OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 11:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pár dotazů k MB Tyan S1590
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2015, 12:10 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Mám nově tuto desku (http://www.tyan.com/archive/products/ht ... 100at.html) a trochu se s ní trápím. Windows XP se nenainstalují (instalátor vytuhne po "Setup is starting Windows"), po doinstalaci driverů VIA chipsetu (v4.43) do Windows 98SE se nespustí ani ty (bez nich fungují bez problémů). BIOS jsem updatoval na poslední verzi ze stránek Tyanu (bohužel beta z roku 2002 1.16e má už 256 kilo, což do stávající EEPROM 29EE011 nenarvu - 1.16e je sice určena pro s1598, ale když do té doby tyhle dvě desky BIOSy sdílely - tj. flashovaly se do nich stejné soubory, nevidím důvod, proč by beta Éčko nemělo fungovat s vhodnou EEPROM), MemTest86 také proběhl bez problémů (až na "unknown" u L2 cache size - ta se mimochodem ukazuje jako "neznámá" i ve Windows, nicméně její disablování v BIOSu je na rychlosti znát, tak snad funguje).
Je mi jasné, že VIA drivery, které mají Windows 98SE v sobě budou asi trochu obecnější, než plná instalace z již neexistující viaareny. Lze nějakým programem otestovat chipset a odhalit tak, kde je v něm chybka?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pár dotazů k MB Tyan S1590
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2015, 23:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tak si odpovim sam :-) Jde evidentně o to, že WinXP a zřejmě ani drivery psané "na tělo" desce nemají rády CFky, které se zřejmě hlásí jako výměnné médium a ne "pevný disk". Jde to obejít během instalace WinXP takovým trochu divokým trikem s instalací Ubuntu (nebo jiného linuchu), ale to se mi fakt nechtělo. Čili zpět na stromy, zpět k disku...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pár dotazů k MB Tyan S1590
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2015, 10:12 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2014, 07:22
Příspěvky: 73
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times
Na některé CF Sandisk (starší) by měla fungovat utilitka ATCFWCHG.com http://www.ehow.com/how_7811193_set-cf-card-fixed-mode.html. Nezkoušeno, pouze nalezeno :)

edit:
heleho ono se to řešilo i pro amigu http://eab.abime.net/showpost.php?p=450533&postcount=9

_________________
Atari 130XE, ZX Spectrum, Amiga 500 (x2), Amiga 1200, Amiga CD32, Sega Saturn, PS2 FAT+HDD (užskororetro)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pár dotazů k MB Tyan S1590
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2015, 10:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Dík, to sa vyzkóši :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz