OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 15 říj 2019, 18:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 19 říj 2017, 15:11 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Zdravim,

po rokoch som vytiahol svoju 1200HD a zistil som ze neide :) Po zapnuti sa rozsvieti zelena power dioda a zacne skrkat harddisk, ale nic sa nedeje. Ked som ju prepojil cez kompozitny vystup na TV, preblikavala oranzova a modra na obrazovke.

Amiga ma nainstalovany HDD (mam to od kamarata) a co sa pamatam, fungovalo to ked som to od neho bral. Disk vo vnutri je Seagate ST9190AG.

Natocil som kratke video so zvukmi co ta Amiga robi (len to neviem dat do prilohy spravy). Vie ma niekto nasmerovat na diagnostiku co s tym?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 19 říj 2017, 15:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Odpoj ten disk, pripadne i disketovku, turbokartu, nebo cokliv dalsiiho v tom mas. Po zapnuti po nejakych desitkach vterin by jsi se mel dostat na obrazovku s disketou. Pokud ne a pokud nejak blika kontrolka power, tak to jednoduse neopravis. Casta zavada jsou vytekle kondenzatory, ktere rozleptaji desku. Dobre by bylo urcite zmerit zdroj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 19 říj 2017, 15:45 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
První co bych zkusil, je odpojit právě ten disk. Jak datově, tak od napájení. Pokud uvidíš animaci kickstartu, tak je vyhráno.

Edit: A sakra, Doda byl rychlejsi.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 19 říj 2017, 16:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8202
Bydliště: Praha
Has thanked: 1145 times
Been thanked: 980 times
Video nahraj na youtube a dej sem odkaz. Jinak platí psané výše.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 22 říj 2017, 16:02 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
vdaka, idem odpojit disk a skusit restart

btw, na tom disku je komplet system vratane softweru a nastaveni - myslite ze je sanca (ak je disk naozaj vadny) to sklonovat nejakym sposobom?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 22 říj 2017, 22:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
O disk se zatim nestarej, to se vyresi pozdeji, rozchod si Amigu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 08:10 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
boban437 píše:
btw, na tom disku je komplet system vratane softweru a nastaveni - myslite ze je sanca (ak je disk naozaj vadny) to sklonovat nejakym sposobom?

Zatím to spíš vypadá na problém s kondíky nebo s napájením. Disk zatím neřeš, ale pokud není fyzicky v háji, tak ve WinUAE jsou s disky docela kouzla.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 08:51 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Takze disk je von a problem stale pretrvava. Amiga je teraz v stave ze power zelena LED preblikava, ale obrazovka je viacmenej zelenozlta. Ked vlozim disk, nic sa nedeje - mechanika ho nezacne citat.

Je to dost divne, pred tymi 5timi rokmi to naozaj cele islo ... tak co priatelia, co dalej? Kontrolovat zdroj? Ten mam pocit ze prud dodava, inac by to asi ani nesvietilo ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 09:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Uz jsem to psal, casta zavada jsou vytekle kondenzatory. Bez nich by to i bezelo, ale elektrolit poskodi spoje na desce. Kondenzatory vytekaji tim vic, cim mene se ta Amiga pouziva, proto za 5 let nepouzivani sama umre. I kdyby to presne timhle nakonec nebylo, musis je vymenit ted jako prvni vec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 09:50 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Doda píše:
Uz jsem to psal, casta zavada jsou vytekle kondenzatory. Bez nich by to i bezelo, ale elektrolit poskodi spoje na desce. Kondenzatory vytekaji tim vic, cim mene se ta Amiga pouziva, proto za 5 let nepouzivani sama umre. I kdyby to presne timhle nakonec nebylo, musis je vymenit ted jako prvni vec.


vdaka, vies mi poradit kde ich hladat a ci je niekde vlakno kto ich uz menil? Mam nejake zaklady elektra, ale expert zial nie som ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 11:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
Třeba tady je celkem podrobný návod viewtopic.php?f=10&t=861 . Otázkou je, jaký recap chceš. Je možné tam dát i elektrolyty. Ale já jsem šel cestou tantalů, ty nevytečou ;-)

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 11:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Jestli neumis fakt dobre pajet a nemas na to rozumne vybaveni, nepoustej se do toho, spis to znicis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 12:19 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
pajkovat viem, mam digitalnu stanicu a vacsinu elektroniky robim pre RC modely. Kondenzator by slo vyriesit, horsie by to bolo s cipmy :)

pozriem sa na to a uvidime co pojde spravit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 13:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1497
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Tech kondenzatoru (tyka se to jen elektrolitickych) je jenom par a pokud netrvas na funkcnim modulatoru, ani jich tam polovinu nemusis vracet (musis se podivat do schematu). Podstatny problem nejsou ani tak ty samotne kondenzatory, ale zniceny plosnak, coz je to co musis peclive zkontrolovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200HD startup problem
PříspěvekNapsal: 26 říj 2017, 09:23 
Offline
Prvnička

Registrován: 26 pro 2013, 22:58
Příspěvky: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
mam asi jednu n00b otazku: skontroloval som dosku z oboch stran, ale subjektivne nie je okolo kondenzatorov ziadne poskodenie (nieco vytecene alebo zaliate). ako sa tie znicene kondenzatory prejavuju? mozem poslat fotky oboch stran dosky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz