OldComp.cz
http://oldcomp.cz/

Nový PC is ISA
http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=57&t=5901
Stránka 11

Autor:  computerasylum [ 26 led 2018, 15:26 ]
Předmět příspěvku:  Nový PC is ISA

ačkoliv se to zdá být neuvěřitené, americký Nixsys začal prodávat řadu nových počítačů, které mají ISA sloty. Ceny nejsou nijak nízké:

http://www.nixsys.com/isa-slot-computer ... gIJ8_D_BwE

Autor:  looke [ 26 led 2018, 16:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

no, kdyby to byly soucasne Intely, tak to i pochopim, ale P4 a Celerony D? To je dobrej vysmech...

Autor:  Martin8bity [ 26 led 2018, 17:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Mne u novych PC ani tak netrapi ta ISA, jako neexistence floppy radice. A kdyz na nejake starsi je, tak jeste neni nic moc z pohledu nePC formatu a podporuje jen jednu mechaniku (nemam ani vyvedeny select na druhou). Pravda, ta ISA by to vyresila. Pripojeni ruznych floppy k modernimu PC se mi zatim nepodarilo nijak vyresit. Pouzivam druhe starsi PC.

Autor:  tridé [ 26 led 2018, 20:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

To je preto ze to su "industrial atx isa motherboards" pre stroj podobny cnc nepotrebujes i7 resp. i9.Tych maticnych je plno no malo je ich pod 200 eur...

Autor:  computerasylum [ 26 led 2018, 21:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Martin8bity píše:
Mne u novych PC ani tak netrapi ta ISA, jako neexistence floppy radice. A kdyz na nejake starsi je, tak jeste neni nic moc z pohledu nePC formatu a podporuje jen jednu mechaniku (nemam ani vyvedeny select na druhou). Pravda, ta ISA by to vyresila. Pripojeni ruznych floppy k modernimu PC se mi zatim nepodarilo nijak vyresit. Pouzivam druhe starsi PC.


Mám stejný problém. Na jednom PC s win XP jsem to vyřešil koupí externí 3.5" floppy pro USB. Ale stejně ještě držím starou 386 s ISA nacpanou 5.25" floppy, pak starou páskovou jednotkou a 3.5" 128 MB magneto-optickou jednotkou. Zvenčí k ní mám napojenou ještě 5.25" 650 MB magneto-optiku.
Vedle toho k ní stále dokážu připojit starý transparentní scanner, pocházející z blahých dob, z počátku 90-tých let, který pracuje s vysokým rozlišením a umí formáty větší než A4.

Autor:  misticjoe [ 26 led 2018, 23:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Jo tak zmrdi repasovali staré desky s "up to 2GB memory" a prodávaj to za velké prachy. A ještě k tomu jsou to autisti, alespoň hádám dle té angličtiny.

Autor:  misticjoe [ 26 led 2018, 23:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

computerasylum píše:
Mám stejný problém. Na jednom PC s win XP jsem to vyřešil koupí externí 3.5" floppy pro USB. Ale stejně ještě držím starou 386 s ISA nacpanou 5.25" floppy, pak starou páskovou jednotkou a 3.5" 128 MB magneto-optickou jednotkou. Zvenčí k ní mám napojenou ještě 5.25" 650 MB magneto-optiku.
Vedle toho k ní stále dokážu připojit starý transparentní scanner, pocházející z blahých dob, z počátku 90-tých let, který pracuje s vysokým rozlišením a umí formáty větší než A4.


Ti ty woe "všudeavšehojsembyl", ale na tohle se nemusíš brzdit s 386kou. Kdybys nebyl ... ééé... zpátečník, tak bys věděl, že tohle můžeš připojit klidně i k poctivé P3 a bude to šlapat.

Autor:  computerasylum [ 27 led 2018, 01:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

P3 nemám, nejsem zpátečník, jsem pouze konzervativní. Myslím, že 386 DX na kopírování souborů mezi různými médii bohatě stačí.

Autor:  tridé [ 27 led 2018, 07:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Ked das 387 do 386tky a 16mb ram supnes tam Linux.Ziaden Meltdown, Spectre Ta neprekvapi...Nie vsetko stare je zle.Cize idealne pre zalohy dat...

Este k teme.Ja mam Amd Athlon dosku s ISA a soundblaster 16... V biose sa dal cpu podtaktovat cize z 1.7ghz mam 400mhz PCdlo a som spokojny...Mam tam novu skrinku.Cele ma to vyslo na 40eur (par veci som mal doma v sufliku).
Mam tam FreeDOS,Adlibtracker2,Grafx2(staru DOS verziu),Dos Navigator...FreeDOS mi detekuje fat32 usb (kedze je to relativne novsia doska).Cize aj to moze byt cesta.K disketovke.Diskety nebolo dostat jeden cas.Teraz ich maju aj v Datarte...Uz cakam kedy znova zacnu vyrabat interne fdd mechaniky nech si kupim nove 2-3 do zasoby...Myslim ze niekedy zakaznik vie zvratit rozhodnutie velkych firiem opustit standard...Diskety su fajn.Mozno nie na modernom PC.Na STcku a pod.Stacia.Mam aj SD hdd na STcku ale aj tak sa driver musi zavadzat cez fdd.Cize tak...A koli 1-2 driverom rocne mi gotek ani netreba...

Autor:  tommik [ 27 led 2018, 10:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Divím se, proč někdo nevyrábí konvertor z PCI (E) na ISA. Když existují převaděče PATA-SATA apod.

Autor:  tridé [ 27 led 2018, 11:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

Je ISA->USB ale je drahy ako PCdlo...

Autor:  Kubik [ 27 led 2018, 13:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový PC is ISA

tommik píše:
Divím se, proč někdo nevyrábí konvertor z PCI (E) na ISA. Když existují převaděče PATA-SATA apod.

Co si vzpominam, tak bridge PCI -> ISA (tzv. moon bridge, neptejte se, proc) potreboval i nejakou drobnou upravu v BIOSu, ale mozna by to slo resit ovladacem. Pokud sezenes chipy (treba IT8888), da se vyrobit :)

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/