OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 čer 2018, 05:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 14:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1323
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 92 times
ačkoliv se to zdá být neuvěřitené, americký Nixsys začal prodávat řadu nových počítačů, které mají ISA sloty. Ceny nejsou nijak nízké:

http://www.nixsys.com/isa-slot-computer ... gIJ8_D_BwE

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 15:17 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:03
Příspěvky: 680
Bydliště: Praha
Has thanked: 139 times
Been thanked: 65 times
no, kdyby to byly soucasne Intely, tak to i pochopim, ale P4 a Celerony D? To je dobrej vysmech...

_________________
Zeman Putin's slut...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 16:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1009
Bydliště: Kurim
Has thanked: 320 times
Been thanked: 272 times
Mne u novych PC ani tak netrapi ta ISA, jako neexistence floppy radice. A kdyz na nejake starsi je, tak jeste neni nic moc z pohledu nePC formatu a podporuje jen jednu mechaniku (nemam ani vyvedeny select na druhou). Pravda, ta ISA by to vyresila. Pripojeni ruznych floppy k modernimu PC se mi zatim nepodarilo nijak vyresit. Pouzivam druhe starsi PC.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 19:01 
Offline
Radil

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 524
Has thanked: 92 times
Been thanked: 17 times
To je preto ze to su "industrial atx isa motherboards" pre stroj podobny cnc nepotrebujes i7 resp. i9.Tych maticnych je plno no malo je ich pod 200 eur...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 20:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1323
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 92 times
Martin8bity píše:
Mne u novych PC ani tak netrapi ta ISA, jako neexistence floppy radice. A kdyz na nejake starsi je, tak jeste neni nic moc z pohledu nePC formatu a podporuje jen jednu mechaniku (nemam ani vyvedeny select na druhou). Pravda, ta ISA by to vyresila. Pripojeni ruznych floppy k modernimu PC se mi zatim nepodarilo nijak vyresit. Pouzivam druhe starsi PC.


Mám stejný problém. Na jednom PC s win XP jsem to vyřešil koupí externí 3.5" floppy pro USB. Ale stejně ještě držím starou 386 s ISA nacpanou 5.25" floppy, pak starou páskovou jednotkou a 3.5" 128 MB magneto-optickou jednotkou. Zvenčí k ní mám napojenou ještě 5.25" 650 MB magneto-optiku.
Vedle toho k ní stále dokážu připojit starý transparentní scanner, pocházející z blahých dob, z počátku 90-tých let, který pracuje s vysokým rozlišením a umí formáty větší než A4.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 22:48 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Jo tak zmrdi repasovali staré desky s "up to 2GB memory" a prodávaj to za velké prachy. A ještě k tomu jsou to autisti, alespoň hádám dle té angličtiny.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 26 led 2018, 22:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
computerasylum píše:
Mám stejný problém. Na jednom PC s win XP jsem to vyřešil koupí externí 3.5" floppy pro USB. Ale stejně ještě držím starou 386 s ISA nacpanou 5.25" floppy, pak starou páskovou jednotkou a 3.5" 128 MB magneto-optickou jednotkou. Zvenčí k ní mám napojenou ještě 5.25" 650 MB magneto-optiku.
Vedle toho k ní stále dokážu připojit starý transparentní scanner, pocházející z blahých dob, z počátku 90-tých let, který pracuje s vysokým rozlišením a umí formáty větší než A4.


Ti ty woe "všudeavšehojsembyl", ale na tohle se nemusíš brzdit s 386kou. Kdybys nebyl ... ééé... zpátečník, tak bys věděl, že tohle můžeš připojit klidně i k poctivé P3 a bude to šlapat.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 00:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1323
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 92 times
P3 nemám, nejsem zpátečník, jsem pouze konzervativní. Myslím, že 386 DX na kopírování souborů mezi různými médii bohatě stačí.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 06:51 
Offline
Radil

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 524
Has thanked: 92 times
Been thanked: 17 times
Ked das 387 do 386tky a 16mb ram supnes tam Linux.Ziaden Meltdown, Spectre Ta neprekvapi...Nie vsetko stare je zle.Cize idealne pre zalohy dat...

Este k teme.Ja mam Amd Athlon dosku s ISA a soundblaster 16... V biose sa dal cpu podtaktovat cize z 1.7ghz mam 400mhz PCdlo a som spokojny...Mam tam novu skrinku.Cele ma to vyslo na 40eur (par veci som mal doma v sufliku).
Mam tam FreeDOS,Adlibtracker2,Grafx2(staru DOS verziu),Dos Navigator...FreeDOS mi detekuje fat32 usb (kedze je to relativne novsia doska).Cize aj to moze byt cesta.K disketovke.Diskety nebolo dostat jeden cas.Teraz ich maju aj v Datarte...Uz cakam kedy znova zacnu vyrabat interne fdd mechaniky nech si kupim nove 2-3 do zasoby...Myslim ze niekedy zakaznik vie zvratit rozhodnutie velkych firiem opustit standard...Diskety su fajn.Mozno nie na modernom PC.Na STcku a pod.Stacia.Mam aj SD hdd na STcku ale aj tak sa driver musi zavadzat cez fdd.Cize tak...A koli 1-2 driverom rocne mi gotek ani netreba...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 09:47 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 00:17
Příspěvky: 290
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Divím se, proč někdo nevyrábí konvertor z PCI (E) na ISA. Když existují převaděče PATA-SATA apod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 10:57 
Offline
Radil

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 524
Has thanked: 92 times
Been thanked: 17 times
Je ISA->USB ale je drahy ako PCdlo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový PC is ISA
PříspěvekNapsal: 27 led 2018, 12:23 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2285
Has thanked: 105 times
Been thanked: 143 times
tommik píše:
Divím se, proč někdo nevyrábí konvertor z PCI (E) na ISA. Když existují převaděče PATA-SATA apod.

Co si vzpominam, tak bridge PCI -> ISA (tzv. moon bridge, neptejte se, proc) potreboval i nejakou drobnou upravu v BIOSu, ale mozna by to slo resit ovladacem. Pokud sezenes chipy (treba IT8888), da se vyrobit :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz