OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 21 zář 2018, 23:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: tři mrtvé MB?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017, 21:52 
Offline
Kecálek

Registrován: 09 pro 2017, 23:24
Příspěvky: 97
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Mít v pořádku zdroj je základ…buď vlastnoručně repasovaný, nebo něco lepšího. Faktem je, že když to začínalo, tak to bylo ještě horší, než pak ve druhé polovině devadesátých let s ATX - ty zdroje byl z 90 % hrozný sračky. Desky byly naštěstí velice robustní a většinou to všechno bralo doslova pár wattů.

_________________
Špičkové elektrolytické kondenzátory, akumulátory, baterie, měřicí přístroje, mikrospínače do myší aj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tři mrtvé MB?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017, 22:56 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 688
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 61 times
Been thanked: 206 times
Musia byť pamäte na 100%, overené v inej doske, ako vraví danhard, treba zistiť, či netreba osadiť až štyri moduly. Pozor aj na VGA karty, niektoré sú citlivé na čipset, ďalej treba skontrolovať keše, BIOS, blabla bla, proste čokoľvek v pätici (niekedy aj koprocersor) či ich niekto nevyraboval a sú switchmi zapnuté a rád by som vás vyviedol z ilúzie, že dosky pípajú error kódy. To je až moderný móres. Mám v regáli tri 386tky a dve 486tky, ktoré sú úplne v poriadku, ale bez dokumentácie ich nerozchodíte, lebo ak nie sú správne naswitchované a osadené, tak po zapnutí nedajú ani ťuk, pritom sú úplne v poriadku.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tři mrtvé MB?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017, 23:01 
Offline
Kecálek

Registrován: 09 pro 2017, 23:24
Příspěvky: 97
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Jj, další důvod, proč to radši dám do rukou, co s tím něco svedou, sám na to navíc ani nemám čas. Bůhví kolik desek jsem pořádně nerozchodil jen proto, že někde byl špatně jeden jumper. A vůbec nemluvim o těch grafikách a jiných kartách co taky nebyly všude kompatibilní (VL, ISA…).

To mi ale připomíná, že když jsem čuchal totální konec FIC, tak jsem si tehdá zazálohoval jejich kompletní FTPčko s manuály a BIOSy. Měl bych tam mít všechno od 486 do Socket 775. Asi na to založím vlákno. Tu.

_________________
Špičkové elektrolytické kondenzátory, akumulátory, baterie, měřicí přístroje, mikrospínače do myší aj.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz