OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 24 říj 2019, 04:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 20:35 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Jaký OS je nejlepší na real amigu bez ppc z hlediska zpětné kompatibility a použití ?
Uvítám vaše názory a zkušenosti.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 20:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Můj názor:

3.1 pokud chceš 100% kompatibilitu
3.9 pokud chceš mít OS trochu do moderna

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 20:56 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Já přemejšlel o OS 3.5 prý je na tom s kompatibilitou lépe než 3.9 . V Amize 1200 s cf jsem mněl 3.1 tak bych chtěl zkusit něco modernějšího.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1424
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 309 times
Been thanked: 528 times
Ja mám v mé A1200 + B1260 OS 3.5. Jedu na něm WHDLoad hry. Amiga OS 3.5 je o kapku svižnější než OS 3.9. Na A4000 s Cyberstormem mam OS 3.9. Původně jsem měl v A1200 taky jen Workbench 3.1, ale kvůli barevným ikonkám a dalším vymoženostem jsem přešel na OS 3.5 a jsem spokojený.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:16 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
A co OS 3.5 a Amiga 3000 030/25 a 16MB FastRam . Bude to použitelné?

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1508
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Vidim ze je to vec nazoru. Ja bych treba OS35 nepouzil. Na A1200 na hry (prevazne WHD) mam WB31, konkretne jednu z verzi ClassicWB (najdes na netu, jsou to prima prednastavene konfigurace, vzhledove vicemene smazavaji rozdil mezi 31 a 39). Na A4000 zase OS39. Ja osobne velky rozdil v rychlosti nevidim a problemy s kompatabilitou jsou podle me naprosto ojedinele, takze zalezi spis na tobe. OS39 je mirne modernejsi a ma ikony prizpusobene i na vyssi radkove rozliseni (puvodni byly pro PALove monitory, tedy 250 radku, nebo tak neco).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1508
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
drake píše:
A co OS 3.5 a Amiga 3000 030/25 a 16MB FastRam . Bude to použitelné?


Jasne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
Na co to máš píchnuté? Myslím tím zobrazovadlo. OS3.5/3.9 není úplně nejvhodnější na klasciké 640x256. Jsou dělané pro min. 640x480(512) a na 640x256 to ja takové bídné (alespoň podle mě). Také se připrav na to, že bez GK ti více barev a vyšší rozlišení bude žrát více CHIPky. Takže si sežeň i FBlit, aktivuj v WB Prefs ikony do Fast RAM a za loadwb přidej parametr -simplegels.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 22:10 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Píchlý to mam na 19" placatej PC monitor . VGA výstup z třílitru má luxusní obraz.

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 09:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1987
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 311 times
Been thanked: 329 times
A3000 má fak dobrý obraz. Nicméně na Tvé konfiguraci bych asi použil http://classicwb.abime.net/ classic workbench spolu s WB3.1. OS3.5 a OS3.9 sežere poměrně dost paměti, která ti s Classic WB zůstane volná třeba právě pro preload u WHDLoadu. AGA verze CWB jdou na A3000 použít taky, jen nesmíš instalovat věci jako copper a podobně.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 13:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1508
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Ale jestli ma 16 + 2MB, tak to je celkem v pohode.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 21:59 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:21
Příspěvky: 258
Bydliště: Pardubický kraj
Has thanked: 0 time
Been thanked: 74 times
Teď mam 2mb + 1mb , ale konfigurace pro OS bude 2mb + 16md zipp už jsou na cestě

_________________
A500 512Chip 512Fast*A500+ 2MBChip 2MB Fast*A600*A2000*A3000 030/25 16MB Fast*A4000 Cyberstorm 060/50 128MB Fast Cybervision 64 Arxon scandoubler
A kýbl 8bit strojů na ty už nemam čas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 22:53 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
No nechci být za rejpala, ale plně použitelný OS 3.9 (tj. včetně patchů, glowicons, pozadí, knihoven, atd.) sežere celkem dost. Moje vymazlená verze pro 040 si vezme po bootu (včetně cachí pro disky) nějakých 7MB jen to hvízdne.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 12 čer 2013, 10:58 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 774
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 662 times
Been thanked: 50 times
A jaký systém teda vybrat pro A1200 s ppc kartou a grafárnou? Zvládnu to s wb 3.1, nebo bych se časem měl poohlédnout po 3.9? Dá se 3.9 instalovat pod winUAE? Nemám cdrom...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 12 čer 2013, 11:31 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8235
Bydliště: Praha
Has thanked: 1150 times
Been thanked: 984 times
OS3.9 si pro svoji amču klidně můžeš nainstalovat pod WinUAE (já to tak udělal taky vč. patchů a vystačil si jen s imagem OS3.9). Stejně pak budeš doinstalovávat novější knihovny (především pro PPC), MuTools, datatypy pro PPC, hezčí prostředí (AFA OS) atp. ještě dva dny. Grafickou kartu instaluj až na Amize.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz