OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 říj 2018, 21:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AP
PříspěvekNapsal: 06 pro 2015, 23:41 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 446
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
Zdar!

Mám tu AP Edimax EW-7206APg. Chtěl jsem ho využít jako klienta k oldcompu bez USB, ale nějak se se mnou nebaví. Tváří se, že je funkční, power svítí, wlan poblikává, ale lan se po propojení kabelem s pc nerozsvítí. PC ani nezahlásí, že net kabel je připojen. AP bylo funkční a poté nějakou dobu uskladněno v krabici. Nenapadá někoho něco. Nezapomněl jsem na něco důležitého, co je třeba ještě udělat? V době rozmazlenosti routery s dhcp servery, kdy se jen připojí kabel a ono se to všechno ošéfuje samo, bych se tomu ani nedivil.... :-)

Dík!

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 06 pro 2015, 23:50 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 314
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 136 times
Been thanked: 59 times
Zkus reset do tovarniho nastaveni (15s reset tlacitko).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 00:19 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 446
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
:idea: Aha , zkusím, reset mě napadl také, ale stiskl jsem ho tak na 3 s.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 09:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
macino píše:
...PC ani nezahlásí, že net kabel je připojen.

To spis vypada na problem s kabelem (krzeny-nekrizeny), ze PC ani nepozna ze je neco pripojeno a nema nahozeny link.
Predpokladam ze to AP ma vic portu, zkus ten kabel zapojit jen do AP a uvidis jesli se rozsviti kontrolky ze je neco pripojeno. Stejne tak by mela reagovat sitovka v PC mela by byt tam kontrolka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 10:21 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 314
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 136 times
Been thanked: 59 times
Pokud to pripojujes na primo, tak samozrejme potrebujes krizeny kabel, jak pise Sillicon. Nebo to zkus pres switch, pokud nemas krizeny kabel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 10:31 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 734
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Naopak, křížený se používá na přímé spojení mezi síťovkama. Respektive kdysi používal, když to ještě HW neuměl sám detekovat a přepnout (MDX-Auto). Switche, APčka a podobná havěť se vždy k PC připojovala přímým kabelem. Ale tenhle AP bude 100% MDX-Auto podporovat.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 22:29 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 446
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
:bang: Tak jsem zkoušel dlouhý reset, oba typy kabelů, zkoušel jsem i router a nic. Asi se v krabici Ap rozhodlo, že to zabalí.....

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 00:17 
Offline
Kecka

Registrován: 30 říj 2013, 20:55
Příspěvky: 39
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Zkus stáhnout z netu nejnovější firmware a nahrát ho. Myslím, že ten můj Edimax ho občas potřeboval osvěžit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 10 pro 2015, 13:50 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 476
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 64 times
Been thanked: 47 times
A v jakým stavu jsou koďany ve zdoji a na desce ? Nedávno se na mě takhle šklíbil můj oblíbenej WL500, kterej se se mnou bavil pouze přes wifi. Síťovky ani neblikly. Na desce byl nakoc v háju jeden z filrtračních koďanů. Po jejich výměně jede zas jak za mlada.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 10 pro 2015, 21:53 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 446
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 115 times
Been thanked: 36 times
Rozdělávat AP jsem zkoušel a na pohled se zdá vše v pořádku. Ještě jsem si vzpomněl, že ségra používala stejné AP, tak jsem si ho půjčil. Hned, jak se připojí ethernet kabel, tak se rozsvítí dioda, takže AP číslo jedna se určitě odebralo do věčných lovišť. U AP číslo dvě se vše tváří ok, pc okamžitě hodí hlášku, že kabel byl připojen. Zde se ale pro změnu nemůžu dostat do AP. Pro jistotu jsem ho i resetnul. AP má IP 192.168.2.1. V PC si nastavím IP 192.168.2.2. Otevřu prohlížeč zadám ip AP a prd. Už mě to začíná docela vytáčet.....

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AP
PříspěvekNapsal: 10 pro 2015, 22:25 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
Vezmi ségru kramlí mezi woči a APčká prohoď :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz