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 226 times
Been thanked: 74 times
To jsou tyhle?
Kód:
http://lilliput.amiga-projects.net/start.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 11:53 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
Tyhle jsem taky našel :), tak snad jo...

Ale tohle mě trochu straší...
Citace:
Some of the files you will have to patch are located in the Kickstart ROM, so you should burn your own kickstart rom using Remus or individually load them from your harddisk using LoadModule.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 16:29 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8204
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
A co tě na tom straší? Samotný OS3.9 už patchuje rutiny z ROM. Tohle jsou akorát další patche. Samozřejmě si můžeš udělat už opatchovanou romku, kterou si do Amigy strčíš fyzicky - vyhneš se tak dvoum restartům, které jinak při zavádění patchů proběhnou.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 17 led 2014, 18:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Myslim ze si porizovat tu opatchovanou ROMku neni dobry napad. Jsou veci, co s tim naopak nechodi a "odpatchovat" uz to pak nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 18 led 2014, 11:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8204
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 18 led 2014, 12:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
misticjoe píše:
Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)


ani nie ale potom by som to riesil aj z moznostou prepnutia na povodnu ROM (Jak sa to aj vecsinou robi)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 18 led 2014, 18:08 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
zz_indigo píše:
misticjoe píše:
Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)


ani nie ale potom by som to riesil aj z moznostou prepnutia na povodnu ROM (Jak sa to aj vecsinou robi)


Vetsinou se to nedela urcite, spis extremne vzacne. Ty opatchovane fyzicke ROMky vicemene nikdo nepouziva.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz