OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 říj 2017, 06:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 14:43 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 214
Has thanked: 6 times
Been thanked: 78 times
Mozna je chyba v posledni vezi WHDLoadu, mozna v nedostatku pameti, ale po nabootovani do CLI a rucnim spustenim z hdd to dojede az do bodu, kdy problikne vyber stolu, hraje hudba, ale obraz je cerny, F10 pro korektni ukonceni programu funguje. A zrovna hrani tohoto pinballu mi hodne schazi :|

Poradte mi prosim, co bych mel vyzkouset, co jsem cetl tak zrovna Pinball Fantasies by mel normalne bezet na 2 MB RAM (jinak MaxTransfer, ktery obcas dela problemy, mam nastaven na doporucovane hodnoty).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 14:57 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1032
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 158 times
Been thanked: 357 times
Tady píší, že potřebuješ 1MB Chip a 0,5MB other RAM
http://www.whdload.de/games/PinballFantasies.html
Nastal čas pořídit si turbokartu :-)

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 15:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6257
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 740 times
Vyhoď si preload z parametrů ikony a načti pouze čistý WB bez SS.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 15:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 214
Has thanked: 6 times
Been thanked: 78 times
solaris104 píše:
Tady píší, že potřebuješ 1MB Chip a 0,5MB other RAM
http://www.whdload.de/games/PinballFantasies.html
Nastal čas pořídit si turbokartu :-)


Aha, ja jsem to spatne pochopil a rikal si ze 1+0.5 < 2, mimochodem neni to spis 1+1.5, protoze v tabulce dole na strance je napsano:

Kód:
required Chip Memory   1024 KiB ($100000)
required Expansion Memory   1536 KiB ($180000)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 15:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6257
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 740 times
Jo, to je 2,5MB. Ale když vypneš ten preload a nabootuješ bez SS, tak by si to měl (opakuji měl) spustit.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 16:01 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 214
Has thanked: 6 times
Been thanked: 78 times
No, bootuju drzeje obe tlacitka mysi rovnou do amigashellu, takze v pameti by toho moc byt nemelo, tusim ze mam pres 1.8 MB volne, kdyz dam avail. Kazdopadne hra se spusti, ale vytuhne na tom vyberu stolu, kdy hraje pouze hudba, ale obraz chybi a klavesnice zareaguje pouze na F10 (nikoliv na F1-F4 nebo co by tam mohlo taky zafungovat). Jeste zkusim jinou verzi whdloadu...

Jinak PF ma na webu vic verzi: AGA, Chip, bez AGA, takze zde si nejsem uplne jisty, co je nejvhodnejsi, pro jistotu jsem zkusil vsechno se stejnym vysledkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 říj 2013, 16:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6257
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 740 times
A vypnul si ten preload (v ikoně)? Jinak si to ty tři diskety natáhne do paměti rovnou a samozřejmě pro program moc prostoru nezbyde.
Píšu blbosti, na 2MB Chip by preload ani neprošel u třídisketové hry. Takže to fakt nepoběží. Ale můžeš si stáhnout ADFka a nahrát na diskety.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 srp 2017, 04:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1845
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 113 times
A kde vypnu ten preload? Prosim nejak podrobneji popsat.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 srp 2017, 06:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1068
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
Preload se pri male RAM stejne automaticky vypne. Posledni verze WHD nemusi byt zdaleka nejvhodnejsi, protoze slave k te hre existoval a fungoval s mnohem starsi verzi. Nicmene tady bude problem asi ta ram, udelej si diskety :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 srp 2017, 09:48 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6257
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 740 times
Nevím jak u které verze WHD, ale s nějakou jsem musel preload vypínat ručně. Je to v parametrech ikony.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz