OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 zář 2018, 03:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amigantel
PříspěvekNapsal: 11 led 2014, 22:52 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Tak můj projekt Intel Amigy se pomalu chýlí ke zdárnému konci. Očelsal jsem XP na nezbytné nutnosti, ze SATAIII disku to do výběru configu Amigy nabíhá za 8 vteřin, ale stejně mi tam na vteřinku problikne Welcome obrazovka... A to mě tak trochu sere, protože jsem projel několik fór a prakticky všude se najdou rady, jak změnit screen saver obrazovku pro login, ale nikde pro welcome svini. Nevíte někdo jak na ni - jak ji disablovat?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 11 led 2014, 23:09 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Tak jsem konečně přišel na to, jak disablovat welcome screenu, ale zase to po mě chce pro změnu login... to je ale dementní systém ty Xpčka..

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 12 led 2014, 10:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 203
Has thanked: 19 times
Been thanked: 22 times
Nemáš video? :) Nedávno jsem si taky hrál -http://www.youtube.com/watch?v=64KbuDhFWBM
Start chvíli trvá, nečesal jsem XP nějak brutálně, použil jsem Fundamentals. Všechno docela OK, úvodní obrazovka přeskinovaná, pak následuje tapeta, login je automaticky... ale stejně to okno s loginem tam na pár vteřin blikne :/

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 12 led 2014, 10:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 14:27
Příspěvky: 1501
Has thanked: 950 times
Been thanked: 258 times
Neřeší různé screeny a loginy tenhle dokument?
http://sam.speccy.cz/misc/Amiga_XP_x86.7z


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 12 led 2014, 11:12 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 203
Has thanked: 19 times
Been thanked: 22 times
Díky, hezkej dokument, je tam pár tipů, který jdu hned zkusit :) Ale autor jede trochu moc na kost, přijít o konfiguraci přes F12 mi přijde škoda...

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 12 led 2014, 12:04 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Sledge píše:
Nemáš video? :) Nedávno jsem si taky hrál -http://www.youtube.com/watch?v=64KbuDhFWBM
Start chvíli trvá, nečesal jsem XP nějak brutálně, použil jsem Fundamentals. Všechno docela OK, úvodní obrazovka přeskinovaná, pak následuje tapeta, login je automaticky... ale stejně to okno s loginem tam na pár vteřin blikne :/


Hezké! Videjko ještě ne, to až to budu mít komplet. Chci to řešit tak, že maskovaná wokna natáhnou vše potřebné a pak je teprve "boot menu" :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 12 led 2014, 15:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Tak už jsem look windows odstřihl kompletně. Na většinu věcí najdete návody na netu (vlastní boot okno, vlastní welcome obrazovka - pozor, je stejná i pro obrazovku odhlašovací, automatické přihlášení, atp.). Zbývala už jen dialogová okna, která se zobrazují při načítání uživatelského profilu a vypínání/restartování. To je trochu tricky part a proto se o ni podělím, neb se návod hledá blbě.
Musíte pustit gpedit.msc (přes Start/Run) a tam Group Policy zvolit Local Computer Policy / Computer Configuration / Administrative Templates > System (pokud tam položku System nemáte, je nutné jí přidat ručně - RMB na Administrative Templates a Add/Remove Templates).
V seznamu najděte Remove Boot / Shutdown / Logon / Logoff status messages. Dvakrát LMB, změntě na Enabled, Apply a OK. Po restartu už na Vaší welcome obrazovce nebude otravovat to hnusné okýnko.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 28 led 2014, 09:15 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 735
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 635 times
Been thanked: 50 times
Bude nějaké pokračování? A taky fotky? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 28 led 2014, 10:25 
Aka utilitka spusti program do fullscreen v XP/2000 po nabootovani? Resp. prikaz?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 28 led 2014, 10:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Já to řeším trochu jinak, ale předpokládám, že jednou z variant by mohlo být nahrazení ?explorer.exe vlastním programem?. Pokračování určitě bude, ale stále to nemám všechno hotové. Malého vezu ve čtvrtek k prarodičům, tak doufám, že během pátku a soboty budu mít čas to dotáhnout (ale neslibuji na 100% - znáte to, zákon schválnosti je svině). Pak udělám videjko.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014, 21:44 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 10:54
Příspěvky: 119
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 105 times
Been thanked: 18 times
misticjoe píše:
Já to řeším trochu jinak, ale předpokládám, že jednou z variant by mohlo být nahrazení ?explorer.exe vlastním programem?. Pokračování určitě bude, ale stále to nemám všechno hotové. Malého vezu ve čtvrtek k prarodičům, tak doufám, že během pátku a soboty budu mít čas to dotáhnout (ale neslibuji na 100% - znáte to, zákon schválnosti je svině). Pak udělám videjko.


Ahoj, tak jak to dopadlo? Nejsem zrovna zběhlý ani ve widlích a tak bych uvítal nějaký ten návod aspoň to video, htěl bych to zkusit na svém hp nc6400 s celeronem, takže bych rád věděl co a jak, leží tu chudáček a nemá co dělat. Jsem :lamer:, takže spíše asi takhle :hammer:

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04 Bionic Beaver.
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014, 21:50 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Nedopadlo to zatím nijak slavně :-) V osobním vlákně píšu, proč jsem se k tomu ještě nedostal. Každopádně udělej základní instalaci Woken, když je nechceš ořezávat od zbytečností (bude to jen nabíhat trochu déle). Základem je vyměnit BOOT logo BIOSu a Windows. Pak ty jeho "busy" obrazovky, log-in obrazovku (pozor - ta je stejná i pro logout!!! musíš zakázat jen vypisování statusu "vítejte" a "vypínání") a udělat si falešné pozadí plochy, z kterého uděláš výběr spouštěné konfigurace Amigy. A nakonec, až budeš mít všechno jak chceš, tak zrušíš zbytečné ikony na ploše a disabluješ spodní lištu, aby nerušila look. Po stisku "win" klávesy se ti samozřejmě normálně otevře Start menu, čili se ničeho neboj. Na všechno tohle najdeš srozumitelné a jednoduché návody na netu. Jen vynech nejrůznější tweakery a použij ty návody, kde to řešíš úpravami v registru.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014, 23:37 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 10:54
Příspěvky: 119
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 105 times
Been thanked: 18 times
Spíše mi jde o to, abych tam měl z widlí opravdu jen to nejnutnější, v podstatě jen aby noťas najel. pokud je to teda možné. Zkusím pohledat, dík za info.

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04 Bionic Beaver.
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 26 bře 2014, 00:01 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7379
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 853 times
Widle opravdu instalují kdejakou kravinu. Na svůj config si to musíš osekat. Pokud máš instalační CD (třeba u noťasů nebo barebone compů), tak je to jedině dobře. Vyhodíš komplet zvukovky, síťovky, na VGA necháš jen generic, to samé u chipsetu a disků. Správné ovladače se nainstalují z dodaného CD. Pak vyházíš další blbosti, jako je vzdálená plocha, sdílení, předinstalované programy (na co solitare nebo ie), media player, services (indexováni, netmeeting, msn a další hlouposti), atp. Tohle všechno ti nabídnou nejrůznější "nlite" instalace. Vyznat se v tom je ale trochu oříšek.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amigantel
PříspěvekNapsal: 26 bře 2014, 03:45 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2069
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
A mohl bys potom svoji verzi nekde nahodit ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz