OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 srp 2017, 17:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013, 14:38 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 987
Has thanked: 174 times
Been thanked: 173 times
A když jo, používáte ho? Je na něj celkem dost super games a dema jsou taky parádní. Připomíná mi ZX81, akorát s barvama a zvukem. Má někdo cartridge Final Expansion nebo Mega-Cart? :) Jaké máte zkušenosti?

_________________
Have you played ATARI today?
http://blog.factor6.cz | http://about.me/factor6 | kvalitní hudbu je třeba podpořit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013, 10:23 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 243
Has thanked: 8 times
Been thanked: 45 times
Tak to vypada ze jsme fakt s Dexem jenom my dva... docela se divim, je to zajimavej stroj.
Rad bych si poridil tu cartridge nebo obe ale neni to zrovna nejlevnejsi. :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013, 10:35 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 987
Has thanked: 174 times
Been thanked: 173 times
Sillicon píše:
Tak to vypada ze jsme fakt s Dexem jenom my dva... docela se divim, je to zajimavej stroj.
Rad bych si poridil tu cartridge nebo obe ale neni to zrovna nejlevnejsi. :-(


Jo, je to super pocitac. Me by stacila ta megacart s tema hrama, ale je to drahy. Neslo by to nejak obslehnout?

_________________
Have you played ATARI today?
http://blog.factor6.cz | http://about.me/factor6 | kvalitní hudbu je třeba podpořit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013, 13:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 211
Has thanked: 0 time
Been thanked: 45 times
Na základě svých hloubání jsem usoudil, že nejlepší kombinace je MegaCart doplněná o nějaký MMC2IEC či SD2IEC.
Naklonovat by MegaCart nejspíš šla, ale jednak asi bude obsahovat SMD sráče, a druhak, opravdu je 99 kanadských dolarů tak moc za konfigurovatelné paměťové rozšíření a téměř všechen software, co kdy na VIC-20 vyšel?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013, 16:32 
Offline
Kecka

Registrován: 13 kvě 2013, 08:44
Příspěvky: 43
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times
Taky ho mám, ale nejede. Sehnal jsem k němu kdesi 2 nějaké obyčejné carty a taky pár externích modulátorů, přibalených už nevím k čemu. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013, 16:49 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 987
Has thanked: 174 times
Been thanked: 173 times
dex píše:
Na základě svých hloubání jsem usoudil, že nejlepší kombinace je MegaCart doplněná o nějaký MMC2IEC či SD2IEC.
Naklonovat by MegaCart nejspíš šla, ale jednak asi bude obsahovat SMD sráče, a druhak, opravdu je 99 kanadských dolarů tak moc za konfigurovatelné paměťové rozšíření a téměř všechen software, co kdy na VIC-20 vyšel?


Tak ono by se to dalo překousnout, ale clo a DPH jaksi ne :/

_________________
Have you played ATARI today?
http://blog.factor6.cz | http://about.me/factor6 | kvalitní hudbu je třeba podpořit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2013, 00:58 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 243
Has thanked: 8 times
Been thanked: 45 times
Factor6 píše:
dex píše:
Na základě svých hloubání jsem usoudil, že nejlepší kombinace je MegaCart doplněná o nějaký MMC2IEC či SD2IEC.
Naklonovat by MegaCart nejspíš šla, ale jednak asi bude obsahovat SMD sráče, a druhak, opravdu je 99 kanadských dolarů tak moc za konfigurovatelné paměťové rozšíření a téměř všechen software, co kdy na VIC-20 vyšel?


Tak ono by se to dalo překousnout, ale clo a DPH jaksi ne :/

A jeste jsi zapomnel na postovne z Kanady :-(
Jinak samozrejme by se to zkopirovat dalo, ale asi by to vyslo na stejny penize.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2013, 20:54 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 22:38
Příspěvky: 533
Bydliště: Praha
Has thanked: 290 times
Been thanked: 113 times
Já ho vždycky viděl jenom na obrázku, bohužel.

Ale tohle je slušné:

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-COMMODORE-VIC-20-HOME-COMPUTER-/331076894108?pt=US_Vintage_Computers_Mainframes&hash=item4d15b87d9c

_________________
http://www.oldgames.sk/user/zxretrosoft/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2013, 21:23 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 20:24
Příspěvky: 299
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Na aukro zrovna nějaký VIC 20 je ... a bývá tam docela často stejně ako +4 např.

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2013, 22:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 211
Has thanked: 0 time
Been thanked: 45 times
NTSC verze má pro nás význam snad jen když by si chtěl někdo zahrát Capture the flag (což je "doomovací" 3D hra pro dva, navíc v multicoloru, který se zatím nikdo neobtěžoval převést z NTSC do PAL (a tak se u nás nedá kvůli úděsnému blikání hrát).
Obrázek

Navíc se zdá, že jde o první verzi VIC s napájením 9V/3A AC přes dvojkolík, a ty jsou z nějakého důvodu dražší než pozdější verze se zdrojem stejným jako u Commodore 64.

Stejné napájení má i VC-20 z Aukra - šťastnému výherci přeju hodně problémů při shánění zdroje (9V/1.4A zdroj od ZX Spectra tuhle commodoří mašinu ani náhodou neutáhne).

Když už bych chtěl tuhle původnější verzi s tímhle zdrojem, tak ne od lenochoda, ale z Říše, VC jsou tam v přebytku, PALové, včetně vzácného zdroje, a cena ujde (nechat poslat na německou adresu - většinou neposílají do ČR):
http://www.ebay.de/itm/Commodore-VC20-mit-Netzteil-/301040707658?pt=Klassische_Computer&hash=item46176ca84a

http://www.ebay.de/itm/commodore-VC20-mit-Netzteil-HF-Modulator-in-OVP-/111229142704?pt=Klassische_Computer&hash=item19e5c606b0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 30 bře 2015, 14:57 
Offline
Prvnička

Registrován: 29 bře 2015, 08:33
Příspěvky: 22
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 38 times
Been thanked: 0 time
Já ho mám komplet v krabici i s manuálama atd... ale nevím jestli je funkční, mám ho krátce a nebylo moc času zatím. Manželka pro tyhle moje srandy nemá moc pochopení, však to jistě znáte :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Má někdo tenhle komp?
PříspěvekNapsal: 12 čer 2015, 12:52 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 17
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Taky ho mam, i sem si ho otestoval :) http://www.clous.slunce.cz/8bit/001-commodoreVC20.php


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz