OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 02:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 29 zář 2015, 23:19 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Husty. A je to testovane i na realne masine ? Kolik MB toto video sezere ?

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 00:21 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Testované to je len čiastočne. Na plných 10 FPS je potrebný Atom Lite s ExtMem a pre zvuk 8-bit DAC.
Ešte sa to dá trochu zrýchliť použitím multi-sector čítania v LBA móde. To zas nebude fungovať v emulátore SimCoupe.
Ak by sa to podarilo s Atom Classic a ExtMem dostať z terajších cca 8.4 FPS na 10 FPS tak to bude úspech.
Každopádne ExtMem bude potrebná.
A video stále nieje úplne video, ale len 1953 SCREEN$ v mode 4, tj. 63 RECORD-ov po 800 KB = 50400 KB.

Ešte k tej ExtMem: Nedala by sa urobiť interná verzia s pripojenim pod ROM a na konektor rozšírenia internej RAM a floppy ?
Niečo také tu už bolo, videl som nejakú fotku interné 2MB - síce to vyzeralo hnusne, ale asi sa to dá.

Ešte ma napadlo napojiť sa na/pod ASIC a tam je hádam všetko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 00:30 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Antony/DTA píše:
Ešte k tej ExtMem: Nedala by sa urobiť interná verzia s pripojenim pod ROM a na konektor rozšírenia internej RAM a floppy ?
Niečo také tu už bolo, videl som nejakú fotku interné 2MB - síce to vyzeralo hnusne, ale asi sa to dá.

Ešte ma napadlo napojiť sa na/pod ASIC a tam je hádam všetko.


No interni megovka by byla miniaturni a vesla by se do patice CPU. Neni zadny problem to navrhnout a vyrobit, ale sezere to hodne casu.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 01:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
VELESOFT píše:
No interni megovka by byla miniaturni a vesla by se do patice CPU. Neni zadny problem to navrhnout a vyrobit, ale sezere to hodne casu.

Myslel som také nedeštruktívne riešenie. Keby bol CPU v patici tak to je ok, ale každý si na taký zásah do svojho miláčika netrúfa. Myslel som skor na to využiť tie vnútorné konektory plus patica ROM a možno nejaký drát dotiahnuť trebárs z nožičky eurokonektoru. A neviem o koľko zložitejšie by bolo dať tam rovno 4MB, ale ak to nieje veľká komplikácia, tak rovno 4MB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 05:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Antony/DTA píše:
VELESOFT píše:
No interni megovka by byla miniaturni a vesla by se do patice CPU. Neni zadny problem to navrhnout a vyrobit, ale sezere to hodne casu.

Myslel som také nedeštruktívne riešenie. Keby bol CPU v patici tak to je ok, ale každý si na taký zásah do svojho miláčika netrúfa. Myslel som skor na to využiť tie vnútorné konektory plus patica ROM a možno nejaký drát dotiahnuť trebárs z nožičky eurokonektoru. A neviem o koľko zložitejšie by bolo dať tam rovno 4MB, ale ak to nieje veľká komplikácia, tak rovno 4MB.


pocet mb neni nicim omezeny, akorat pak je vyssi cena. Externi verze muze byt take miniaturni.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 22:52 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Aha:
Příloha:
internal_interface_for_2mb.jpg
internal_interface_for_2mb.jpg [ 151.12 KiB | Zobrazeno 1219 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 01 říj 2015, 05:37 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Antony/DTA píše:
Aha:
Příloha:
internal_interface_for_2mb.jpg


Toto je z meho stareho samika :-) Uz jsem ho tak koupil kdysi. Je to obycejna interni redukce/prodluzovacka signalu ze Z80CPU a ma vyvedene konektory pro megovku(dve) namisto druhe FDD uvnitr case.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 21:04 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Chcel by som poprosiť majiteľov SAM Coupe o spoluprácu.
Narazil som na rozdiel v časovaní interuptu mojho SAMa oproti emulátoru SimCoupe
a chcel by som si potvrdiť, že nejde len o chybu mojho SAMa.
Stačí nabootovať priložený disk.image z diskety alebo z recordu na harddisku.
Program vypíše tri čísla, ktoré ma zaujímajú.
Napríklad v SimCoupe je výsledok takýto:

19204
4
4


Přílohy:
Test_INT.zip [8.41 KiB]
38 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 21:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1045
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 171 times
Been thanked: 360 times
Můj Sam s Trinity vypíše toto:
19204
4
4

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 21:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Ďakujem solaris104, na svojom Samovi to vyskúšam až za dva týždne.
Teraz neviem ak nebude chyba tu, aký test ešte vymyslím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 22:03 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Ono by take mohlo zalezet na tom, jaky typ CPU mas osazeny. Nektere Z80 na int reaguji trochu jinak.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 24 říj 2015, 14:40 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
Antony/DTA píše:
Chcel by som poprosiť majiteľov SAM Coupe o spoluprácu.
Narazil som na rozdiel v časovaní interuptu mojho SAMa oproti emulátoru SimCoupe
a chcel by som si potvrdiť, že nejde len o chybu mojho SAMa.
Stačí nabootovať priložený disk.image z diskety alebo z recordu na harddisku.
Program vypíše tri čísla, ktoré ma zaujímajú.
Napríklad v SimCoupe je výsledok takýto:

19204
4
4
Tak to bola rana vedľa, moj SAM vypíše rovnaké hodnoty.
Ale bolo to len tesne vedľa a tak tu mám nový test, kde sa už ten rozdiel na mojom Samovi ukáže:
Příloha:
Midi_Out_Test.zip [8.96 KiB]
48 krát
SimCoupe vypisuje 0
Moj SAM vypisuje 7

Máte to tak aj Vy ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 24 říj 2015, 19:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1045
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 171 times
Been thanked: 360 times
Můj Sam Coupé vypisuje také 7.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 11:34 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1340
Has thanked: 13 times
Been thanked: 217 times
Ty outujes na MIDI port, abys vyvolal interrupt ?

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PlayAnimHD
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 14:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 33 times
VELESOFT píše:
Ty outujes na MIDI port, abys vyvolal interrupt ?
Presne tak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz