OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 24 kvě 2019, 20:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 11:28 
Offline
Prvnička

Registrován: 31 led 2017, 09:50
Příspěvky: 12
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times
Jelikož mi tu chybí téma na Commodore PET (asi je v ČR mnoho lidí nevlastní?) dovolil jsem si dotaz hodit sem. C 8296 mám funkční i s kabely pro floppy a tiskárnu.
Mechaniku 8250LP bych rád zprovoznil. Z původního stavu, kdy byla floppy rozebrána skoro na prvočinitele (zachráněno těsně před rozebráním), jsem se dostal do (předpokládám) polofunkčního stavu, kdy error code hlásí chybu ROM $C000-$DFFFF.
Komponenta je to 901887-01 ROM DOS 2.7, Je to 24pinová eprom 2364

Obraz bin zde: http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/ ... 887-01.bin
Něco o případné náhradě se píše tady: http://sleepingelephant.com/ipw-web/bul ... php?t=8320
nebo o 2364 tady: https://ist.uwaterloo.ca/~schepers/roms.html

Nevím jestli se ta původní dá přeprogramovat, nebo je lepší tam dát nějakou náhradu.
Nemám (zatím) zkušenost s programováním eprom. Rád bych tedy poprosil někoho znalého o radu, eventuálně pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 14:01 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1489
Bydliště: Praha
Has thanked: 207 times
Been thanked: 293 times
A je tam určitě eprom - jako s okýnkem ?
Jinak náhrada jedině nějakým adaptérem/redukcí. Tedy použít pak třeba 2764 či 2864 apod.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 14:15 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2017, 11:58
Příspěvky: 491
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 29 times
Been thanked: 61 times
Schema adaptéru pro nahrazení původní prom 2364 pomocí eprom 2764
http://blog.worldofjani.com/?p=757

pcb adapteru:
https://www.pcbway.com/project/sharepro ... bbel_.html

Nebo nahradit prom 2364 pomoci eeprom adapterem
https://www.sellmyretro.com/offer/details/36272

_________________
PONG Audiosonic, PONG+TETRIS DIY PIC16F84, Science of Cambridge MK14 - stavba repliky , Sinclair ZX80 - stavba repliky, Sinclair ZX81 k renovaci, Sinclair ZX81 - stavba repliky, TEMS 49, TEMS 48A, Didaktik M, Didaktik Gama, PMI-80 replika, PC 16 NB, Ondra SPO 186, Ondra - replika stavba, JZD Slušovice TNS-XT, SMEP PP-06, EPSON HX-20, Sord M5, Sharp MZ800, Commodore Plus/4, Commodore C64 + SD2IEC, Commodore C128, ATARI 130XE + SDrive, ATARI 800XE, Atari 800XL, Petr - stavba repliky, SAPI-1 stavba,Canon V-20 MSX k renovaci, PC 286 + MFM HDD + Herkules, PC 386 + IDE HDD + VGA mono, PC486, Pentium 75Mhz vada, NTB P200MMX, NTB IBM T30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 19:08 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 347
Has thanked: 2 times
Been thanked: 80 times
V 8250LP by měla být PROM, alespoň v té mé je čip bez okna a snad ani nemá programovací vývod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2019, 20:31 
Offline
Prvnička

Registrován: 31 led 2017, 09:50
Příspěvky: 12
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times
Stávající PROM, která tam je, je bez okýnka. Chápu li správně, je potřeba sehnat eprom 2764, naprogramovat a udělat adaptér. Kdyžtak mne prosím opravte, jestli je nějaká elegantnější varianta. Každopádně díky za dosavadní rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2019, 20:50 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 347
Has thanked: 2 times
Been thanked: 80 times
skov píše:
je potřeba sehnat eprom 2764, naprogramovat a udělat adaptér. Kdyžtak mne prosím opravte, jestli je nějaká elegantnější varianta.

Snad jen koupit už hotový.
Desku https://www.ebay.com/itm/NEW-2364-PROM-ADAPTER-PCB-WITH-27XXX-ROM-for-VIC20-C64-1541-drives-/113662795470
(zdroj na githubu https://github.com/SukkoPera/Open2327RomAdapter/blob/master/README.md).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz