OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 čer 2018, 04:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 14 bře 2014, 20:34 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
Válí se mně tady 60GB IDE disk a chtěl bych ho nacpat do A1200. Vím, je to zbytečně moc :-) ale co jinýho s ním. Zkoušel jsem PFS3, ale asi jsem to moc nepochopil. Rozdělil jsem to ve WinUae v OS3.9 na tři oddíly. 3.9GB, 22GB a zbytek. To samo v pohodě. Ale když to šoupnu do A1200 a naistaluju PFS3, tak vidím 3.9GB a ty dva 790MB a 3.6GB. COž nějak nechápu. Může mně tady někdo polopatě vysvětlit jak na to ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 14 bře 2014, 23:19 
Offline
Stydlín

Registrován: 11 bře 2014, 20:32
Příspěvky: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
http://youtube.com/watch?v=NOXBNEBY34o


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 15 bře 2014, 08:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7050
Bydliště: Praha
Has thanked: 842 times
Been thanked: 816 times
Takhle velký disk bych spíš dělil rovnou na Amize. Musíš na to použít "HDToolBox", který je u PFS (měl by být na instalační disketě PFS3, z které nabootuješ). Zapiš filesystém PFS do RDB. Vytvoř oddíly se správnými parametry (maska, maxtransfer, atp.) - najdeš na netu přes google.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 16 bře 2014, 18:07 
Offline
Prvnička

Registrován: 12 kvě 2013, 18:25
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 5 - Stodůlky
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Použití PFS ti na interním IDE řadiči pod OS3.1 zpřístupní pouze 4GB, resp. 8GB diskového místa, ne více. 4GB při použití pfs, 8GB při použití pds. Pro přístup k více místu potřebuješ patchnout interní IDE řadič, a to nejlépe IDEFixem. Je otázka, jestli má patchování v tvém případě smysl, pro běžné používání amigy ti 4, resp. 8. GB místa na disku stačí, tedy nevidím problém v tom, že z 60GB disku využiješ jen 4, resp. 8GB.
O vánocích jsem laboroval se pfs a sfs, pro zorientování se v problematice jsem si napsal poznámky, snad ti napoví: http://goo.gl/vnWfXx

Jinak já nový disk pro amigu 1200 připravuju tak, že mám vytvořenou bootovací disketu, která mi namapuje PCMCIA cfku, kde mám připravené filesystémy, hdinsttools, hdtoolbox a připravené instalace WB (které jen rozbalím lzxkem). WinUEA cestu nehaním, jen mi přijde ten můj způsob více retro :-).

2Exie: na tom yt videu borec něco nastavuje, ale vůbec neví co a proč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 16 bře 2014, 18:41 
Offline
Prvnička

Registrován: 12 kvě 2013, 18:25
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 5 - Stodůlky
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Ještě doplním: domnívám se, že pokud bys na ve WinUAE disk připravil a navíc ještě nainstaloval OS3.9, po vložení do amigy uvidíš to samé, jako ve WinUAE, tedy partitiony o velikosti 8 a více GB. Toto je dáno patchnutým IDE řadičem v OS3.9. Pokud tam dáš jen 3.1, tak uvidíš jen 4., resp. 8 GB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 60GB disk pro OS3.1
PříspěvekNapsal: 16 bře 2014, 19:33 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
Jojo už jsem tak nějak zjistil, že to nemá moc smysl. Mám tam 3.1 a bez dalšího rozšíření, tedy 2MB Chip Ram. A pfs pár KB vezme. Tak tam dám 4GB CF a bude. No a ta 60GB bude na příště :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz