OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 lis 2017, 02:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 09:51 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Nejdou vůbec, nebo jsou přeznačený ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 10:29 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1217
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 191 times
danhard píše:
Nejdou vůbec, nebo jsou přeznačený ?
Před cca 6Mhz vysazují, tedy asi přeznačené 4MHz.
Napsal jsem požadavek na refund a už mám prachy zpět. Že jim to za to stojí :shrug:

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 11:18 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 506
Has thanked: 62 times
Been thanked: 117 times
rEVERz píše:
Před cca 6Mhz vysazují, tedy asi přeznačené 4MHz.
Jsou situace, kdy bych klidně koupil i nějakou 4MHz Z80, jen kdyby to ti šmejdi nabízeli poctivě se správným označením. Ani by mi nevadilo, že není nový, ale třeba odněkud vytažený z patice. Ale tohle přebarvování je fakt zkurvenost. Taky už pár IO mám, nějaké EPROM a teď jeden LED driver s programovatelným PWM.

EPROM fungují všechny, když jsem z nich umyl barvu, tak pod tím bylo označení stejné, jako na barvě, ale 2x přes sebe. Možná jen blbě potištěné zmetky z výroby, které Číňan levně koupil a prodal jako nové. Ten poslední IO jsem ještě nezkusil.

_________________
http://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 11:51 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1217
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 191 times
zxcygnus píše:
Jsou situace, kdy bych klidně koupil i nějakou 4MHz Z80, jen kdyby to ti šmejdi nabízeli poctivě se správným označením. Ani by mi nevadilo, že není nový, ale třeba odněkud vytažený z patice.
Přesně ! Nepřeznačené klidně za tu samou cenu.
Už vidím jak tyhle přeznačený cpu někomu třeba do gumáka jaksi s poznámkou že těch 20MHz opravdu ne a ať si toho nevšímá :-(

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 13:20 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Jak jsem psal, pár jich tu mám Mostek, Zilog, Sharp, SGS, ST za 50Kč
Až to všechno prodám, tak si za výdělek koupím v krámě jednu Z84C0020PEG :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016, 18:29 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 506
Has thanked: 62 times
Been thanked: 117 times
Když už se téma oživilo, našel jsem v archivu fotku "falšované" EPROM. Všimněte si barvy, která se z keramiky loupe okolo okénka aniž bych s tím cokoli dělal, takhle vypadaly hned po vybalení. Barva na keramice drží fakt špatně, loupe se společně se samolepkou, kterou jsem zalepil okénko. A zbytek, co se nesloupl, šel snadno umýt acetonem.


Přílohy:
2016-07-23 19.09.12 - do fora.jpg
2016-07-23 19.09.12 - do fora.jpg [ 294 KiB | Zobrazeno 950 krát ]

_________________
http://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 říj 2016, 10:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 1800
Has thanked: 61 times
Been thanked: 242 times
A co to bylo ve skutečnosti za čip?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 říj 2016, 21:59 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 506
Has thanked: 62 times
Been thanked: 117 times
Jiiira píše:
A co to bylo ve skutečnosti za čip?
Správná EPROM, dokonce seděla rychlost i výrobce (asi), ale jiná revize/šarže/série ... viz foto. Koupil jsem jich pět, ty horní dvě jsou přebarvené, ta spodní už je umytá acetonem, další dvě už jsou v nějakém ZXS a DG192k.


Přílohy:
IMG_3389_do_fora.JPG
IMG_3389_do_fora.JPG [ 365.85 KiB | Zobrazeno 872 krát ]

_________________
http://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 00:13 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 808
Bydliště: Kurim
Has thanked: 276 times
Been thanked: 242 times
Chlapi, tak Polida překvapil. Zkusmo jsem vzal 3 kousky, jsou pájené, dobře očištěné a každý je jiný. Na první pohled bych řekl, že jsou přeznačené a vypálené laserem, myslím, že dříve se laserové značení takto nepoužívalo, je to evidentě rastrové, mizerné rozlišení, ale nevím, to spekuluju. Ovšem už jen to, že značení shora je shodné, zatímco zespodu je každý jiný je podivné. Nicméně, všechny tři obvody, co mi přišly, jsou podle testu CMOS a běží v pohodě na 20 MHz. Otázka zní, zda jsem neměl jen štěstí ;-)

Byla to tato aukce: http://www.ebay.com/itm/361561098024

P.S. Mimochodem testoval jsem na Zeta V2, kam jsem si předtím nahrál obsah ROM do AM29F040B z eBay (už nevím od koho), kterou mi programátor identifikoval jako MX29F040. Obvod byl OK, šel smazat i naprogramovat. Nevím, proč jim stojí za to, fakeovat tohleto. Asi je po AMD větší poptávka, než po Macronix ;-)


Přílohy:
Z80_20MHz_eBay_Polida_OK_back.jpg
Z80_20MHz_eBay_Polida_OK_back.jpg [ 267.65 KiB | Zobrazeno 858 krát ]
Z80_20MHz_eBay_Polida_OK_front.jpg
Z80_20MHz_eBay_Polida_OK_front.jpg [ 241.29 KiB | Zobrazeno 858 krát ]

_________________
http://www.8bity.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 18:55 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Condition: New :D Aspoň že je to CMOS, všechno ostatní je garantovanej potisk :lol:

No fajn, jak se to platí, PayPal nemám ? Kdysi jsem na Ebay byl, ale už mě to nezná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 19:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1661
Has thanked: 74 times
Been thanked: 105 times
danhard píše:
No fajn, jak se to platí, PayPal nemám ? Kdysi jsem na Ebay byl, ale už mě to nezná.

Muzes i kreditkou. Jde to pres PayPal, takze by to melo bejt stejne 'bezpecne' jako PayPal.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 19:19 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Takže zaregistrovat na Ebay, počkat na potvrzení registrace, uvolnit Visa kreditku na internet platby, koupit to na aukci, zaplatit to přes PayPal přímo bez nějakých obstrukcí ?
Asi to svěřím kolegovi, co na Ebay kupuje :)

Nejde mi vůbec o nějakou bezpečnost, ale kdysi jsem něco koupil, přes PayPal jsem to neuměl, jelikož chtěli založit účet a tehdy to pro Československo ještě nešlo, tak jsem tomu američanovi psal, ať mi pošle číslo účtu, že mu to pošlu bankovním převodem (to jsem uměl) a on to považoval snad za teroristickej útok, přestal se mnou komunikovat a dal mi záporný hodnocení :roll:
Amerikánec zkurvenej :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 19:56 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1217
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 191 times
Je to sice OT - já když jsem platil poprvé na ebay jako guest karticí tak mi to samo udělalo paypal účet
aniž bych si všiml někde nějakého toho zaškrtávátka že to chci.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 20:20 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Tak moje zkušenosti jsou asi před 20-ti lety a to byl ještě PayPal pro mě problém. Dělal jsem v Německu a nechal jsem si to posílat tam, i pošta sem byla problém, minimálně to bylo dražší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 20:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1661
Has thanked: 74 times
Been thanked: 105 times
danhard píše:
Takže zaregistrovat na Ebay, počkat na potvrzení registrace, uvolnit Visa kreditku na internet platby, koupit to na aukci, zaplatit to přes PayPal přímo bez nějakých obstrukcí ?

No, ono pokud chces kupovat na eBay, tak se tam skutecne musis zaregistrovat, a to, ze mas blokovanou Visu je problem tve banky :) Po koupi jen zadas cislo kreditky a hotovo.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz