OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 11 pro 2017, 03:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 17 led 2016, 20:07 
Offline
Kecka

Registrován: 30 led 2015, 20:23
Příspěvky: 38
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times
Ahoj,
kdyby nekdo chtel sve A600 doprat vice pameti a neboji se trochu toho pajeni, tak jako zdroj pameti muze poslouzit tahle PCI karta (S3 Trio 64):
http://old.vgamuseum.info/vlasks-collec ... rsion.html
a hezky tutorial:
http://retrocu.blogspot.cz/2012/11/amig ... -hack.html
kdyby to nekdo chtel provadet na PCB: A300 rev 1.1 June Bug a mel problemy kam pripojit dratky tak at se klidne ozve.
Kulich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 17 led 2016, 22:38 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
A kdo to chce bez pájení, za necelých 600 korun může koupit 1 MB i s RTC.

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 17 led 2016, 23:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Paráda, díky, napíšu mu a objednám, nechce se mě pájet do desky a tohle vypadá dobře.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 08:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1105
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 145 times
Ten upgrade na desce je stejne potiz. Musis mit uplne presne trn spravny typ pameti, protoze se jinym nechce fungovat, rovnat jim nozicky, uplne dobre se tam pak nevejde floppy a vubec. Jde to, ale nevyplati se to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 14:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Doda píše:
Ten upgrade na desce je stejne potiz. Musis mit uplne presne trn spravny typ pameti, protoze se jinym nechce fungovat, rovnat jim nozicky, uplne dobre se tam pak nevejde floppy a vubec. Jde to, ale nevyplati se to.


A proč se to nevyplatí, trochu to rozveď.
Takže nemá cenu to kupovat ?
Je lepší bastlit to na desku ?
Nebo je nějaké jiné řešení ? (krom turbíny)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 15:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1105
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 145 times
Vyplati se to koupit, nevyplati bastlit.

Ale vyplati si postavit treba tohle: http://www.amigaportal.cz/forum/showthread.php?t=3201

Nekde tak je soubor s potrebnymi daty, ja jsem jich nekolik delal a plosnak stal par desetikorun (u Kohouta, dneska bych na to sel asi jinak)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 15:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Doda píše:
Vyplati se to koupit, nevyplati bastlit.

Ale vyplati si postavit treba tohle: http://www.amigaportal.cz/forum/showthread.php?t=3201

Nekde tak je soubor s potrebnymi daty, ja jsem jich nekolik delal a plosnak stal par desetikorun (u Kohouta, dneska bych na to sel asi jinak)


Jasně, špatně jsem pochopil tvůj první příspěvek, jsem po noční tak mě to trochu nedochází (víc než obvykle), jasně psal jsi o bastlení na desku, takže to co prodává ten polák by bylo O.K. ?
A proč to nejde rozšířit na 2Mb nebo víc ?
Nějaké omezení ?

A co tohle ???
http://allegro.pl/a6095-9-5-mb-fast-slo ... 39799.html
To se nacvakává na desku ?

Tady je další : http://allegro.pl/amiga-600-rozszerzeni ... 48088.html

Edit : ten projekt zkrachoval, nebo jak to dopadlo, nějak jsem se nedočetl konce ???
O to bych asi měl zájem.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 15:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1105
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 145 times
A600 ma 1MB chip, jde to rozsirit o dalsi 1MB na celkove 2MB chip, vic ne. Ale muzes si pridat FAST RAM. Pokud chce s A600 fungovat nejak na vysi, je rozumne si koupit turbokartu. Ja osobne bych zvoliv "Furia" od stejneho autora jako je zminena 2MB fastramka S615, nebo ACA620 od Jense. Pokud ale budes mit "jen" 2MB chip a 2MB fast, tak uz to jde pouzivat rozumne i s diskem. Je to extra levne reseni.

Ty dva odkazy co posilas jsou aukce, nevis co to nakonec bude stat.


Naposledy upravil Doda dne 18 led 2016, 15:25, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 15:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Takže kdo má zájem o http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5930723724 je možné odeslat do Čech (cena poštovného 20zlotych) takže po přepočtu to máme nějakých 690Kč +- autobus na pohyb kurzu...tak do 700Kč včetně pošty.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 15:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Doda píše:
A600 ma 1MB chip, jde to rozsirit o dalsi 1MB na celkove 2MB chip, vic ne. Ale muzes si pridat FAST RAM. Pokud chce S600 fungovat nejak na vysi, je rozumne si koupit turbokartu. Ja osobne bych zvoliv "Furia" od stejneho autora jako je zminena 2MB fastramka S615, nebo ACA620 od Jense. Pokud ale budes "jen" mit 2MB chip a 2MB fast, tak uz to jde pouzivat rozumne i s diskem. Je to extra levne reseni.

Ty dva odkazy co posilas jsou aukce, nevis co to nakonec bude stat.


Jasně, ale jestli vůbec má cenu to sledovat, a následně koupit a za asi kolik ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 16:56 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 27
Bydliště: Jílové u Děčína
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time
Jack_Free píše:
Takže kdo má zájem o http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5930723724 je možné odeslat do Čech (cena poštovného 20zlotych) takže po přepočtu to máme nějakých 690Kč +- autobus na pohyb kurzu...tak do 700Kč včetně pošty.

Budeš tu kartu objednávat,jinak bych se asi připojil s tebou,pokud to bude možný.

_________________
A1200 Blizz1230 IV 50Mhz 64Mb Ide 2Gb+mon.Commodore 1084S D4,A1200 Blizz1220 30Mhz 4Mb Ide 2Gb+mon.Commodore 1084S,A1200 3.1 cd rom Ide Cf 4Gb,A600 Furia EC020,Chip 2Mb+ext.disk.mech,Sinclair ZX Spectrum 128+2A-DIVIDE CF 256Mb,Atari 130XE-SDRIVE SD 2Gb,Atari 800XE.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 18:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Napsal jsem prodejci, kolik by toho mohl poslat, resp jestli má ještě něco na skladě.
Nebo případně vzít jednu a ošlehnou ji :-)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 19:02 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1288
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 77 times
Kdybyste dělali něco s tou FastRAM S615, tak vhodné 5V SRAM 512k x 16bit jsem zde nabízel za směšných 20kč.
http://www.amigaportal.cz/files/s615_download.zip


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 19:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1105
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 145 times
Jack_Free píše:
Doda píše:
A600 ma 1MB chip, jde to rozsirit o dalsi 1MB na celkove 2MB chip, vic ne. Ale muzes si pridat FAST RAM. Pokud chce S600 fungovat nejak na vysi, je rozumne si koupit turbokartu. Ja osobne bych zvoliv "Furia" od stejneho autora jako je zminena 2MB fastramka S615, nebo ACA620 od Jense. Pokud ale budes "jen" mit 2MB chip a 2MB fast, tak uz to jde pouzivat rozumne i s diskem. Je to extra levne reseni.

Ty dva odkazy co posilas jsou aukce, nevis co to nakonec bude stat.


Jasně, ale jestli vůbec má cenu to sledovat, a následně koupit a za asi kolik ?


Nevim co mas sledovat. Co vlastne chces?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip ram pro A600
PříspěvekNapsal: 18 led 2016, 19:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1857
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times
Doda píše:
Jack_Free píše:
Doda píše:
A600 ma 1MB chip, jde to rozsirit o dalsi 1MB na celkove 2MB chip, vic ne. Ale muzes si pridat FAST RAM. Pokud chce S600 fungovat nejak na vysi, je rozumne si koupit turbokartu. Ja osobne bych zvoliv "Furia" od stejneho autora jako je zminena 2MB fastramka S615, nebo ACA620 od Jense. Pokud ale budes "jen" mit 2MB chip a 2MB fast, tak uz to jde pouzivat rozumne i s diskem. Je to extra levne reseni.

Ty dva odkazy co posilas jsou aukce, nevis co to nakonec bude stat.


Jasně, ale jestli vůbec má cenu to sledovat, a následně koupit a za asi kolik ?


Nevim co mas sledovat. Co vlastne chces?


Chci rozšířit paměť :lol:
Takže mě zajímalo jestli vůbec má cenu sledovat ty dvě aukce u Poláků, a protože nemám představu o ceně, jaká asi cena by byla ještě zajímavá ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz