OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 24 říj 2019, 03:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 18:28 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
Pod WinUAE je celkem jedno, co použije za formát obrázku. ClassicWB tuším už ty datatypy v sobě má, takže tam můžeš hodit i JPG. Ve screenprefs si zvol obrazovku s 256 barvama. A vyhoď/zakaž ten copperlist na barvě pozadí (měl by to mít někde v horním menu, jak je tam fblit, atd. - ale jistě to nevím, protože CWB nemám, nechci a nesnáším ho :-) ).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 23:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 06:28
Příspěvky: 245
Bydliště: Handlova
Has thanked: 115 times
Been thanked: 39 times
Ja si obrazky pre pozadie upravujem na PC v XnView.
Tam zmenim velkost na 640x512. Potom zmenim pocet farieb na 256 a potom Ulozit ako Amiga IFF.
Je to jednoduche.

Aj by som vlozil nejake obrazky, ale pise za IFF pripona nieje povolena :?

Potom to vyzera nejak takto (Zene sa to moc nepaci, ale ma smolu) :


Přílohy:
TBB2T.jpg
TBB2T.jpg [ 214.09 KiB | Zobrazeno 7120 krát ]
TBBT.jpg
TBBT.jpg [ 205.02 KiB | Zobrazeno 7120 krát ]

_________________
MiST | Amiga 600 Furia II | Amiga 1200 ACA1231 | Sharp MZ800 | ZX Spectrum 48k | Didaktik M | Didaktik Gama | C64 U1541II | Atari 800XL | Atari 130XE U1MB+SIDE2.
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 24 říj 2013, 15:25 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
Napraveno - iff a lbm už jdou přidávat.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 27 říj 2013, 17:18 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1987
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 311 times
Been thanked: 329 times
OS3.9 a graficka karta a pak je mozne pouzivat jpg. ;)


Přílohy:
wb.jpg
wb.jpg [ 167 KiB | Zobrazeno 7065 krát ]

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 08 pro 2013, 16:42 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 14:18
Příspěvky: 501
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 67 times
Been thanked: 48 times
Mám A1200 a kickstart 3.0 . POkud jsem to po netu dobře pochopil, tak tam nainstaluju akorát WB3.1, na ostatní se musí vypálit nový eprom s vyšším kickstart ? A daj se dneska vúbec sehnat diskety s WB3.1 nebo vyšším ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 08 pro 2013, 16:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1987
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 311 times
Been thanked: 329 times
Jo, jo a jo :) Kickstart se da i koupit, diskety ti nekdo vyrobi...

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 08 pro 2013, 17:08 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 14:18
Příspěvky: 501
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 67 times
Been thanked: 48 times
Mám přístup k programátorům, takže pokud KS nebude za cenu pamětí, tak mám asi jasnou volbu :) .
Ohledně disket se podívám, kdo tu je z brna :), páč diskety a ČP se nemaj rádi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 09 pro 2013, 21:18 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Tak jsem konečně nainstaloval OS 3.9 na konfiguraci A3000 68030 25mhz a 16MB FAST je to na muj vkus pomalý :roll: . Zkusim ještě OS 3.5 jestli to nebude rychlejší.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 09 pro 2013, 21:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1424
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 309 times
Been thanked: 528 times
Ja teď přeinstalovával OS3.5 pod WinUAE a to CD OS 3.5 je zmetek. I když obsahuje instalaci Workbech 3.1, tak vyhodí chybu. Musíš nainstalovat WB 3.1 z disket a pak přes to OS 3.5. Je o kapku svižnější než OS 3.9.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 00:05 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Tak OS 3.5 mam nainstalovanej jinak já instaloval OS 3.1 z CD OS 3.5 a bez problému. Ještě se mi zdá nějak pomalý načítání z hdd . Jak má bejt nastavenej max transfer u SCSI 68pin disku ?

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 11:22 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
Ta 030/25 co je v A3000 není žádný Speedy Gonzáles. OS3.5 už má vylepšené ikony, které zaberou trochu víc místa a hlavně času na vykreslování. Jestli máš pomalý disk, to bych zjišťoval spíš pomocí nějakého benchmarku a pak si terpve hrál s filesystémem a MaxTransfer.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 11:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1508
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Ta konfigurace fakt neni nic moc, ja mel A4000 040/25 (zakladni karta A3640) a taky to nebylo mic moc, ta fastka neni nijak uzasna. Kdyz jsem si koupil CyberstormPPC, kde byla puvodne "jen" 040/25 (to same), tak se to jen diky fastce neuveritelne zrychlilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 15:01 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Vidím to, že skončím na patchnutým OS 3.1

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 21:13 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Tak jsem zjistil, že mě nejvíc vyhovuje WB 3.1 a na to pouze preinstall OS 3.5. Je to rychlý jako WB 3.1 a umí to velké hdd a cdrom.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 pro 2013, 21:20 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
Velký HDD je otázkou filesystému, který zapsaný v MBR. CDFS ti tam asi zůstal po přeinstalu, nicméně já osobně bych takto nejel. Dřív nebo později ti nějaká opomenutá fičura napíše, že potřebuje knihovnu novější verze. Budeš z toho mít takový nepěkný hybrid. Minimálně icon.library by mělo mít problém s novějšími ikonami.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz