OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 15 lis 2018, 06:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 03 zář 2015, 21:00 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 448
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
Zdar lidi!

Mám tu CD s OS 3.9, tak jsem ho chtěl prubnout a nějak jsem to nezvládl. :cry: :lamer: Postupoval jsem podle Proberova návodu, ale nedařilo se mi hrábnout na cd romku. :bang: :bang: :bang: V té startovací sekvenci se odkazují cesty na device CD0, ale ve WinUAE takové zařízení nastavit nelze. Je tam mimo jiné IDE0 nebo SCSI0. Zkoušel jsem i přepisovat v SS cd0 na IDE0 nebo SCSI0 a pořád prd. Furt to jen otravovalo, ať vložím CD. Docela jsem se u toho dnes vytočil. Může někdo pomoci? Dík!

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 03 zář 2015, 21:48 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
No sice Winuae znám sporadicky, ale já si CDromku dával vždy jako "Directory". Zkus toto:

-> vlož CD do PC
-> ve Winuae jdi do nastavení CD & Hard drives
-> Add Directory or Archive
--> Device Name: CD0:
--> Volume Label: AmigaOS3.9
--> Select Directory -> vyber kde máš na PC to CD
--> Bootable odškrtnout
-> OK a zkus

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 03 zář 2015, 23:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
JJ, nepoužívej žádné devicy, pouze přidej CD-ROM jako další PC disk s jménem CD0.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 04 zář 2015, 07:46 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 448
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
Dát Cdromku jako adresář jsem zkoušel také, ale nevšiml jsem si, že jsou tam také kolonky na label a device. Adresář jako disk používám poměrně často, vždycky ale jen rychle naklikám cestu a start. Já jsem ale játro. Díky moc, chlapi! ;) :thumbup:

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 04 zář 2015, 11:51 
Offline
Radil

Registrován: 11 pro 2013, 16:35
Příspěvky: 331
Has thanked: 31 times
Been thanked: 26 times
Já jsem pokusně instaloval OS 3.9 z CF0: (PCMCIA), vůbec mu nevadilo, že to je z obecného disku a ne přímo z CD.

Ovšem to má samozřejmě tu podmínku nejprve z něčeho nabootovat (což v mém případě přeinstalace přes OS 3.0 přineslo nečekané komplikace a následně opravování user-startupu).

_________________
Cesta k osvícení: Commodore 64 / Atari 800XE / Atari XEGS / Amiga 500 / Amiga 1200 / PMD 85


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 04 zář 2015, 12:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Ve WinUAE je taky možnost připojit ISO image. Takhle jsem instaloval já.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.9
PříspěvekNapsal: 04 zář 2015, 17:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Ja uz neinstaluju, jen zkopiruju instalaci, co jsem si udelal nekdy pred lety a vlastne uz jsem zapomnel jak nato :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz