OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 25.01.2020, 19:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Pravidla fóra


Hlašte, prosím, neaktivní témata. Po uskutečnění transakce napište krátké hodnocení k uživateli. Jeden uživatel = jedno hodnotící téma.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 11.01.2020, 21:39 
Offline
Stydlín

Registrován: 06.01.2020, 17:53
Příspěvky: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Ideálně 68pin nebo s redukcí na 68pin nebo v externím boxu (ale není podmínkou). Raději ne CDRW nebo DVD. Nejlépe předání Praha.

Zkouším instalovat Windows NT na Motorola Powerstack II a ovladač si s tou mojí nějak nerozumí ...

(picture related)


Přílohy:
IMG_20200105_150608.jpg
IMG_20200105_150608.jpg [ 117.4 KiB | Zobrazeno 720 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 12.01.2020, 21:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 07.09.2014, 23:47
Příspěvky: 201
Has thanked: 66 times
Been thanked: 34 times
Muzu ti nabidnout adapter Acard 7722 - IDE to SCSI68 pin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 09:13 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2581
Has thanked: 108 times
Been thanked: 374 times
sorrow1 píše:
Ideálně 68pin
Já se obávám, že CD-ROMky (interní) snad vždycky byly s 50-pinovým konektorem... Nepamatuju, že bych kdy viděl nějakou s 68-pinovým... :scratched:

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 10:04 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3369
Has thanked: 164 times
Been thanked: 255 times
Jiiira píše:
sorrow1 píše:
Ideálně 68pin
Já se obávám, že CD-ROMky (interní) snad vždycky byly s 50-pinovým konektorem... Nepamatuju, že bych kdy viděl nějakou s 68-pinovým... :scratched:

Na to staci pasivni adapter za par korun, jen pozor na polaritu, delaly se tak i naopak :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 12:14 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2581
Has thanked: 108 times
Been thanked: 374 times
Kubik píše:
Jiiira píše:
sorrow1 píše:
Ideálně 68pin
Já se obávám, že CD-ROMky (interní) snad vždycky byly s 50-pinovým konektorem... Nepamatuju, že bych kdy viděl nějakou s 68-pinovým... :scratched:
Na to staci pasivni adapter za par korun, jen pozor na polaritu, delaly se tak i naopak :)
To já vím taky, ale řešil jsem, jestli se 68-pinové mechaniky vůbec dělaly... 8-)

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 13:12 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 592
Has thanked: 26 times
Been thanked: 59 times
50 pin bych věřil, takovou mám. Ale dá se s tím celkem čarovat přes redukce...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 16:37 
Offline
Stydlín

Registrován: 06.01.2020, 17:53
Příspěvky: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
@Jiiira najdou se, ale ano, je jich málo ...

@k0x dík, ale můj problém je asi nekompatibilita MS ovladačů - a mám obavu, že redukcí z IDE bych tomu moc nepřidat


Přílohy:
Screenshot 2020-01-13 at 15.33.20.png
Screenshot 2020-01-13 at 15.33.20.png [ 244.27 KiB | Zobrazeno 527 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 17:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 07.09.2014, 23:47
Příspěvky: 201
Has thanked: 66 times
Been thanked: 34 times
@sorrow1 - a co ze to vlastne ne-dela? Pamatuju nektere systemy, kde opticka mechanika byla ocekavana na konkretnim ID.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 17:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1546
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 191 times
sorrow1 píše:
@k0x dík, ale můj problém je asi nekompatibilita MS ovladačů - a mám obavu, že redukcí z IDE bych tomu moc nepřidat


Ta redukce ti z IDE CDROMky udela SCSI CDROMku, funguje to velmi dobre a napriklad Yamaha to dodavala uplne oficialne, aby jsi mel SCSI CDROM. Pochopitelne nejde garantovat ze ti to pomuze, i kdyz myslim ze ano, na druhou stranu mozna nebude spokojeny s cenou toho Acardu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 19:01 
Offline
Kecálek

Registrován: 07.09.2014, 23:47
Příspěvky: 201
Has thanked: 66 times
Been thanked: 34 times
Pripadne ti muzu nabidnout jeste SCSI2SD v6 - kde si muzes emulovat jak harddisk tak CD-ROM - vse ulozeno na SD karte. Pravda neni to UW - tedy ocekavej cca 7MB/s, ale i tak dobre :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 19:13 
Offline
Stydlín

Registrován: 06.01.2020, 17:53
Příspěvky: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
@k0x setupldr zamrzne v okamžiku, kdy se nahrává driver pro CDROM (cdfs) - největší podezření je momentálně na nekompatibilitu mojí CDROM s tím driverem

hlásí se regulerně na ID6, může to být ale i v HW toho stroje, protože druhou nevzal vůbec a třetí rozpoznal jako disk ID6

detaily jsou na https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=46&t=71225 (dikuse problému už tam není, to proběhlo na IRC)

@Doda ono to právě jen tak nějakou CDROM nevezme - proto hledám něco staršího, radši železo nebo redukci

mimochodem, Motorola měla na PowerPC celkem hezkou reklamu, tak ji dávám k dobru (dopadlo to samozřejmě, jak to dopadlo):

https://www.youtube.com/watch?v=kLlFUZ8N1-4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 13.01.2020, 22:53 
Offline
Kecálek

Registrován: 07.09.2014, 23:47
Příspěvky: 201
Has thanked: 66 times
Been thanked: 34 times
Otestovani te mechaniky/nik na jinem stroji s SCSI probehlo v poradku?

Ta ne-kompatibilita se mi moc nezda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 14.01.2020, 20:05 
Offline
Stydlín

Registrován: 06.01.2020, 17:53
Příspěvky: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
@k0x Win NT i386 instalace havaruje s první CDROM ve stejný okamžik s chybou "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" a druhá CDROM nefunguje ani na druhém počítači


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 15.01.2020, 10:43 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3369
Has thanked: 164 times
Been thanked: 255 times
Terminatory jsou v poradku a na spravnych mistech? Zkousel jsi jine? Jiny kabel?

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koupím SCSI CDROM
PříspěvekNapsal: 15.01.2020, 12:52 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8476
Bydliště: Praha
Has thanked: 1206 times
Been thanked: 1018 times
U takto exotického HW bych se ani nedivil, kdyby ta distribuce Winů spolupracovala jen s pár typy mechanik. Možná bych se spíš vydal cestou instalace pod QEMU, kterému bych vrazil fyzický disk z daného stroje. Pak, samo po příslušných updatech firmwaru i na stroji, disk vrátit a držet si palce.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz