OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 20 srp 2018, 10:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 386 s VL Bus???
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018, 10:05 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 434
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 111 times
Been thanked: 36 times
Může mi prosím někdo vysvětlit toto??? :shock: :o

https://www.youtube.com/watch?v=EzJfuCAVfdQ

https://www.youtube.com/watch?v=EAPnbZjOOxQ

Doteď jsem měl zato, že VLB je pevně spjat s cpu 486. Samo vím o tom, že existovaly desky s paticí jak na 386, tak na 486, ale myslel jsem, že při osazení 386 je VLB neaktivní. :scratched:

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 386 s VL Bus???
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018, 10:07 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2410
Has thanked: 119 times
Been thanked: 156 times
No co, ja mam 386 s EISA... :) Ale ona sbernice 386 a 486 je dost podobna, takze proc ne?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 386 s VL Bus???
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018, 11:18 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1839
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
Zkus se podivat treba na OPTI495SLC .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 386 s VL Bus???
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018, 12:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7232
Bydliště: Praha
Has thanked: 882 times
Been thanked: 841 times
Combo boardy. Dle mého to ale nějaké výhody pro 386ku nepřináší.
Spíš na tom videu fascinuje nějaký ten update biosu z roku 1995.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz