OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Byl jednou jeden nerd

Právě je 26.05.2020, 09:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08.04.2019, 18:00 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3564
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Principialne - muzu pripojit VGA monitor k EGA karte? Predpokladam, ze by to chtelo nejake odporove delice na prevod TTL EGA signalu na analogove, ale jinak by to snad mohlo... nebo ne?

Mam dve EGA karty, ktere nemam jak otestovat, nemaje k nim monitor.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08.04.2019, 18:13 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2867
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 156 times
Problém je v horizontální frekvenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08.04.2019, 21:01 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1517
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 333 times
Když chvíli vydržíš :)
Dělaj se mi v číně desky na tohle: https://sites.google.com/site/tandycocoloco/mda-cga-ega-to-vga
Nic jednoduššího se asi moc vymyslet nedá...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08.04.2019, 21:44 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3564
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Vyborne :) Ja na to uplne zapomel, taky jsem si to chtel nechat udelat.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 08.04.2019, 21:55 
Offline
Profík

Registrován: 26.04.2015, 20:26
Příspěvky: 631
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times
Kubik píše:
Mam dve EGA karty, ktere nemam jak otestovat, nemaje k nim monitor.

Přivez je v květnu a vyzkoušíme je. EGA monitor jsem si na podzim sehnal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09.04.2019, 00:23 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3564
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Fajn, dam je do krabice k ostatnim vecem, dik!

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09.04.2019, 13:54 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2655
Has thanked: 109 times
Been thanked: 385 times
vanthomas píše:
Když chvíli vydržíš :)
Dělaj se mi v číně desky na tohle: https://sites.google.com/site/tandycocoloco/mda-cga-ega-to-vga
Nic jednoduššího se asi moc vymyslet nedá...
A když výsledek proženeš přes adaptér VGA-to-HDMI... :P

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09.04.2019, 14:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2101
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 317 times
Been thanked: 341 times
Já mám tohle https://www.diyretroarcade.com/index.ph ... green.html , to je taky obstojné udělátko.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VGA monitor k EGA karte?
PříspěvekNapsal: 09.04.2019, 21:02 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1517
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 333 times
GBS-8200 mám taky, na rgb z 8bitů funguje pěkně, ale u pece jsem narazil. S malou úpravou se dá rozběhat CGA, ale EGA jsem nerozchodil. Na vcfed někdo psal, že to 21,8 kHz prostě neumí a že číňan s podporou EGA tak trochu kecá :)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Dedy a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz