OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 25 čer 2019, 22:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 21:30 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 12:14
Příspěvky: 40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Ahoj
na tejto stránke nájdi odkaz na ncr53c400_FREE.pdf
http://www.vcfed.org/forum/showthread.p ... NCR53C400A
V tomto pdf na konci je schéma 8 bit SCSI radiča s biosom.
Bios sa dá pravdepodobne použiť z radiča Rancho RT1000B na tejto stránke:
http://minuszerodegrees.net/rom/rom.htm
Takže ak by sa našla dobrá duša, čo by tú ISA dosku navrhla na plošák, boli by 8 bit SCSI radiče a bol by som veľmi povďačný.

Inak aj ten PAL na Trantor130B už niekto šikovný rozlúskol, prikladám súbory.
Příloha:
SCSI Trantor T130b.zip [1.08 KiB]
28 krát


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 22:28 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
Budu to drzet v pameti a az se k tomu SCSI dostanu, udelam nejake testy. To ovsem bude budto za dva tydny, nebo v kvetnu, eventuelne v rijnu, podle manzelcina rozhodnuti o cestovani do Cech a podle toho, jestli to nas firemni kolega prodejce (australsky ital zijici v Japonsku) myslel s tou navstevou Prahy vazne :)

Co si vzpominam, zkousel jsem ruzne verze Trantoru a Rancho a ani jedna se nechytla a nedelala nic, ale opakovani je matka moudrosti, navic ted budu mit doufejme fungujici mustr.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 23:14 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
Jeste kolega upozornil, ze nejake StoragePlus SCSI jedou i jako 8bit. Jsou drahe jak svina, ale pouzitej cip, NCR 53C80, se da od Cinana koupit za par dolaru, takze... :twisted:
Az na to budu mit cas, tak se na to mrknu. Univerzalni ISA bastlkartu mam.

EDIT: a dokonce ho ma i Mouser :suicide:

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 18 úno 2019, 09:07 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2288
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 14 times
Been thanked: 138 times
Mám SCSI s ncr53c400 bez BIOSu (pro CD).
BIOS bych mohl dát i na jinou kartu, jen s BIOSem ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 18 úno 2019, 09:51 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
Presne tak - ten SCSI BIOS muzes dat treba do sitovky (ISA). Jen je treba najit BIOS, kterej bude fungovat s tou danou SCSI kartou. Bohuzel ty karty byly ve dvou provedenich, a tech BIOSu existuje nekolik, takze je to spousta experimentovani a me se to zatim nepovedlo sparovat.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 11:33 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
Dalsi moznosti by byl treba chip AM33C93A: https://computer-retro.de/Bilder/Multi- ... roller.jpg
Datasheety jsou a vyrobce te karty porad existuje a ma BIOS ke stazeni.
Objednam cipy a po EW se do toho pustim.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 21:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1112
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
Servus chlapci, našiel som doma toto :


Přílohy:
SCSI_ISA.jpg
SCSI_ISA.jpg [ 222.66 KiB | Zobrazeno 503 krát ]

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 22:10 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
To nema BIOS a je to 16bit. Navic mam pocit, ze jsem to zkousel s BIOSem z AHA154x a nejelo to.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 00:19 
Offline
Kecka

Registrován: 08 bře 2019, 21:44
Příspěvky: 27
Bydliště: Písecko
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Adaptéry AVA-1502 byly součástí dodávky starších skenerů. V e-odpadu se na ně dá v PeCe občas narazit, ovšem na příslušné skenery málokdy. Jejich využitelnost mimo původní záměr je "nízká".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 27 bře 2019, 11:59 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 485
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Našel jsem údajne bootovací řadič SYM20402 pro ISA.Viz:
https://yook.ecrater.com/p/7000158/stor ... c-sym20402
Reálnou fotku můžu v případě zájmu udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 27 bře 2019, 14:04 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3172
Has thanked: 155 times
Been thanked: 244 times
Ten bootovaci urcite neni, na obrazku nema zadnou ROMku, ale text mluvi o DTC 3520A, kterej ma ROMku (a vypada uplne jinak, viz https://www.ebay.com/itm/DTC-3520A-16-B ... 3713308746 ).

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 27 bře 2019, 14:09 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2288
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 14 times
Been thanked: 138 times
Já mám AHA-1510, ta je taky úplně nahatá, ale dalo by se to tam doosadit :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SCSI řadič ISA
PříspěvekNapsal: 27 bře 2019, 18:00 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 485
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Kubik píše:
Ten bootovaci urcite neni, na obrazku nema zadnou ROMku, ale text mluvi o DTC 3520A, kterej ma ROMku (a vypada uplne jinak, viz https://www.ebay.com/itm/DTC-3520A-16-B ... 3713308746 ).

Taky se mi to nezdá, proto jsem napsal "údajně". Až budu mít na stole něco s ISA, tak to vyzkouším.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz