OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 11 pro 2018, 14:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 26 led 2015, 11:08 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
V jakém formátu (komprese, rozlišení, barvy) je možné dát "wallpaper" do WB?

Díky!

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 26 led 2015, 14:50 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Obrázek na Workbehci, ale i v okýnkách můžeš mít v jakémkoliv formátu, rozlišení, barevné hloubce ;o)

ALE... Všechno záleží jak moc HW rozšířenou máš Amigu a jakou verzi OS provozuješ.

Formát obrázku záleží, jaké datatypy zná tvůj OS (koukni do Devs/Datatypes). Čistý Workbench 3.1 myslím zahrnuje pouze ILBM datatyp, což je mimochodem asi nejlepší možnost. Pokud bys chtěl, aby systém znal JPEG, nebo GIF, stačí si datatyp stáhnout a dohrát do Datatypes adresáře.

Měl bys mít na pamětí, že čím vyšší rozlišení Workbenche, čím více barev, čím větší velikost tapety, tím si zpomalíš systém a ubereš CHIP RAM. Proto doporučuji obrázek třeba ve 4-8mi barvách v rozlišení max 640x256. Koukni sem.

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 26 led 2015, 15:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
IFF 640x256px ve 4 barvách je pro základní WB akorát (ty 4 barvy se musí shodovat s barvami nastavenými ve WB).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 27 led 2015, 09:22 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
Aha, tak problém byl v tom datatypu. Já jsem si právě stáhl z aminetu jpg a nemohl jsem ho tam dostat. Dík!

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 02 úno 2015, 08:47 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
Tak datatyp stažen, ale chce to rom 3.1, takže smůla.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Workbench 3.1 obrázek
PříspěvekNapsal: 02 úno 2015, 09:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No na základní Amize se o JPG ani nepokoušej. V 256 barvách ti obrázek sežere moc Chip RAM nemluvě o tom, že JPG je stejně TC a navíc, než by se ti na 020 na pozadí vykreslil, tak bys čekal klidně i minutu. Jestli opravdu toužíš po barevném pozadí, tak dobrý kompromis je třeba něco v 16ti - 32 barvách (opět v IFF, na šestnáct barev správně převedený GIF s příslušným datatypem). Na Aminetu určitě bude ale i JPG datatyp (nějaký starší), kterému stačí 3.0.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz