OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 kvě 2018, 08:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: řezy 3000
PříspěvekNapsal: 02 bře 2018, 20:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1209
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 82 times
ano, zajímavé. Co tak ten tester trochu rozvinout aby uměl testovat trochu víc, třeba jako ten maďarský? Maďar ten jeho prodává za 166 dolarů...

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: řezy 3000
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 12:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 lis 2013, 19:07
Příspěvky: 99
Has thanked: 0 time
Been thanked: 20 times
Jasně, že by se to dalo rozvinout. Jenže mě to takhle stačí, a prodávat testery nechci.

Ale šlo by to třeba takto (zatím jen pro řezy 3000): namísto čítače použít řídící (E)PROM a to hnedle dvě. Ta druhá by mohla nést istrukce pro 3002 (ideálně alespoň dva v sérii, ale šlo by to i s jedním). Test by spočíval v nějaké jednoduché operaci na 3002. Třeba na výstupu registru MAR by se mohlo binárně čítat a na výstupu registru AC zase binárně rotovat, jak jsem to už také zkoušel. Do testu zapojit co nejvíce vnitřních registrů 3002 a práci z příznakem C v 3001. Pokud by se testovalo po dvou 3002, dal by se připojit i 3003 a otestovala by se celá sestava. Není to nic složitého, jen je to pracné na výrobu. V podstatě už to je 4-bitový procesor, jen bez řídících signálů. Na ty by byla nutná další paměť a dekodéry.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: řezy 3000
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 12:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1209
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 82 times
je to inspirativní, v každém případě děkuju za inspiraci. Něco mne napadlo.... dal jsem ti to do SZ :)

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: řezy 3000
PříspěvekNapsal: 09 bře 2018, 08:53 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 438
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 53 times
Been thanked: 45 times
Hmm a tohle se tu probírá zrovna v okamžiku, kdy mezi koupenejma švábama najdu všechny 3 potvory a některý dvakrát :) .To mi někdo dělá naschvál :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: řezy 3000
PříspěvekNapsal: 09 bře 2018, 11:08 
Online
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1683
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 100 times
MH3002 potřebuješ vícekrát :) MH3003 má smysl jen pro vyšší rychlost aritmetiky, na demonstraci netřeba.

Aby bylo zařízení stylové, tak MH3212, MH3205 mám dostatek :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz