OldComp.cz
http://oldcomp.cz/

AmigaOS
http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=8&t=243
Stránka 78

Autor:  Springy [ 16 led 2014, 21:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Chtěl bych na svů 40 GB IDE disk nainstalovat os 3.9 a to co nejlépe a zároveň co nejrychleji. Zaprvé bych asi měl připravit se SFS file systémem, což plánuju udělat pomocí Misticova návodu http://www.amiga.cz/?p=1553. No a pak by měla být na řadě samotná instalace, ale teď už si tak úplně nevím rady. Jednoduchý (snad) mi přijde způsob z Amiga portálu http://www.amigaportal.cz/clanky/emulace20/1887-instalace-amigaos-39-pro-skuteaenou-amigu-pomocs-winuae?showall=&start=2. Ale ocenil bych vaše rady a připomínky, aby to všechno klaplo.

Autor:  misticjoe [ 16 led 2014, 23:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Pokud máš nerozšířenou Amigu, resp. jen s turbínou, tak to můžeš klidně nainstalovat ve WinUAE. Ale BoingBagy bych už asi dělal na reálném železe.

Autor:  Springy [ 17 led 2014, 00:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

OK. Jen tak mimochodem, co by pak byla rozšířená Amiga?

Autor:  misticjoe [ 17 led 2014, 10:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Moje A4000 z podpisu... :-D Né, tak jakákoliv, co má v sobě už třeba GK, zvukovku, USB nebo net (ať už na Z2/3, PCI nebo clockportu). Taky nejspíš PPC stroj (ten WinUAE neemuluje a co si pamatuju, tak OS3.9 už pro PPC něco kopíruje, když ho najde - jen nevím, zda už v prvotní instalaci a nebo až v instalaci BB).

Autor:  Springy [ 17 led 2014, 10:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Aha, takže až budu instalovat os i pro A1200 s bppc a bvisionem, je lepší to dělat přímo na Amize? To se pak dělá jak? Přeinstalovává se wb3.1? Jde mi o ovladače pro ide cdrom na 4xEIDE...

Autor:  misticjoe [ 17 led 2014, 11:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Přesně tak. WB3.1 můžeš přeinstalovat WB3.9. Já jsem si na A4000 udělal základní install 3.1 s ovladači pro CD-ROM a pak už instaloval WB3.9. Následně grafiku, pak všechny 4 BB a potom ovladače pro zbývající periferie. U tebe tedy bude asi postup - install 3.1 s CD a 4xEIDE - WB3.9 - BVision - BB - zbytek.

Autor:  Springy [ 17 led 2014, 11:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Počkat, oni jsou už 4 BB? Na té stránce Haage-partner.de je naposled zmínka o BB2 :).

Autor:  solaris104 [ 17 led 2014, 11:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Ty další BB jsou neoficiální. Oficiální jsou jen BB1 a BB2.

Autor:  uunek [ 17 led 2014, 11:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

To jsou tyhle?
Kód:
http://lilliput.amiga-projects.net/start.htm

Autor:  Springy [ 17 led 2014, 11:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Tyhle jsem taky našel :), tak snad jo...

Ale tohle mě trochu straší...
Citace:
Some of the files you will have to patch are located in the Kickstart ROM, so you should burn your own kickstart rom using Remus or individually load them from your harddisk using LoadModule.

Autor:  misticjoe [ 17 led 2014, 16:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

A co tě na tom straší? Samotný OS3.9 už patchuje rutiny z ROM. Tohle jsou akorát další patche. Samozřejmě si můžeš udělat už opatchovanou romku, kterou si do Amigy strčíš fyzicky - vyhneš se tak dvoum restartům, které jinak při zavádění patchů proběhnou.

Autor:  Doda [ 17 led 2014, 18:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Myslim ze si porizovat tu opatchovanou ROMku neni dobry napad. Jsou veci, co s tim naopak nechodi a "odpatchovat" uz to pak nejde.

Autor:  misticjoe [ 18 led 2014, 11:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)

Autor:  zz_indigo [ 18 led 2014, 12:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

misticjoe píše:
Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)


ani nie ale potom by som to riesil aj z moznostou prepnutia na povodnu ROM (Jak sa to aj vecsinou robi)

Autor:  Doda [ 18 led 2014, 18:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: AmigaOS

zz_indigo píše:
misticjoe píše:
Tak tak... Já jsem to napsal trochu blbě - hlavní myšlenka byla sdělit, že dělat si opatchovanou ROMku jen kvůli ušetření dvou restartů je zbytečné :-)


ani nie ale potom by som to riesil aj z moznostou prepnutia na povodnu ROM (Jak sa to aj vecsinou robi)


Vetsinou se to nedela urcite, spis extremne vzacne. Ty opatchovane fyzicke ROMky vicemene nikdo nepouziva.

Stránka 78 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/