OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 15 říj 2019, 19:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019, 18:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3296
Has thanked: 162 times
Been thanked: 252 times
Principialne - muzu pripojit VGA monitor k EGA karte? Predpokladam, ze by to chtelo nejake odporove delice na prevod TTL EGA signalu na analogove, ale jinak by to snad mohlo... nebo ne?

Mam dve EGA karty, ktere nemam jak otestovat, nemaje k nim monitor.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019, 18:13 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Problém je v horizontální frekvenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019, 21:01 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 01:21
Příspěvky: 1262
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 298 times
Když chvíli vydržíš :)
Dělaj se mi v číně desky na tohle: https://sites.google.com/site/tandycocoloco/mda-cga-ega-to-vga
Nic jednoduššího se asi moc vymyslet nedá...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019, 21:44 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3296
Has thanked: 162 times
Been thanked: 252 times
Vyborne :) Ja na to uplne zapomel, taky jsem si to chtel nechat udelat.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019, 21:55 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 531
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times
Kubik píše:
Mam dve EGA karty, ktere nemam jak otestovat, nemaje k nim monitor.

Přivez je v květnu a vyzkoušíme je. EGA monitor jsem si na podzim sehnal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09 dub 2019, 00:23 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3296
Has thanked: 162 times
Been thanked: 252 times
Fajn, dam je do krabice k ostatnim vecem, dik!

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09 dub 2019, 13:54 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 20:26
Příspěvky: 2486
Has thanked: 97 times
Been thanked: 366 times
vanthomas píše:
Když chvíli vydržíš :)
Dělaj se mi v číně desky na tohle: https://sites.google.com/site/tandycocoloco/mda-cga-ega-to-vga
Nic jednoduššího se asi moc vymyslet nedá...
A když výsledek proženeš přes adaptér VGA-to-HDMI... :P

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09 dub 2019, 14:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
Já mám tohle https://www.diyretroarcade.com/index.ph ... green.html , to je taky obstojné udělátko.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09 dub 2019, 21:02 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 01:21
Příspěvky: 1262
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 298 times
GBS-8200 mám taky, na rgb z 8bitů funguje pěkně, ale u pece jsem narazil. S malou úpravou se dá rozběhat CGA, ale EGA jsem nerozchodil. Na vcfed někdo psal, že to 21,8 kHz prostě neumí a že číňan s podporou EGA tak trochu kecá :)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz