OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 srp 2017, 17:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 10 srp 2017, 09:07 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 174
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Desky odeslány do výroby, ale ten zoft mně nějak drhne, ta lenost je hrozná vlastnost

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 12:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 174
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Tak jsem se do toho vrhnul po hlavě a začal tím, z čeho jsem měl největší strach a sice SPI komunikace s EEPROM. Nakonec to díky examplům na webu nebyl až takový problém. Ovšem ta nejnižší vrstva , vlastní pulzování je nádherná rutina, na 1. pohled jsem si říkal, že to ani nemůže chodit. Jo v jednoduchosti je síla. Tady to je, pro znalce.

Kód:
SPI_tran:
   MOV R7, #08H     ; Load R7 to count bits
   RLC A            ; Rotate MSB into Carry Bit
SPI_Lop:
   MOV MOSI, C      ; Move bit out to MOSI
   SETB SCK         ; Clock High
   MOV C, MISO      ; Move MISO into Carry Bit
   RLC A            ; Rotate Carry Bit into A
   CLR SCK          ; Clock Low
   DJNZ R7, SPI_Lop ; Loop for another bit until finished
   RET              ; Return from routine


Přílohy:
eetrans.png
eetrans.png [ 24.2 KiB | Zobrazeno 143 krát ]

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 14:17 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 1736
Has thanked: 58 times
Been thanked: 235 times
Dovolil jsem si trochu Ti to upravit... ;)
Formátování zdrojáku se dělá tak, že ho v editoru označíš jako blok, a nahoře klikneš na tlačítko "Code" - jo, a je lepší, když zdroják neobsahuje tabelátory, ale jen mezery...

Jiiira, zde v roli moderátora


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 15:32 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1158
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 63 times
Ano, takhle je to čitelnější, ovšem když nemáš třeba jen 40 znaků na řádek a monochromatickej display.
A mezery žerou data :)
Kde je v NotePadu tlačítko Code ? :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 15:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1440
Has thanked: 63 times
Been thanked: 95 times
danhard píše:
Ano, takhle je to čitelnější, ovšem když nemáš třeba jen 40 znaků na řádek a monochromatickej display.
A mezery žerou data :)
Kde je v NotePadu tlačítko Code ? :lol:

Porad jeste muzes soubor editovat primo na disku zmagnetovanou spickou spendliku... my ostatni pouzivame na beznou praci soudobou techniku.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / SE / LC / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5, Dragon 32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 17:16 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1158
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 63 times
To víš, já jsem staromilec, svůj k svému, Assembler a HDL Able píšu zásadně v NotePadu :)
A to si vždy, pokud je to možné, nastavím FixFont :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 11 srp 2017, 19:17 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 174
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Díky za úpravu i návod jak na to. Já jsem si už zvyknul na ty barvičky a MCU8051 navíc hlídá syntaxi. Na ostatní používám Jedit

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 12 srp 2017, 09:27 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 1736
Has thanked: 58 times
Been thanked: 235 times
danhard píše:
Jiiira píše:
Formátování zdrojáku se dělá tak, že ho v editoru označíš jako blok, a nahoře klikneš na tlačítko "Code"
Kde je v NotePadu tlačítko Code ? :lol:

Aby to někoho nespletlo: mluvím o formátování zdrojáku tady na OldCompu, když dáváte zdroják do příspěvku.

Danharde, Danharde, taky by ses na ta horní tlačítka mohl kouknout, třeba až budeš psát další veselý příspěvek... 8-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Paměťová klávesnice pro MK14
PříspěvekNapsal: 16 srp 2017, 12:19 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 174
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Tak konečně nějaký posun se softvérem, v simulátoru už klávesnice funguje, zatím ještě se sklerózou.


Přílohy:
display.png
display.png [ 14.49 KiB | Zobrazeno 29 krát ]

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz