OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zde me bt odkaz na vai retro prty

Právě je 04.12.2020, 19:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 10.09.2017, 20:36 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 26.03.2015, 18:45
Příspěvky: 530
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 16 times
Been thanked: 68 times
toto demo umí 12SID kanálů a 640x480 za použití čtyř C64.
super nápad


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QYsrmndXzWE[/youtube]

už jste to někdo zkusil na reálným železe? já mám jen 2 C64ky :booo:

_________________
C64C, C64C s S-Video, C64 MK2 reloaded, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541
*** 8bit lives matter ***


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 10.09.2017, 23:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 713
Has thanked: 13 times
Been thanked: 27 times
A jak to zobrazit na jedné obrazovce?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 04:58 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2865
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 294 times
Been thanked: 538 times
tommik píše:
A jak to zobrazit na jedné obrazovce?
Das si styri projektory a kazdy bude zobrazovat na stenu svoju stvrtinu obrazu ;)

Mna by ale viac zaujimalo - akym sposobom sa tie styri C64 navzajom synchronizuju ?

<podpich>Vdaka quad core ma 6502 konecne taky vykon ako Z80 ;)</podpich>

Ale inak napad takymto sposobom spojit viac osembitov uplne skvely ! Pripomina mi ako kedysi Gasman prepojil viac ZX Spektier a tie potom hrali velakanalovu hudbu. Ked som uz pri hudbe, tych 12 SID kanalov je tiez skvelych aj ked si myslim ze autor hudby mohol vyuzit potencial 12 kanalov ovela lepsie. Minimalne do casu 1:46 mam pocit ze kanalov nebude viac ako 4, ale potom zacne aspon zaujimave echo ktore hudbu podstate ozivi. Dalsia vec, ktoru by som rozhodne pouzil, je stereo. SID, podobne ako Pokey na atari ma sice iba jeden vystup takze z principu nemoze hrat stereo, avsak na atari sa uz davno robia stereo hudby pomocou dvoch Pokey cipov (dual code :) ). Tu mame dokonca 4 vystupy, takze nielen stereo by slo, ale dokonca aj poctive kvadro :) (kludne aj pre 5.1 domace kina).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 07:40 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 227
Has thanked: 6 times
Been thanked: 35 times
Busy píše:
Mna by ale viac zaujimalo - akym sposobom sa tie styri C64 navzajom synchronizuju ?.

Toť otázka. Já myslím, že nijak, že to prostě 4x pustil do nějakýho EasyCap a pak poskládal v nějakym VirtualDubu. To demo ani neni ke stažení, jen video nebo single screen verze. Bylo by na to potřeba nějakej spešl kabel, asi nejlíp do userportu. Demo jede z diskety, takže po seriovym kabelu to asi nepude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 11:22 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 26.03.2015, 18:45
Příspěvky: 530
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 16 times
Been thanked: 68 times
synchronizace je ruční
když pustíš video, jde na začátku vidět, že máš na všech 4 stisknout klávesu naráz.

zatím jsem nestáhnul-ono asi není kde..
předpokládám, že při startu dema volíš patřičný soubor
-ale je tam vidět, že na všech je *,8,1 tak musí být 4 různé verze disket

jen jsem se seknul rozlišení je 640x400

_________________
C64C, C64C s S-Video, C64 MK2 reloaded, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541
*** 8bit lives matter ***


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 12:36 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2865
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 294 times
Been thanked: 538 times
To aby mal clovek styri ruky ;) :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 12:47 
Offline
Profík

Registrován: 18.04.2017, 12:55
Příspěvky: 831
Has thanked: 151 times
Been thanked: 23 times
Dalo by sa to cez multifire.4xkabel joy a 1xfire button...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 15:02 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 26.03.2015, 18:45
Příspěvky: 530
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 16 times
Been thanked: 68 times
jen mě napadlo, kdy někdo udělá multiplatformové demo
Atari-Commodor-Sinclair :slint:

_________________
C64C, C64C s S-Video, C64 MK2 reloaded, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541
*** 8bit lives matter ***


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 18:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9225
Bydliště: Praha
Has thanked: 1367 times
Been thanked: 1082 times
Tak ono by to asi šlo zobrazit na jednom monitoru, ale chtělo by to k tomu něco, co mixuje výstup ze 4 compů do jednoho výstupu.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 20:23 
Offline
Profík

Registrován: 18.04.2017, 12:55
Příspěvky: 831
Has thanked: 151 times
Been thanked: 23 times
Ja som presne toto chcel ale s 4xa800 a multifire ale 160x200 ale cez seba cize viac objektov na jednom monitore.Na trance party sa pouzivaju videomixre pre vizualizacie napr. Roland.Viac vstupov jedna obrazovka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 20:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 187 times
no tak teda . . . možná sem od toho čekal moc, ale je to uplně obyčejný demo, prostě průměr. .. dokonce i ten ehm . . 12ch SID sem nijak nepocítil ... až na jednu část to znělo jako normální C64, prostě měchačka v automatu na hnětení těsta . . .prostě zklamání

nechápu jak jedno C64 naprosto s přehledem a dokonale zvládne Desert Dream (pro mě vrchol demoscény) z Amigy a 4 céčka jen tohle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 22:02 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9225
Bydliště: Praha
Has thanked: 1367 times
Been thanked: 1082 times
Teď jsem si to pustil a musím souhlasit s Poisonem. Měl jsem za to, že tam budou nějaké kruciálně kulervoucí efekty při poskládání a překryvu 4 výstupů do jednoho. Ale ono je to rozložené prostě na 2*2, čili veškerý "efekt" spočívá ve falešném 640x400. Přitom efekty jsou triviální. I ten sync dle mého musel dodělávat v editačním programu. Jako pokus dobré, ale výsledek fakt nic moc.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 11.09.2017, 22:22 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2865
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 294 times
Been thanked: 538 times
tridé píše:
Ja som presne toto chcel ale s 4xa800 a multifire ale 160x200 ale cez seba cize viac objektov na jednom monitore.Na trance party sa pouzivaju videomixre pre vizualizacie napr. Roland.Viac vstupov jedna obrazovka.
Presne toto napadlo aj mna, ale do jedneho obrazu by som zmixoval vystupy zo ZX Spektra a z C64 alebo Atari. Pretoze su efekty ktore Z80 v ZX zvladne lavou zadnou, ale 6502 platformy nemaju sancu, a su efekty vhodne pre vseliake graficke koprocesory (displaylist, sprajty...) ktore by sa mi s pevnou videoramkou programovat veru nechcelo. A vysledne demo by tym padom mohlo perfektne ukazat oba tieto druhy efektov. A taktiez spojenie AY (vysoke ciste sumy, charakteristicky feeling obalkoveho zvuku) spolu so SIDom (medzikanalove rezonancie, filtre) a Pokey (charakteristicky zvuk niekde medzi tonom a sumom) by mohla doprovodnej hudbe dat uplne nove dimenzie :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 12.09.2017, 07:22 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2571
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 106 times
Been thanked: 191 times
Na to že tam jsou 4xC64 tak opravdu žádná sláva, ale zajímavé to je, co třeba spojit 4xA1200, to už by mohlo stát za to.
Spíš mě příjde že to demo jede jen na jedné C64-ce, a ten začátek tam je jen pro efekt :-)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Demo quad core pro 4 C64
PříspěvekNapsal: 12.09.2017, 07:41 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2865
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 294 times
Been thanked: 538 times
Jack_Free píše:
Na to že tam jsou 4xC64 tak opravdu žádná sláva
Tiez mam ten dojem, ze tu ani tak neslo o to ukazat co vsetko dokaze C64, ale skor urobit demo v rozliseni 640x400. Alebo autori chceli ukazat co vie C64 a ukazali iba to co vedia naprogramovat oni :)
Jack_Free píše:
co třeba spojit 4xA1200, to už by mohlo stát za to.
Pri viacbitoch spajanie viac compov takymto sposobom podla mna uz straca zmysel, pretoze tam sa to jednoduchsie spravi upgradom na vykonnejsi comp (popr. s lepsou grafikou).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz