OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 15 říj 2019, 18:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 12:45 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3296
Has thanked: 162 times
Been thanked: 252 times
danhard píše:
O 4MB simmy je nouze :)

Ale nemusela by bejt:
Příloha:
simm.png
simm.png [ 8.39 KiB | Zobrazeno 1240 krát ]

Poslu to cinanovi, a jestli prototyp bude fungovat, trosku to ucesu a vyrobim vetsi varku.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 16:45 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8202
Bydliště: Praha
Has thanked: 1145 times
Been thanked: 980 times
Beru rovnou 12 :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 18:01 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Jen mi připadají ty spoje strašně tenký ?
Nemáš to obráceně ?
Provedením se mi na dvouvrstvě zamlouvají tyhle 1MB simmy.
Sice víc průchodů, ale víc prostoru.


Přílohy:
1MBsimm.jpg
1MBsimm.jpg [ 296.75 KiB | Zobrazeno 1195 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 19:10 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
Ja bych jich vzal tak 20. :-)

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 21:35 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3296
Has thanked: 162 times
Been thanked: 252 times
Obracene to neni, aspon doufam, jen je to ocividne osazene z druhe strany. Spoje jsou 6 mil, protoze se mi to tam jinak neveslo, ale je to routovane za odpoledne, nemel jsem na to moc casu. Jestli to bude fungovat, muzu to preroutovat, ted potrebuju hlave overit, ze se to da udelat.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 22:45 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Nezapomeň taky, že je to 1,2mm tlustej tišťák.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 22:55 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 11:50
Příspěvky: 241
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 24 times
Been thanked: 76 times
Souhlas s Danhardem... radši víc prokovů, ale ty spoje bych udělal silnější...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 11:42 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Na 100x100mm se jich vejde 5 nad sebou.
Číňan to frézuje, nebo střihá ?
To vybrání se bude muset udělat asi stejně ručně a nastříhat to snad někdo zvládne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 12:03 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 11:50
Příspěvky: 241
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 24 times
Been thanked: 76 times
danhard píše:
Jen mi připadají ty spoje strašně tenký ?
Nemáš to obráceně ?
Provedením se mi na dvouvrstvě zamlouvají tyhle 1MB simmy.
Sice víc průchodů, ale víc prostoru.


Až na to, že to co je na tý fotce rozhodně není dvouvrstva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 12:44 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Na tý fotce je dvouvrstva, ten spodní na 4. vrstvě je tam jen na posouzení výšky, že je tam rezerva.
Mají tam ale blbost, paritní brouk je uprostřed, což se hůře tahá.
A taky je možné ty brouky otočit o 180, pak se prohodí linie napájení, uvidím, co bude lepší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 12:59 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 22:32
Příspěvky: 595
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 151 times
Jestli se ta připomínka Clouseau netýkala toho, že se za dvouvrstvé nesprávně označují dvoustranné jednovrstvé plošňáky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 14:14 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 11:50
Příspěvky: 241
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 24 times
Been thanked: 76 times
Panda38 píše:
Jestli se ta připomínka Clouseau netýkala toho, že se za dvouvrstvé nesprávně označují dvoustranné jednovrstvé plošňáky.


Nene překoukl jsem se. Danhard má pravdu, brejlil jsem jen na třetí odshora a to je 3 nebo 4 plát...

:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 14:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 11:50
Příspěvky: 241
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 24 times
Been thanked: 76 times
danhard píše:
Na 100x100mm se jich vejde 5 nad sebou.
Číňan to frézuje, nebo střihá ?
To vybrání se bude muset udělat asi stejně ručně a nastříhat to snad někdo zvládne.


Frézujou to. Ale hlavně mají skoro všichni horší ceny když máš na 10x10 desce opakující se motiv... Dá se to sice udělat jako odlamovací, ale další peníze navíc... Osobně jsem předělával gerbery co jsem dostal bez zdrojáku na desku 5x10cm která byla na desce 10x10 dvakrát. Nakonec to vyšlo na lepší peníz když jsem 10ks nechal udělat po jedné protože to je za akční cenu, zatím co soulep ne, a navíc je dražší... A máš o starost jak to brousit, řezat začišťovat...

Tenhle konkrétní tvar ti klidně vyfrézujou a máš o starost míň...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 11 bře 2019, 14:48 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2461
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 145 times
Tak to by šlo udělat dva zádama k sobě a jenom to stříhnout napůl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavíme ISA dělo
PříspěvekNapsal: 26 srp 2019, 10:54 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1975
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 310 times
Been thanked: 327 times
Před nějakou dobou jsem vyštrachal nějaké staré 4MB simmy a přidělal několik Kubíkových a osadil je do téhle desky (mimochodem ta mrcha nesnese kombinace různých velikostí v jednotlivých bankách, takže možnosti jsou 1, 2, 4, 8, 16 a 32 MB a nic mezi tím. Počítač byl zprvu lehce nestabilní a pak začal zlobit jako kráva. První chybkou bylo, že na simmy jsem osadil paritu, jenže jsem tam nacpal místo 4M x 1bit paměti 1M x 4bit. Takže jak jsem se naivně domníval, že mám dost švábů pro paritu, tak počet byl najednou 0. Takže paritní šváby došly z Číny za celkem velký peníz cca 35Kč/ks. Zároveň jsem zkusmo objednal TSOP24 verzi 4M x 4bit (a je nahovno, simmy se mi hlásí jako 1MB, naštěstí jsem vzal jen pár kousků bratru za kilčo). Nicméně jsem nakonec dal dohromady nějaké šváby z 16MB FPM 72 pin simmů a pár čtyřmegových třicítek zkompletoval. Počítač přestal zlobit skoro úplně, vše v pohodě běželo i s paritou, jen se občas rafnul (třeba až po několika hodinách běhu, jindy zase po pěti minutách) nebo občas padl nějaký program. Tak jsem zkusil memtest86+. Nejnovější verze už se 486 nechodí, verze 2 ano a stále je ke stažení. Projel jsem celou pamět a 4 chyby. No tak jsem vyndal svoje výrobky a jal se testovat, že tady jako chyba nebude. Byla. (původně jsem si myslel, že jsem nějaký čip prostě moc ohřál při sundávání). Projel pro jistotu svoje dílko a bez chybičky. No a pak začala hra, najdi vadný simm. Byl to až třetí v pořadí což znamenalo cca skoro tři hodiny čekání (systém testuj, pokud chyba vyměň simm, testuj, pokud chyba vyměň další) a memtest na 486 není nějak extra kvapík, pokud testuješ byť jen 16MB. Samozřejmě později mi došlo, že jsem mohl dát jen ten test, kde se vyskytovala chyba, ikdyž byl časově druhý nejnáročnější. Teď už strojík vrní zcela spolehlivě...
Takže nakoec tedy mám i486DX/33MHz, 32 MB RAM 60ns, 256kB cache, SPEA V7 mercury S3 2MB ISA, SB16 CT2290, Roland MT-32 old version, 3Com509 etherlink III, 2GB CF, DVD atapi, ZIP 100 IDE, 1,44MB 3,5” a 1,2MB 5,25” FDD, MSDOS 6.22 a Windows 3.11 for workgroups.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz