OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 lis 2017, 02:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 14:22 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Antony/DTA píše:
VELESOFT píše:
Ty outujes na MIDI port, abys vyvolal interrupt ?
Presne tak.


A proc zrovna preruseni ? Nebylo by rychlejsi a i kratsi RST xx ? No leda ze mas rutinu na kterou skaces nekde mimo RST adresy...

Interni DATA-GEAR pro SAM COUPE ma totiz jumper pro vypnuti MIDI portu, aby mohl behat ZX software korektni rychlosti. A pri vypnutem MIDI jakakoli snaha o vyvolani preruseni pomoci IN/OUT 253 bude ignorovana.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 14:51 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 159
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
VELESOFT píše:
A proc zrovna preruseni ? Nebylo by rychlejsi a i kratsi RST xx ? No leda ze mas rutinu na kterou skaces nekde mimo RST adresy...

Interni DATA-GEAR pro SAM COUPE ma totiz jumper pro vypnuti MIDI portu, aby mohl behat ZX software korektni rychlosti. A pri vypnutem MIDI jakakoli snaha o vyvolani preruseni pomoci IN/OUT 253 bude ignorovana.
MidiOut interrupt používam ako časovač 3125Hz podobne ako Line interrupt, s tým rozdielom, že funguje nielen počas obrazových riadkov, ale aj v borderových.
Out na Midi port nevyvolá prerušenie hneď ,ale až po odoslani 10 bitov (1_StartBit+8_DataBitov+1_EndBit) na midi zariadenie (respektive o nejakú dobu skor).
Rýchlosť prenosu midi dát je 31250 Hz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 31 říj 2015, 23:33 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 159
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Takže PlayAnimHD sa mi podarilo dostať na 10 FPS aj s obyčajným AtomClassic+ExtMem.

AtomClassic_________7.14 FPS
AtomLite____________8.33 FPS
AtomClassic+ExtMem_10.00 FPS
AtomLite+ExtMem____10.00 FPS

Ešte to treba otestovať na všetkých konfiguráciach, tu už SimCoupe nepomože.
A zlepšiť podporu zvuku tj. pridať podporu ďaľších D/A prevodníkov okrem DAC_1 ako:
1.- DAC_2, BlueAlpha, SamVox -neni problém.
2.- SAA, Paula -uvidíme, ale AtomClassic+ExtMem to asi nebude stíhať na 10 FPS.
3.- SamDAC_1, SamDAC_2, QSS -to bude ťažšie a taktiež to AtomClassic+ExtMem asi nebude stíhať na 10 FPS.

Nemá náhodou QuazarSurroundSound aj 8-bit mono kanál?
Tu trochu tápem, ale má 4x 8-bit surround a (alebo?) 2x 16-bit stereo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 15 dub 2016, 11:42 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 159
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
PlayAnimHD v2

Ide o prehrávanie videa, alebo obrázky so zvukom (10 fps, 3125 Hz).
Program podporuje AtomClassic aj AtomLite Master aj Slave device,
ale len v slote druhej disketovej mechaniky (vpravo).
Na hdf súboroch je na prvom recorde príslušný dos s autostartom,
ale možno bude treba opraviť bootsector (SAMdisk to vždy nezvládne).


Požadovanú rýchlosť 10 fps nezvládnu všetky konfigurácie:

AtomLite+ExtMem 10 fps aj s veľkou rezervou.
AtomClassic+ExtMem to s odretými ušami asi pôjde tiež 10 fps.
AtomLite 8.3 fps
AtomClassic 7.1 fps

Program používa LBA28mode multisector read, čo nepodporuje ani
SimCoupe.
Otestovaná je len konfigurácia AtomClassic a funguje podľa
predpokladov.
Pár krát som to spustil aj na AtomLite, no tu sa objavili aj
nejaké chyby ktoré si neviem vysvetliť inak ako chyby môjho hardweru. Ale
rýchlosť sa potvrdila.
S ExtMem som to netestoval, lebo nemám. Daruje niekto, alebo predá za babku ?

Ak to bude niekto testovať rád by som sa dozvedel o výsledku (chybách).

AtomClassic.hdf
AtomLite.hdf


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz