OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 03.04.2020, 02:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 07.01.2016, 21:35 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1446
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 327 times
looke píše:
Springy píše:
zkusím na tom zapracovat... tak jak tak se budu muset začít učit s Macem jako takovým...


toho se neboj, na to se tes :)) jak OS Classic tak OS X jsou hodne vymakany a privetivy systemy...


JJ, dneska mi ten vymakaný a přívětivý systém spadnul jen dvakrát, podruhé byl dokonce tak hodný, že se hroutil dost pomalu, aby se dalo stihnout uložit práci :twisted:
(je to dědeček s 10.4.11, musím uznat, že novější stroje s 10.7.5 už jsou celkem bez problémů)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 14:44 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2013, 09:25
Příspěvky: 292
Has thanked: 132 times
Been thanked: 101 times
Já mám pocit že Mac nerozlišoval zda je disk boot či né. Podle mého se vše formátovalo stejně a pokud disk obsahuje systémový kufr a finder, Mac z něho nastartuje. Jediný co se pak rozlišovalo a to myslím až od OS8.1 byl formát HFS+, kde ho starší systémy neuměly přečíst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 14:49 
Offline
Profík

Registrován: 12.05.2013, 19:31
Příspěvky: 784
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 679 times
Been thanked: 52 times
Takže teoreticky, kdybych si třeba v Baziliškovi nainstaloval 7.5.3ky podle návodu na youtubu na CFku, kterou bych pak do Maca připojil přes SCSI/IDE redukci, tak by to mohlo fungovat, ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 14:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 763
Bydliště: Praha
Has thanked: 158 times
Been thanked: 70 times
Springy píše:
Takže teoreticky, kdybych si třeba v Baziliškovi nainstaloval 7.5.3ky podle návodu na youtubu na CFku, kterou bych pak do Maca připojil přes SCSI/IDE redukci, tak by to mohlo fungovat, ne?


imho, pokud by se redukce hlasila systemu jako SCSI disk, tak jo…

_________________
Uz jen G4 FW800 s USB2 / 2 GB RAM / Wi-Fi / PCI - SATA - Leopard


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 15:01 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2013, 09:25
Příspěvky: 292
Has thanked: 132 times
Been thanked: 101 times
Myslím že ano, pokud disk v Baziliškovi uvidíte a naformátujete, tak na realném železe by problém být neměl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 15:02 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 763
Bydliště: Praha
Has thanked: 158 times
Been thanked: 70 times
vanthomas píše:
looke píše:
Springy píše:
zkusím na tom zapracovat... tak jak tak se budu muset začít učit s Macem jako takovým...


toho se neboj, na to se tes :)) jak OS Classic tak OS X jsou hodne vymakany a privetivy systemy...


JJ, dneska mi ten vymakaný a přívětivý systém spadnul jen dvakrát, podruhé byl dokonce tak hodný, že se hroutil dost pomalu, aby se dalo stihnout uložit práci :twisted:
(je to dědeček s 10.4.11, musím uznat, že novější stroje s 10.7.5 už jsou celkem bez problémů)


cim ho mucis? ;oD je pravda, ze 10.4.11 jsem mel naposledny na iMacu G3, od G4ky pouzivam 10.5… A ten mi prisel uz hodne stabilni, nerozhodily ho ani flashove weby… i kdyz par sedych obrazovek samozrejme bylo...

_________________
Uz jen G4 FW800 s USB2 / 2 GB RAM / Wi-Fi / PCI - SATA - Leopard


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08.01.2016, 17:03 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1446
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 327 times
looke píše:
cim ho mucis? ;oD je pravda, ze 10.4.11 jsem mel naposledny na iMacu G3, od G4ky pouzivam 10.5… A ten mi prisel uz hodne stabilni, nerozhodily ho ani flashove weby… i kdyz par sedych obrazovek samozrejme bylo...


Pro Tools HD 7.4... Je to dual G5, novější systém tam nejde dát kvůli některým pluginám těch Pro Tools...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz