OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 12:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WB ikona
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 14:12 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 361
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 77 times
Been thanked: 22 times
Lze nějak zmenšit ikony na "ploše"? Chtěl jsem tam hodit NTP a ta ikona je přes půl obrazovky....

A ještě jeden dotaz jako bonus: Lze přinutit WB, aby fungoval v HAM8? Asi ne, že.... :? :roll:

Dík!

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 14:30 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Workbench plocha není reálný adresář (jako ve Windows) a programy/hry vyhozené na Workbench mají ikonku stále v původní destinaci. Pokud chceš měnit ikonu, je potřeba jinou ikonou (soubor .info) přehrát tu původní ikonu. Pokud nemáš OS3.5/3.9 (kde stačí na ikoně dát Information a do políčka s ikonou dropnout libovolnou novou ikonku) existuje spousta utilit, které prohodí ikonku stejně jako u OS3.5/3.9.

Workbench v HAM8? Nejspíš ne, i kdyby, tak by to nebylo moc rychlé ;o)

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 22:09 
Online
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
macino píše:
A ještě jeden dotaz jako bonus: Lze přinutit WB, aby fungoval v HAM8?

Niečo také bolo, ale asi to bol len HAM6.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 22:19 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Jo, tady na Aminetu něco takovýho je.

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 08:29 
Offline
Radil

Registrován: 11 pro 2013, 16:35
Příspěvky: 332
Has thanked: 31 times
Been thanked: 25 times
Když jsme u těch ikon... není nějaká hotová utilita, která by prošmejdila disk a dala všem adresářům zadanou ikonu? On je to celkem banální úkol, který by se dal určitě vyřešit skriptem, ale já už všechno zapomněl...

_________________
Cesta k osvícení: Commodore 64 / Atari 800XE / Atari XEGS / Amiga 500 / Amiga 1200 / PMD 85


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 09:01 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Já osobně používám file manager DirectoryOpus, který přes tlačítko Add Icon nahodí označenému adresáři nebo souboru ikonu podle jeho "tooltype". Na Aminetu jsou podobné prográmky ZDE, které možná umí i nějaké parametry na fungování v podadresářích apod. Ale konkrétně s těmito utilitkami nemám zkušenost, zkus a poreferuj ;o)

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 11:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 757 times
Been thanked: 743 times
Obávám se, že 1024x768 v HAM6 sežere tolik Chipky, že už pro programy moc nezbyde. Nebo si s tím umí Fblit (či co to vlastně přesouvá grafiku do FAST) poradit?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 12:35 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 144 times
Do CHIP se to vejde (v HAM8 by to melo 768kb), ale rychlost bude des a vzhled (kvuli HAM limitum) asi taky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 21:03 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 757 times
Been thanked: 743 times
To je zajímavá informace. HAM8 je tedy fake 24bit při využítí pouze 8bit nároků na paměť?
edit: no jo, pravda... teď jsem si oživil svou paměť na wiki :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 23:26 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 144 times
Proto je to HAM a ne truecolor. WB v tom musi vypadat silene, asi to zkusim :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 10 lis 2017, 14:25 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 361
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 77 times
Been thanked: 22 times
Po dlouhé době jsem exhumoval toto téma, neb mě zajímá, jestli to teda někdo zkoušel a jak to vypadá.

Našel jsem ještě toto, ale nevím, jak to rozchodit... :-(

http://aminet.net/package/util/wb/hamwb

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 10 lis 2017, 15:46 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 144 times
Zatim jsem to nezkousel. Jinak jak to rozchodit..... je u toho navod, ale je desive kratky, pise se tam "all you have to do is double click the icon or drop it into WBStartup". Nefunguje ti to ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 10 lis 2017, 15:57 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 361
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 77 times
Been thanked: 22 times
Nefunguje, jen se otevře staré známé okénko pro výběr obrazových módů, ale není tam nic nového. Tak jsem si právě říkal, že se ty soubory musí někam rozkopírovat, ale nevím kam....

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 10 lis 2017, 16:28 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 144 times
Pisou ze do WBStartupu :-) Ktery mod jsi zkousel? Smysl podle me dava treba Pal_HiresHam6.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WB ikona
PříspěvekNapsal: 10 lis 2017, 16:38 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 361
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 77 times
Been thanked: 22 times
Zkoušel jsem poklikat na Pal hires ham8+ham8 laced (otevře disp. prefs) pak na Pal hires ham6, ten píše "unable to open your tool".

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz