OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 14 pro 2018, 00:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: CD32 hry: Jak to vlastně má fungovat?
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 18:52 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Na netu jsem stáhl hru Bump'n'run (iso, wawy a cue). Wawy fungují a je to celkem příjemná hudba... Pak jsem v neru otevřel cue soubor, objevila se nabídka souborů, které se mají vypálit (iso a všechny wawy). CD jsem nechal vypálit (nero mi nedovolilo nižší rychlost než 8x) a vložil do CD32. Hra funguje, ale nehraje hudba (ta co mi hrála, když jsem pouštěl ty wawy). Ani v menu ani při závodění, jsou slyšet jen zvuky motoru a ostatních bugin. Sound i Sound FX mám na ON.
Co dělám špatně a jak to napravit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 19:55 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Takže je možné, že to sabotuje samotná CD32... Zkoušel jsem pustit audio CD, ale i když hraje, není slyšet žádná hudba. Nevím, kde hledat příčinu.... Hry se nahrajou a zvuky fungujou, jen ta CD hudba nejde...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 20:13 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1411
Bydliště: Praha
Has thanked: 189 times
Been thanked: 260 times
Může být vadný DAC či ta cesta z něj(OZ atd.). Takhle na dálku těžko soudit.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 20:49 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Aha, to zní složitě... :? Ach jo, já měl takovou radost, že jsem koupil funkční...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 07:17
Příspěvky: 183
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 287 times
Been thanked: 29 times
Můžeme naplánovat nějaký sťuk, vezmu svou CD32 a vypálené disky a můžeme otestovat. :)

_________________
A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; A600 HD, 2MB Chip, Fúria EC020 inside; CD32; C128, FDD 1541 II, UK1541; C64 I, FDD 1541 I;
Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE; ZX Spectrum +2, divIDE, CF-IDE 1GB; Sega Mega Drive, Mega EverDrive v2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:16 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Sťuk bychom neplánovat mohli, jen to fak vypadá na nemocnou amču, nehraje ani lisované, nepoškrábané audio CD...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:25 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No, když si vzpomenu, jak se CD sound přenášel ze začátku na PeCích, tak si říkám, jestli CD32 nemá také něco takového - tj. se tracky netahají po datovém kabelu, ale tím tří/čtyř pinovým konektorem vedle. Možná teď plácám, CD32 zas tak nastudovanou nemám. Ale nic jiného mě momentálně nenapadá.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:30 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
To je myslím S-video.... Já jsem na tom s CD32 stejně, takže taky nevím...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Ne S-Video - přímo na CD-ROMce je mezi data a power konektorem ještě jeden. Na PC se používal na digitální výstup audia - možná je to v CD32 stejně.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 21:46 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Aha, tak dovnitř jsem nekoukal... zítra jí zkusím rozšroubovat, třeba je tam jen něco povoleného....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 00:26 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
CD32 nema beznou mechaniku co by mela audio vystup jak pise mistic, spis tam budou v haji kondiky.
Co si pamatuju ze schemat kdyz jsem delal recap te moji, tak audio z CD se tvorilo v DAC na desce
a michalo se do vystupu(cinch) pres dalsi pary kondiku tak bych hledal pricinu nejdriv tam.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 09:10 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1411
Bydliště: Praha
Has thanked: 189 times
Been thanked: 260 times
Zvuk z Pauly a DAC se za OZ mixuje jen přes odpory, až pak jsou oddělovací koďany atd.
Viz.
http://www.amigawiki.de/dnl/schematics/CD32_R3.pdf
či
http://www.amigawiki.de/dnl/schematics/CD32_R4.pdf

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 14:31 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
tak jsem si to pamatoval spatne... mel jsem se holt nejdriv podivat do shema.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 16:16 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
To je asi stejně jedno... Pokaždé z toho vyplynulo, že na to potřebuju odborníka a že toto vlastně nepatří do sekce hry anóbrž do sekce hw :).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 20:14 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Tak jsem se dnes díval dovnitř - přísahám Bohu, že jsem na nic nesahal :D - a desku jsem svým necvičeným okem prohlédl...
V okolí DACu a Pauly jsem nic podezřelého nevidě, jediné místo, které vypadalo jinak než zbytek, bylo u konektoru k CD a cinche zásuvek. Ta pájená mista jsou taková zašlá http://springy.rajce.idnes.cz/CD32


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz