OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 11 pro 2018, 14:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2colors
PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 06:33 
Offline
Prvnička

Registrován: 12 kvě 2013, 18:25
Příspěvky: 14
Bydliště: Praha 5 - Stodůlky
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Na druhou stranu, kickstart se do ramky ve většině případů u starých amig nekopiruje, takže by úspora ramky nenastala, kromě té A1000 a A3000, nebo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2colors
PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 07:41 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
A1k i A3k mají bootstrap, takže ty jsou opravdu schopné bootovat i bez KS, pokud dostanou nějaká pořžadovaná data tam, kde je na floppy čekají. To je fakt. Ale u A3000 je to torchu fake, protože i ta je schopná nabootovat do svého KS1.4.Nicméně i u starých Amig se zřejmě z KS do Ram něco kopíruje. Kdysi jsem to testoval, ale dneska už si samozřejmě přesné hodnoty nevybavím. S KS1.3 po čistém bootu zůstalo o nějakých cca 70Kb RAM víc, než s 2.04 (v s-s na disketě vždy stejný loadwb, jen základní 1.3 knihovny).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2colors
PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 07:54 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1306
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 169 times
Na A500 s s 512KB mas dostupnych 512KB. Spousta her je nesystemovych a nic z KS nepouzivaji, krome mechanizmu ktery nacte bootblock z diskety. Hlaska "killni system" v tom pripade je divna, co to znamena?

Factoza zrejme zajima kolik volne RAM muze mit v pripade, ze je ve CLI, protoze jinak je to proste 512KB (je to jak ZX Spectrum bez basicu). Napada me, ze by mohl byt bootblock, ktery spusti jiny shell misto CLI, nejaky vic odrbany. Jeste by slo taky zmensit zasobnik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2colors
PříspěvekNapsal: 01 črc 2013, 19:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:21
Příspěvky: 246
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times
Factor6 píše:
misticjoe píše:
Hm, ono je otázkou, proč by chtěl na 512+512 uvolňovat víc paměti, když s 1.3 kickem spustí stejně všechno pro 1MB Ram. Jiná věc je, jestli se do Amči narve Kick 2.04 nebo vyšší. Ale tam si člověk u některých her (např. F1GP) nepomůže ani via 1bpp mód. Jediným řešením pak je opravdu sehnat novějšího Agnuse a přidat další ram na 1 nebo 2MB Chip. Případně zkusit štěstí a sehnat 1,8MB Fast kartu.


No, ale já chci bez nějakých rozšiřování hardwaru jen dosáhnout nejvíc volné RAM. To, že to v dnešní době jde levně rozšířit ztrácí to kouzlo originality A500 s KS1.2/1.3 a 512+512RAM. A pak tady někdo chytrej napíše rozšiř si RAM.. :) Kvůli pár bajtům.. :D Hmm.. taky názor.


Dík za lichotku :D Jinak ono když nenapíšeš důvod proč řešíš těch pár kilo navíc, tak se nediv odpovědi. A kouzlo tohohle rozšíření je, že ho neseženeš ani levně a ani jednoduše.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz