OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 18 říj 2018, 15:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 19:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
Existuje dneska nějaký ekvivalent, který se dá narvat na Socket3 procáky? Staré větráčky obvykle už mají ta nejlepší léta za sebou a točí se v závislosti na momentální síle erekce Miloše Zemana...

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 22:18 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Nevím, ale myslím, že by neměl být problém tam lípnout cokoliv za pasiv na oboustranku pro chladiče. U 486 je lepší větší větší pasiv, než malej kroutivej šmrdla. Ty původní plast. packy měly stejně prd přítlak.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 23:04 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
Packy jsou fakt na prd. Ale ten socket je evidentně dělanej i na zaháknutí aktivních větráčků - jen jsem nikdy nic takového neměl v ruce. Proto mě napadlo, že dneska by se tam s trochou úpravy dal narvat nějakej větráček na grafiku nebo tak.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 23:25 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Zvláštní, u SC3 o nějakém užívaném systému uchycení ke slotu nevím. Většinou se to cpalo na ty packy k procáku, nebo lepilo. U mašin jako HP, DELL, tam to bylo lepené, nebo pružinou k desce.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 23:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
No vidiš - a já tu mám 4 desky různého stáří a vypadá to, že má socket prohlubně i na západky. Pochybuji, že je to jen designový prvek. Koukal jsem na Alzu a nic podobných rozměrů s rozumným uchycením nenašel. Tak to asi bude chtít správný rozměr a teplovodivé kovolepidlo - byť tím nenávratně zmrvim procák. Chjo.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 23:45 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
https://www.tsbohemia.cz/akasa-ak-tt12- ... odiv%C3%A1

Nebude ti stačit třeba toto?

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015, 23:49 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
misticjoe píše:
Socket má prohlubně i na západky. Pochybuji, že je to jen designový prvek.

Vím jak vypadá SC3 jen jsem toto nikdy neviděl použité v praxi a to ani u znaškových strojů.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 06:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1235
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 235 times
Been thanked: 429 times
Koupit starý chladič na packy a jen tam vyměnit ventilátor za nový.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový větráček na Socket3?
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 10:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
ja_jsem_cd píše:
https://www.tsbohemia.cz/akasa-ak-tt12-80_d173168.html?fulltextword=teplovodiv%C3%A1

Nebude ti stačit třeba toto?


No vidíš! To někde doma mám :-) Ale kde...???...

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz