OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 04.07.2020, 03:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 20:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
Tak se mi konečně uvolnil jeden PCI slot a mám pár otázek ohledně propojení dvou Voodoo2.
a) Je nějaká podmínka, která se musí dodržet, aby bylo systému jasné, která karta je propojena s 2D grafikou a monitorem a nebo to V2 pozná sama o sobě (tj. je ve SLI módu automaticky detekována ta, která slouží jen jako "posilovač" a která posílá obraz na monitor)
b) Zatím se ke mě doneslo, že propojení do SLI se dělá klasickým IDE kablíkem. Je nějaké omezení na délku kabelu? (tj. musím ho zkracovat a nebo je to jedno) Na sílu žil? (novější kabely je mají užší a pevnější) Lze prostě ustříhnout tu část, která je "master" "slave" a píchnout 1:1 (tj. nechat oba konce "pacičkama" nahoru) do karet a nebo to protočit?
c) Bude potřeba reinstalace driverů? (bože jen to ne...) Nebo současná instalace z jedné V2 karty sama pozná, že v systému přibyla další?
Poradíte mi ještě něco dalšího, na co si dát bacha?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 21:45 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 156 times
Been thanked: 50 times
Čau Mistiku!

a) Je to již dávno, co jsem měl V2 v SLI, ale tuším, že karta, do které byla zapojena 2D grafika sloužila i jako výstup pro monitor, všude jinde byla na dsub "tma".

b) Propojení se dělalo fdd kablíkem, v jednom místě kříženým. Shodou okolností ho ještě mám (viz foto). CHCEŠ??? :neener: :slint:

c) Reinstalace asi nebude třeba. Co si pamatuju, tak v tom žádná věda nebyla.


Přílohy:
SLI.jpg
SLI.jpg [ 154.09 KiB | Zobrazeno 3533 krát ]

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
Aha, tak FDD kablík. No vida... To víš, že chci! :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:06 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 156 times
Been thanked: 50 times
OK, tak já ti ho hodím v pondělí do bublinkovky... ;-)

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:07 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
Ještě otázka - lze propojit jakékoliv V2 karty nebo musí být naprosto stejné? Jedna je 12MB, ale s RAMkami jen z jedné strany. Druhá je také 12MB, ale RAMky má z obou stran.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
macino píše:
OK, tak já ti ho hodím v pondělí do bublinkovky... ;-)

:god: :god: co za to?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:10 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 156 times
Been thanked: 50 times
NIC! Jsem rád, že také můžu někdy pomoct i já.... Za tvé cenné rady a pomoc jsem tvým dlužníkem. ;) :thumbup:

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:11 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 156 times
Been thanked: 50 times
Jestli musí být obě stejné nevím, snad ne. Já měl tenkrát 2x 12 MB od Creative.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
Ty jsi úžasný! Moji adresu máš do Šestajek?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Voodoo2 SLI
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 22:30 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 156 times
Been thanked: 50 times
Adresu mám na Prahu 8....

Když tak hoď aktuální adresu do SZ.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz